Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο «καθηγητής» ψυχολογίας που διώκεται για απάτη

thes

Κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «καθηγητή» ψυχολογίας που διώκεται για απάτη

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ιστοσελίδας του 61χρονου ημεδαπού Γιώργου Πασχαλίδη.

Εις βάρος του κ. Πασχαλίδη, που εμφανιζότν ως «καθηγητής», ψυχολογίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία άνω των 30.000 ευρώ, για έκθεση κατά συρροή, από την οποία προέκυψε και βαριά βλάβη στην υγεία παθόντος και για παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά συρροή.

pasxalidis
pasxalidis1
Η προσωπική ιστοσελίδα του 61χρονου είναι η: www.georgepaschalidis.gr .

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 29-05-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στην αποκάλυψη νέων μαρτύρων και τον εντοπισμό άλλων παθόντων έκθεσης ή και απάτης, αλλά και την αποτροπή τυχόν τέλεσης των αναφερόμενων αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388353. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Τι αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του


Ο Γιώργος Πασχαλίδης, γεννημένος το 1957 και μεγαλωμένος στο Αιγίνιο της Πιερίας, είναι ερευνητής και συγγραφέας 16 βιβλίων, πολλά εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ρώσικα και Πολωνικά.

Έχει ανακαλύψει το Μοντέλο Tri-Anthropo-Type Paschalidis, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι άνθρωποι ανήκουμε σε τρεις μόνο τύπους προσωπικότητας, τους οποίους ονόμασε Α,Β και Γ. Την ανακάλυψή του αυτή την προσφέρει στην επιστημονική κοινότητα με σκοπό ο άνθρωπος να μπορέσει, αφού γνωρίσει τον εαυτό του (αυτογνωσία) και τους άλλους (ετερογνωσία) να συνυπάρχει με τους γύρω του και το περιβάλλον του με αρμονία και απώτερο σκοπό την ευτυχία του. Για την ανωτέρω ανακάλυψή του έχει βραβευτεί και είναι πλέον καθηγητής Ψυχολογίας του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis της Ιδιωτικής Ρώσικης Ακαδημίας Νοοσφαιρικής Εκπαίδευσης.

Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Περιβαλλοντικής Ιατρικής και Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών της Ρωσίας.

Η δραστηριότητά του και το ερευνητικό του έργο ξεκινά στα τέλη του 2000 και οι πρώτες ανακοινώσεις του, δημοσιεύσεις και βραβεύσεις έρχονται το 2010 και αφορούν τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος.

Ακρογωνιαίο λίθο του έργου του αποτέλεσε η μοναδική ανακάλυψη του Mοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis, καρπός και επιστέγασμα των δεκαεπτά χρόνων διαρκούς και εντατικής έρευνας, μελέτης και παρατήρησης, και εν συνεχεία, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, οι πολλαπλές εφαρμογές του Μοντέλου στην Ιατρική, την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό, την Ψυχολογία, την Διοίκηση επιχειρήσεων.

Το 2010 βραβεύεται με το ΙX (9ο) Διεθνές Βραβείο «Giuseppe Sciacca» του Πανεπιστημίου του Βατικανού (Pontificia Universita Urbaniana) και το 2012 βραβεύεται από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Το 2015 γίνεται μέλος του Συνδέσμου Αεροδιαστημικής, Ναυτικής, Περιβαλλοντικής Ιατρικής και Ιατρικής Ακραίων Συνθηκών της Ρωσίας και το 2016 του απονέμεται από την Ιδιωτική Ακαδημία Νοοσφαιρικής Εκπαίδευσης της Ρωσίας ο τίτλος του Διδάκτορα Ψυχολογίας του Μοντέλου Tri-Anthropo-Type Paschalidis.

Το 2017 του απονέμεται από την Ιδιωτική Ακαδημία Νοοσφαιρικής Εκπαίδευσης της Ρωσίας το παράσημο «Vladimir Vernadsky II» για τη συνεισφορά του στον άνθρωπο και την επιστήμη.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Ελλαδιστάν οεο

Το τραγικό είναι ότι έκανε παρουσιάσεις σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία, φιλοξενουνταν απο διαφορα Μέσα και έδινε συνεντεύξεις ως καθηγητής ψυχολογιας ενώ παράλληλα η "θεωρια" του των ανθρωποτύπων, εφαρμόζονταν ακομη και από εκπαιδευτικούς στους μαθητές τους κάνοντας τους πειραματόζωα.Αυτοι οι άνθρωποι που τον προώθησαν και τον στήριξαν θα πληρώσουν αραγε;

Maria P.

Mόνο στην υποσαχάρια Αφρική θα μπορούσε ένας απόφοιτος δημοτικού να περιφέρεται και να αυτοσυστήνεται ως Πρύτανης Πανεπιστημίου και μάλιστα να τον πιστεύουν κιόλας κάποιοι. Και στην Ελλάδα. Κι εγώ έχω ανακαλύψει ότι άμα τρως πολλούς κουραμπιέδες γίνεσαι βόιδι.Από αύριο να με λέτε Προφέσσορα....χαχααχα....

Nikos

Εγώ ξέρω ότι κανείς δεν τον φτάνει ούτε στο ελάχιστο είναι μοναδικός άνθρωπος είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει και δεν υπερβάλλω

Georgia

Πιάστε τώρα τους απατεώνες ενεργειακούς θεραπευτές

Akis

Ο Αρτέμης Σώρρας της ψυχολογίας

Maria P.

Και μόνο που ενώ είναι απόφοιτος δημοτικού αυτοαποκαλειται δόκτωρ τα λέει όλα...Ποιο πανεπιστήμιο απονέμει διδακτορικό σε απόφοιτο δημοτικού; Τα greek hoaxes έχουν κάνει εκτενή έρευνα για το άτομο του διαβάστε να δείτε περισσότερα τίνος πρόκειται. Εκείνο που απορώ είναι πώς άτομα που πίστεψαν ότι ενας ταβερνιάρης απόφοιτος δημοτικού μπορεί να γίνει δοκτωρ ...έχουν και δικαίωμα ψηφου.Για γέλια είμαστε...

Ελενη

Λογικό να μιλάτε έτσι. Δεν γνωρίζετε αλλά προσπαθήστε να μάθετε. Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε. Τα greek hoaxes για το θέμα αυτό έχουν μαύρα μεσάνυχτα, πιστέψτε με. Δημοσίευσαν ανακρίβειες για εντυπωσιασμό και όχι για πληροφόρηση. Και ξέρετε κάτι? Για τον κ. Πασχαλίδη μπορούν να μιλήσουν περί τα 2 εκ. άνθρωποι που έχει συναντήσει σε όλο τον πλανήτη. Τους επιφανείς παντα προσπαθούμε να τους αφανισουμε για να κρύψουμε τη δική μας ανεπάρκεια. Το έχουμε κάνει πολλές φορες....

Βασίλειος Κολιός

Ἀγαπητοί φίλοι, ὁ κος Γιῶργος Πασχαλίδης εἶναι ἡ Κορυφή τῆς ἀνθρωπότητας! Δέν ὑπάρχει ἄλλος ἄνθρωπος στήν Οἰκουμένη σάν κι Ἐκεῖνον! Συκοφαντεῖτε ἄδικα ἕναν ἄνθρωπο καί μολύνεται τό ἤδη μολυσμένο στόμα σας καί μόνο πού Τόν ἀναφέρεται!, Τόν ἄνθρωπο Τόν γνωρίζω προσωπικά καί εἶμαι πρόθυμος νά εἶμαι μάρτυρας στό δικαστήριο ὑπέρ του καί ἄν δέν ἔχει ἤδη κινηθεῖ νομικά ὁ κος Γιῶργος, θά κινηθῶ ἐγώ! Εἶμαι ἐπιστήμονας 'Υγείας (Καθηγητής Φυσικῆς Ἀγωγῆς καί Ἀθλητισμοῦ, Msc Sports of Management) καί Θεολόγος. Ἡ βοήθεια, πού ἔχει προσφέρει τό Μοντέλο τῶν Τριῶν Ἀνθρώπινων Τύπων στήν ἀνθρωπότητα, εἶναι τεράστια! Ἤδη ἀπό τό 2012 διδάσκω τήν Μεγιστη Ἀνακάλυψη καί οὐδέποτε συνάντησα ἄνθρωπο, πού δέν ὠφελήθηκε τά μέγιστα! Ἁπλά ὅταν ἀναφέρεται τά στοιχεῖα τού "κατηγορούμενου" ὀφείλεται νά ἀναφέρεται λεπτομερειακῶς καί κεῖνα τοῦ μυνητῆ γιά νά δοῦμε πόσα ἀπίδια χωράει ὁ σάκος σας! Ἀλλιῶς εἶστε ψεύτες, συκοφάντες, ἀναληθεῖς καί μέ δόλο καί πρόθεση διασύρετε ἀνθρώπους, πού οὔτε κάν γνωρίζετε!

Αγαπητέ

κε Κολιέ, μιλάτε για τον κο Πασχαλίδη σα να ήρθε να σώσει την ανθρωπότητα (και είστε και θεολόγος). Το συγκεκριμένο μοντέλο ούτε το έχω ακούσει ποτέ μου αν και είμαι στο χώρο. Προσέχετε πολύ όσοι πάτε σε ψυχολόγους-τσαρλατάνους εκ Ρωσίας και άλλες παρόμοιες χώρες, καθώς και όταν ακούτε για μοναδικές ψυχοθεραπείες που την εχουν εφεύρει κάποια τέτοια άτομα και δεν είναι δοκιμασμένες πουθενά. Φροντίστε να ενημερωθείτε σωστά τουλάχιστο από κάποιο γιατρό.

Ελενη

Κύριε Κολιέ συμφωνώ απόλυτα με όσα είπατε και να συμπληρώσω ότι Έλληνες ιατροί έχουν αποδείξει όλη την προσφορά του κ. Πασχαλίδη και σε επίπεδο υγείας και ψυχολογίας αλλά και τυπολογίας.

Citations?...

Για στείλτε μας και κάποια αναφορά σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό για το μοντέλο των τριών τύπων, ξέρετε εσείς, από αυτές τις αναφορές που είναι π.χ. σε format APA..

Εσείς

μ`αυτή την ορθογραφία έχετε αποφοιτήσει από το Δημοτικό;;;

ΣΠΥ

Αν συνεχίσεις μπάρμπα να τα διδάσκεις σε βλέπω στο ίδιο κελί σύντομα . Θα σε μαδησουν στις μηνυσεις - Φυλάξου

;;;;

Αγαπητέ φίλε, λέτε ότι διδάσκετε την "Μέγιστη Ανακαλυψη" από το 2012...Σε ποιους την διδάσκετε;Στους μαθητές σας;Τι ηλικίας είναι οι μαθητές σας;Σε περίπτωση που οι μαθητές σας είναι ανήλικοι έχετε πάρει την έγκριση των γονιών τους να εφαρμόσετε πάνω τους μια θεωρία μη επιστημονικά αποδεδειγμενη και απόδεκτη απο την επιστημονικη κοινοτητα;Έχετε μηπως εξασφαλισει πριν να εφαρμοσετε την θεωρια αυτη, την έγκριση της προϊσταμένης σας αρχής (πρωτοβαθμια-δευτεροβαθμια);Οι υπευθυνοι στο υπουργειο παιδειας ειναι ενήμεροι για αυτήν σας την πρωτοβουλια;Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι "οχι" τότε μάλλον θα πάτε τελικά στην δική αλλά όχι ως μάρτυρας υπεράσπισης αλλά ως κατηγορούμενος!

αγκόπ

οι τεφατζηδες ειναι επιστημονες υγειας; θα τ ακουσουν τα ντοτοριακαι θα τους πεσουν τα στηθοσκοπια ρε Κολιε

Βασίλης

Τα Greek Hoaxes έχουν κάνει πολύ εμπεριστατωμενη και σε βάθος έρευνα. Πραγματικά αξίζει την διαβάσετε. Αν αυτός ο τύπος και η παρέα του δεν είναι ο ορισμός της απάτης τότε τι?

Ελενη

Τα Greek hoaxes δεν έχουν την παραμικρή ιδέα. Έχουν άπειρες ανακρίβειες σε αυτά που λένε οι οποίες προέρχονται κυρίως από αδαείς πληροφοριοδότες. Θα χαρώ όταν δικαιωθεί διότι θα δικαιωθεί. Αν χρειαστεί θα έρθει εδώ κόσμος και από την επιστημονική κοινότητα και της Αμερικής και της Γερμανίας. Και όσον αφορά στη Ρωσία, κάντε τη δική σας έρευνα πριν καταπίνετε αμασητο ο,τι σας προσφέρουν.

τερης

τα hoaxes εχουν γραψει πολλα αρθρα για τον συγκεκριμενο ψευτοψυχολογο..κακως αναπαραγετε τους τιτλους που υποτιθεται οτι κατεχει καθως ολοι ειναι ψευτικοι

Ιχθ

Που είναι το πρόβλημα. Ο Τσαρούχης εύστοχα ειπε: "στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις".

Λευθέρης

Δεν κατάλαβα ποιά είναι η απάτη ..Για ποιόν ακριβώς λογο τον κατηγορούν ;;

ΜΤ

Από όλα τα πτυχία που αναφέρει, μόνο το απολυτήριο δημοτικού είναι η πραγματική του εκπαίδευση. Όλα τα άλλα ιδρύματα που αναφέρει στο βιογραφικό του είτε δεν υπάρχουν είτε δεν είναι Πανεπιστήμια, αλλά τρόπον τινά σύλλογοι στα οποία εγγράφεσαι με ή χωρίς κάποια συνδρομή. Επίσης, δηλώνει ο ίδιος ραβδοσκόπος και διορατικός. Σε απλά ελληνικά, διαγιγνώσκει ασθένεις με μια βέργα και ικανότητες μέντιουμ, τα οποία είναι προφανώς ψευδοεπιστημονικά. Επίσης, τα κάνει και μέσω Skype. Τέλος, το μοντέλο των 3 τύπων ανθρώπων, όσο και να φαίνεται πειστικό, δεν έχει καμία επιστημονική βάση και ούτε αναπαράγει αξιόπιστα αποτελέσματα. Και πολλά άλλα που μπορείς να διαβάσεις εκτενώς στα Ellinika Hoaxes.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fot65

Στην περιοχή επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 12 υδροφόρες ΟΤΑ, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

ert_main

Τέλος οι εκπομπές-«λιβανιστήρια» της εξουσίας - Η ιεράρχηση των ειδήσεων θα γίνεται μόνο από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ - Εξαιρείται το «παραγωγικό κομμάτι» από το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου - Πώς εξηγείται η μετεκλογική εκτόξευση των ποσοστών της κρατικής τηλεόρασης

2
ΣΧΗΜΑ-1

Ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έρευνα του ΑΠΘ παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη έρευνα εκτίμησης κινδύνου – Διαπιστώνεται η ύπαρξη αμιάντου, μετάλλων και οργανικών προϊόντων της καύσης, χαμηλός κίνδυνος καρκινογένεσης

loulou98

Οι ανθοπώλες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά καθώς οι πλανόδιοι μικροπωλητές δραστηριοποιούνται μόνον τις περιόδους που γίνονται ορκωμοσίες, πουλώντας έτοιμες ανθοδέσμες από 10 έως 30 ευρώ την κάθε μία