LIVE

Κορωνοϊός

Συγκέντρωση ειδών για κρατούμενους και τις οικογένειές τους πραγματοποιεί ο «Ονήσιμος»

fylakes_2

Ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων ΟΝΗΣΙΜΟΣ συγκεντρώνει είδη που είναι απαραίτητα για κρατούμενους και τις οικογένειές τους – Τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας είναι τα προϊόντα που συγκεντρώνονται 

Καμπάνια για τη συγκέντρωση ειδών που χρειάζονται οι κρατούμενοι αλλά και οι οικογένειές τους διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ εν όψει των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν είδη που είναι απαραίτητα στοθυς κρατούμενους, στους αποφυλακισμένους και τις οικογένειες των φυλακισμένων.

Οι φίλοι του Συλλόγου μπορούν να συνδράμουν στην καμπάνια, πηγαίνοντας στα γραφεία του ΟΝΗΣΙΜΟΥ (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8 -Αθήνα 11471 τηλ: 2103622017):

  • Σχολικά είδη για τα παιδιά απόρων κρατουμένων συγκεντρώνει ο «Ονήσιμος»
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Είδη καθαριότητας
Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά κάθε μέρα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 9 π.μ. εως τις 4 μ.μ.

Ποιος είναι ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ»

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1982, ως φιλανθρωπικό σωματείο με σκοπό την υλική και ηθική αρωγή των απόρων φυλακισμένων, των αποφυλακισμένων και των οικογενειών τους. Είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ.883/Τ.Β./4/12/1989).


Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται στους κρατουμένους με την ενίσχυση των φιλόπτωχων ταμείων των φυλακών και με την κάλυψη αναγκών των κρατουμένων σε ιματισμό και είδη πρώτης ανάγκης. Παρέχει τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη προσωπικής υγιεινής, πληρωμή ενοικίων, λογαριασμών ΔΕΗ- ΕΥΔΑΠ, συμβολή στην παραφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε αποφυλακισμένους και οικογένειες κρατουμένων (250 οικογένειες), λειτουργώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία παραβατικής συμπεριφοράς.

Κλινική ψυχολόγος αναλαμβάνει την ψυχολογική υποστήριξη αποφυλακισμένων και των οικογενειών των κρατουμένων. Σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς φροντίζει για την επανένταξη στη κοινωνία και την αποφυλάκιση ατόμων με αυστηρά κριτήρια (άποροι, οικογενειάρχες, όχι υπότροποι, άριστη διαγωγή κατά τη περίοδο κράτησης). Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν νομική κάλυψη σε άπορους κρατουμένους. Επίσης, παρέχεται φιλοξενία για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την αποφυλάκιση σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, όσων αποφυλακισμένων έχουν πρόβλημα
στέγης.

Με ενέργειες του Συλλόγου έχουν ιδρυθεί βιβλιοθήκες, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ενώ εκδίδει το περιοδικό «ΦΙΛΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ» το οποίο διανέμεται δωρεάν και έχει τη σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» υλοποιεί από το 2011 πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα Θηβών και από το 2017 σε 7 καταστήματα κράτησης , πρόγραμμα Εικαστικής Θεραπείας και Παρέμβασης, επιχορηγούμενο πλήρως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος –ΙΣΝ/SNF.

Τα τελευταία δυο χρόνια παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή "Σαν βγω απ' αυτή τη φυλακή" που μεταδίδεται κάθε δεύτερη Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι από την συχνότητα του Α΄ Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (91.6 - 105.8 FM). Σκοπός της εκπομπής είναι η διερεύνηση των προβλημάτων των φυλακισμένων και αποφυλακισμένων και η προβολή όλων των φορέων που ασχολούνται με τη στήριξη των φυλακισμένων, των οικογενειών τους αλλά και την επανένταξη των αποφυλακισμένων.

Τέλος , ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ουδεμία κρατική επιχορήγηση λαμβάνει.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: info@onisimos.gr
Ιστοσελίδα: www.onisimos.gr
Τηλέφωνο: 2103622017 – Fax: 2103630865
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ιωάννα

Πώς τεκμηριώνεται ότι όλα τα παρεχόμενα είδη καταλήγουν στους ανθρώπους για τους οποίους προορίζονται; Με προβληματίζει το γεγονός ότι ο Ονήσιμος ο οποίος έχει μακροχρόνια επαφή με αυτούς τους ανθρώπους, δεν αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τη συγκέντρωση των απαραίτητων ανωτέρω ειδών, τουλάχιστον από τον Νομό Αττικής στον οποίο εδρεύει, αλλά περιμένει από εμάς, όχι μόνο να τα αγοράσουμε αλλά και να αφήσουμε τις δουλειές μας για να τα πάμε στα γραφεία του Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-16:00 - ούτε καν τα λαμβάνουν απογεύματα ή Σαββατοκύριακα... Με ποιο τρόπο ο Ονήσιμος φροντίζει για την επανένταξη των αποφυλακισμένων εφόσον δεν τους βρίσκει εργασία; Πόσο αποτελεσματική είναι η ψυχολογική υποστήριξη ψυχολόγου, που πληρώνεται από τις δωρεές, προς ανθρώπους οι οποίοι δεν επανεντάσσονται στη κοινωνία με ενέργειες του συλλόγου; Η παρεχόμενη νομική υποστήριξη γίνεται εθελοντικά ή πληρώνονται οι δικηγόροι της ΜΚΟ από τις δωρεές αν και από το 2004 το κράτος παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη στους απόρους με τον Νόμο 3226/2004. Ο Ονήσιμος δεν έλαβε 30.000 € κρατική επιχορήγηση το 2018; Γιατί αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ότι "Τέλος , ο «ΟΝΗΣΙΜΟΣ» ουδεμία κρατική επιχορήγηση λαμβάνει." Είναι δυνατό να υποστηρίζει ψέματα ένα χριστιανικό σωματείο ή οι όποιοι αρμόδιοι των δημοσίων σχέσεων αγνοούν μία πληροφορία όπως κρατική δωρεά 30.000 €; Τι έγιναν αυτά τα χρήματα του κράτους προς την ΜΚΟ; Φορέας Νο 40 https://www.ikariaki.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-65-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CE%B5-118-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CE%BA/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης