Λέκκας στον «Θέμα 104,6»: O μεγαλύτερος μετασεισμός που περιμένουμε είναι 5,6 Ρίχτερ

Λέκκας στον «Θέμα 104,6»: O μεγαλύτερος μετασεισμός που περιμένουμε είναι 5,6 Ρίχτερ

«Οι επιπτώσεις είναι πάρα πολύ μικρές, γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν οικιστικό ιστό θωρακισμένο», ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

lekas
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Ζάκυνθο.

«Είχαμε ένα με ένα μεγάλο γεγονός, από τα μεγαλύτερα που είχαμε στον Ελλαδικό χώρο τα τελευταία χρόνια. Έγινε αισθητός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρα τα Βαλκάνια», ανέφερε.




Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σημείωσε ότι «οι επιπτώσεις είναι πάρα πολύ μικρές, γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν οικιστικό ιστό θωρακισμένο».

«Αν υπάρξει μετασεισμός θα είναι ο μεγαλύτερος 5,6. Τον θέλουμε αυτόν το σεισμό καθώς έτσι θα κλείσει η σεισμική διέγερση», ανέφερε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Κλείσιμο
Όπως είπε «φαίνεται να έχουμε μια μεγάλη μετασεισμική δραστηριότητα που απομακρύνει το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό».

Από τον σεισμό, σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, «υπήρξε ένα τσουνάμι των 15-20 πόντων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης