Χάος στη Φιλοσοφική: Κατάληψη από τον Ρουβίκωνα – Σβάστικες και συνθήματα

hdghw

Άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες στον τοίχο μπροστά από το στέκι της αναρχικής ομάδας στην Φιλοσοφική σχολή

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην Φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.

Σήμερα η σχολή, η οποία παρέμεινε κλειστή την Πέμπτη λόγω της αντίδρασης των καθηγητών για την κατάληψη από τον Ρουβίκωνα, άνοιξε, ωστόσο όπως καταγγέλλει το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Γιώργος Καλαϊτζίδης, το στέκι τους δέχτηκε επίθεση από Ναζί.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες στον τοίχο μπροστά από το στέκι τους.

«Συνθήματα φασιστών σήμερα στην πρόσοψη του στεκιού μας στην Φιλοσοφική. Μετά το κλείσιμο της σχολής απο τις πρυτανικές αρχές και την έρευνα του Αρείου Πάγου ήρθαν και οι σβάστιγκες...

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ- ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΝΑΖΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», έγραψε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης.Χθες  έγινε παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγουπροκειμένου να  ερευνηθεί η δράση του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική και  να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα.  Μέχρι στιγμής καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελική αρχή από τις πρυτανικές αρχές, οι οποίες είναι αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, σχετικά με την παρουσία της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” στο Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η παραγγελία της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού δόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook πάντως η φοιτητικής ομάδα Ρουβίκωνας ξεκαθαρίζει ότι έχουν έρθει για να μείνουν. Γράφουν αναλυτικά:

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ

Χθες, 17 Οκτωβρίου , καθώς προσεγγίζαμε τη Φιλοσοφική για να ανοίξουμε το στέκι μας και να κάνουμε πολιτική απεύθυνση στους φοιτητές, με έκπληξη είδαμε έξω από το χώρο μια κωμική κουστωδία καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων της σχολής , με πρωτεργάτη την κα. Καραμαλέγκου. Αυτό το περίεργο μείγμα πήρε την απόφαση να εμποδίσει την πολιτική μας παρουσία . Σε μία σχολή όπου φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν τα συγγράματά τους, οι καθαρίστριες είναι υπό την δουλεία της εργολαβίας , τμήματα διασπώνται ή κλείνουν και όπου διάφοροι καθηγητές απολαμβάνοντας την εξουσία που τους δίνει το αξίωμα τους, ζητούν από φοιτήτριες σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περάσουν τα μαθήματα. Μια σχολή όπου ορισμένοι καθηγητές υποστηρίζουν ότι καλά κάνουν τα ΜΑΤ και χτυπούν φοιτητές ''μπας και αρχίσει να λειτουργεί ο εγκέφαλος τους'' , όπου σπάνε καταλήψεις χτυπώντας φοιτήτριες και δηλώνουν χουντικοί στα μαθήματά τους. Για όλα αυτά η κα. Καραμαλέγκου δεν είπε τίποτα. ‌

Εμείς, όπως είπαμε ήρθαμε για να μείνουμε ! Είμαστε η φοιτητική ομάδα του Ρουβίκωνα και όντας φοιτητές έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε πολιτικό χώρο , ειδικά όταν αυτός ο πολιτικός χώρος μας παραχωρήθηκε από την προηγούμενη πολιτική ομάδα (Ε.Π.Φ.) ‌που τον διαχειριζόταν. Έτσι επιλέξαμε μαζί με δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που ήρθαν να μας στηρίξουν να προσπεράσουμε αυτή τη γελοία αλυσίδα και να ανοίξουμε το στέκι μας. Δεν ασκήσαμε σωματική βία, παρ'ότι υπήρχαν καλεσμένοι μπράβοι στον χώρο για την προστασία της ομάδας που είχε επιλέξει να μας αποκλείσει από τον χώρο μας. Το στέκι άνοιξε και θα παραμείνει ανοιχτό ! Σκοπός μας είναι να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα του πανεπιστημίου. Εμείς χαιρόμαστε που ο κόσμος των σχολών ξεκινάει να δραστηριοποιείται και να συζητάει για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το πανεπιστήμιο και την κοινωνία. Θέλουμε ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό και ενεργό. Να παίρνει θέση για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία. Θέλουμε το φοιτητικό κίνημα να αρχίσει να διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους αυτά που του έχουν κλαπεί και στερηθεί . Κάποιοι φοβούνται ότι αυτό θα γίνει πράξη . Εμείς πάλι δηλώνουμε ότι τώρα ξεκινάμε.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ‌

Για επικοινωνία με την ομάδα καθέ Τετάρτη 10.00 - 13.30 στο στέκι μας στην αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών

Υ.Γ.: Ξεκάθαρα η πολιτική ευθύνη βαραίνει την κα. Καραμαλέγκου , η οποία επέλεξε μπροστά μας να απειλήσει μέλη του διοικητικού προσωπικού , τα οποία υποστήριζαν το δικαίωμα της έκφρασης πολιτικού λόγου στα πανεπιστήμια. Ας θυμηθούμε ότι στην φιλοσοφική υπήρχε φασιστικό στέκι ( νέοι ορίζοντες) και αυτή δεν έκανε τίποτα.

Υ.Γ. 2: Σήμερα, 18 Οκτωβρίου οι πρυτανικές αρχές μαζί με την Κοσμητεία αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία της σχολής (λουκέτα στις εισόδους, διακοπή μαθημάτων και υπηρεσιών). Αιτία για αυτό ήταν η παρουσία και το άνοιγμα του στεκιού της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα με τη δικαιολογία ότι προσβάλουμε και παραβιάζουμε την ''εύρυθμη'' λειτουργία και τις ακαδημαϊκές αρχές και παρεμποδίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Και όλα αυτά με τη χρήση βίας! Εμείς αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι δεν εμποδίσαμε ούτε και θα εμποδίσουμε την ομαλή λειτουργία της σχολής και τη διεξαγωγή μαθημάτων. Τέτοιες γελοίες κινήσεις δεν πρόκειται να εμποδίσουν τη λειτουργία του φοιτητικού μας στεκιού και την πολιτική μας παρουσία στο χώρο του πανεπιστημίου.

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα
Χθες οι  Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Σχολής του ΕΚΠΑ είχαν λάβει την απόφαση να ανασταλεί συμβολικά η λειτουργία της Φιλοσοφικής σχολής, λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε  όταν μέλη του Ρουβίκωνα ανακατέλαβαν το γραφείο 516 της Σχολής, όπου νωρίτερα είχαν απωθηθεί από καθηγητές.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο μέλημα των Πρυτανικών Αρχών και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ υπογραμμίζουν «για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας».«Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής», προσθέτει η ανακοίνωση. Ο “Ρουβίκωνας” έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκεται στη Φιλοσοφική σχολή προκειμένου να ενημερώνει όποιον φοιτητή ενδιαφέρεται.Από την πλευρά της η   πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της.Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής “ανακοίνωσε  η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών σχετικά με την κατάληψη ενός μικρού χώρου της Σχολής από μέλη της οργάνωσης “Ρουβίκωνας”.
Με ανάρτηση στο Facebook σχολίασε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα όσα έγιναν στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών .Συγκριμένα, καθηγητές επιχείρησαν να σταματήσουν την είσοδο των μελών της συλλογικότητας στο γραφείο που έχει καταληφθεί, πετυχαίνοντας προσωρινά την απομάκρυνση της.Στη συνέχεια ο Ρουβίκωνας, ανακατέλαβε το χώρο και ηγετικό στέλεχος του απάντησε στους καθηγητές που αντιτάχθηκαν αναφέροντας στο facebook: «Με την κυρία Φουντοπούλου ήταν 15 καθηγητές και διοικητικοί και 3 μπράβοι απο το Μενίδι.Με την συλλογικότητα μας περίπου 100 φοιτητές και διοικητικοί. Αυτό για να ξέρουμε τους συσχετισμούς που υπήρξαν σήμερα. Επι σειρά ετών η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ πηγαίνουν σε καθηγητές λίστα με φοιτητές των παρατάξεων τους για να τους περάσουν στα μαθήματα.Το ρουσφέτι καλά κρατεί. Αυτά( και πολλά άλλα) θα προσπαθήσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις να τα πολεμήσουμε. Την ανομία που έχουν επιβάλλει η νεολαία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια θα την ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ”.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (53)

ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ με ενα ' Μ ' ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑΣ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΡΟΥΒΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΡΟΥΒΙΚΟΝΑΣ...........ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ............ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ.............εκ βοθρων................γκρέμισμα και ξανακτισημο σε υγειεις ΒΑΣΕΙΣ..ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ,,,,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

από μία ώρα δρόμο

κάνει μπαμ πως είναι προβοκάτσια από τις ίδιες τις ρουβικωνίτσες, για να το παίξουν μετά "αντιφασίστες" και κόντρα στο κατεστημένο και λοιπές μπούρδες που έχουν στο κουφιοκέφαλό τους. Τόσο στημένο που μόνο γέλιο προκαλεί, και βέβαια και επιβεβαίωση για τον δείκτη νοημοσύνης αυτών των "επαναστατών" του γλυκού νερού. Όχι ότι χρειαζόταν η επιβεβαίωση του πόσο βλαμμένα είναι όλοι τους, αλλά μια επιβεβαίωση παραπάνω ποτέ δεν βλάπτει.

ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ με ενα Μ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ..............ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.....ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Καλλ

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ;;;;;;;;;; ΠΟΥ;;;;;;;;;;ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΑΙ ΟΝΕΙΡΥΕΣΑΙ !

ΑΚ

Πάντως τον σχεδιάζουν καλά τον αγκυλωτό σταυρό οι αναρχοάπλυτοι. Έχουν πείρα, φαίνεται... Έλεος, από μακριά φαίνεται ότι το έκαναν οι ίδιοι. Πότε τα έγραψαν τα συνθήματα οι... Χρυσαυγίτες; Μαύρα μεσάνυχτα; Τι συζητάμε τώρα, είναι γνωστά τα κόλπα για να θυματοποιούν τον εαυτό τους και να φανούν αρεστοί στους χαχόλους και τους ευκολόπιστους. Αλίμονο.

ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΡΕ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ !!!

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ !!! ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΡΕ , ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ !!!! ΛΑΜΟΓΙΑ !!!!!!

ασχετε σχολιαστη

εσυ μπαμπα δεν πηγες πανεπηστημιο και δε ξερεις τι σου γινεται , διαβαζεις οτι σου πασαρουν και μιλας.

de

προβοκάτσια των ίδιων χαμηλού επιπέδου. δεν δουλεύει ούτε η φαντασία τους.

Jimmys

Παιδιά να ξέρετε οι Ρουβίκωνες το έκαναν, είχε μαθευτεί μια μέρα πριν οτι θα αντιδράσουν κάπως έτσι, για να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους μετά την κίνηση των καθηγητών για ανακατάληψη.

Πάντως

Έχοντας γνωρίσει και Χρυσαυγίτες και αναρχικούς θεωρώ οτιδήποτε οι Χρυσαυγίτες ειναι πολύ πιο λιγο κομπλεξικοι και συνεννοησιμοι απο τους αναρχικούς που ειναι τελείως Ταλιμπάν και φανατιλες. Άσε που οι Χρυσαυγίτες ειναι πολύ πιο μπέσαληδες και ξηγημένοι, οι αριστεροί ειναι άνανδροι ύπουλοι και υποχθονιοι. Το μόνο κακό με τους Χρυσαυγίτες ειναι οτι έχουν μόνο επιδερμική κατανόηση θεμάτων με οικονομικά και νομίζουν οτι για όλα φταίνε μόνο οι μετανάστες.

IOSIF

ΤΕΛΕΙΟ!!! <3

γ

οι ιδιοι τα ζωγραφισαν...γνωστη αναρχοκουμουνιστικη τακτικη που ειναι γραμμενη κ στα βιβλια τους....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης