Έπιασαν τον εμπρηστή των μηχανημάτων στην Ιεράπετρα

Έπιασαν τον εμπρηστή των μηχανημάτων στην Ιεράπετρα

Το κίνητρο πίσω από τον εμπρησμό ήταν η επαγγελματική αντιζηλία

xeiropedes-neos
Οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο στην αγροτική περιοχή της Γρα Λυγιάς στην Ιεράπετρα, όπου ήταν σταθμευμένα τα χωματουργικά μηχανήματα εταιρείας που έγιναν στόχος εμπρησμού, «μίλησαν» και αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός από τους δράστες που είχαν ως κίνητρο την επαγγελματική αντιζηλία!

Πρόκειται για έναν 28χρονο από την Ιεράπετρα, ο οποίος είναι επίσης χωματουργός και μετά την σύλληψή του ομολόγησε ότι θέλησε να κάνει δολιοφθορά στην εταιρεία, επειδή ήρθε από το Ηράκλειο και πήρε τις δουλειές από τους ντόπιους! Ο εμπρηστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου με κατηγορίες για εμπρησμό σε βαθμό κακουργήματος και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν ακόμη συνεργό του 28χρονου, ο οποίος έχει καταγραφεί στα πλάνα από τις κάμερες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή ενός ακόμη ατόμου.

Ήταν αργά το βράδυ της Τρίτης όταν ξέσπασε η πυρκαγιά σε έξι από τα επτά βαρέα οχήματα, τα φορτηγά και τα μηχανήματα χωματουργικών εργασιών της εταιρείας «Αδελφοί Μητσόπουλοι», που ήταν σταθμευμένα σε ένα χωράφι ιδιώτη στην περιοχή Πετρούνια, όπου κατασκευάζεται θερμοκήπιο. Στα μηχανήματα, τρία από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα τρία μερικώς με τις ζημιές να αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, βρέθηκαν τσουβάλια από ελιές ποτισμένα με πετρέλαιο, τα οποία οι δράστες είχαν ρίξει στο εσωτερικό σπάζοντας τα παρμπρίζ, ενώ είχαν ποτίσει με πετρέλαιο τις καμπίνες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης