Παναγιωτάκης: Περιμένω την αθώωσή μου στο Εφετείο

pana

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ απαντά μετά από τέσσερις ολόκληρες ημέρες στην αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα για τα δύο χρόνια φυλάκισης που του επιδίκασε πρωτόδικα το τριμελές Πλημμειοδικείο Αθηνών.

Με τέσσερις μέρες καθυστέρηση, απαντά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ στην αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα για τα δύο χρόνια φυλάκισης που επιδίκασε πρωτόδικα το τριμελές Πλημμειοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Παναγιωτάκης επιβεβαιώνει το δημοσίευμα και χαρακτηρίζει ατυχή την απόφαση του δικαστηρίου, ελπίζοντας στην αθώωσή του στο Εφετείο. Η διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι η δικαστική απόφαση, επιβλήθηκε για λόγους παράβασης καθήκοντος καθώς η υπόθεση της 44χρονης που κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, δεν παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη όταν έγινε η καταγγελία.

Ακολουθεί η δήλωση του Εμμανουήλ Παναγιωτάκη:

Δήλωση του κ. Εμμ. Παναγιωτάκη,
Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ

Σχετικά με δικαστική μου περιπέτεια η οποία ανακινήθηκε πρόσφατα από μερίδα MME, και μάλιστα επιχειρείται να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης επισημαίνω τα εξής :

1. Το 2013, ως Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του ΔΕΔΔΗΕ διαχειρίστηκα, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μου, μαζί με άλλους αρμόδιους Διευθυντές, και σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της Εταιρείας, υπόθεση υπαλλήλου η οποία είχε καταγγελθεί για παθητική δωροδοκία .

Η διαχείριση της υπόθεσης έγινε με απόλυτη εφαρμογή του Κανονισμού της Εταιρείας και των υπηρεσιακών διαδικασιών, τις οποίες υποστηρίζω και υπερασπίζομαι και από τη σημερινή μου θέση, ως εκ των ων ουκ άνευ ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία τόσο του ΔΕΔΔΗΕ όσο και της ΔΕΗ και κατ’ επέκταση για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Προτρέπω δε και στηρίζω τα Διευθυντικά Στελέχη και όλα τα υπηρεσιακά όργανα να πράττουν το ίδιο, και δηλώνω ότι σε παρόμοια περίπτωση σήμερα θα ενεργούσα κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

2. Η δίωξή μου, καθώς και των άλλων τριών Διευθυντικών Στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ συνίσταται στο ό,τι δεν παραπέμψαμε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αμέσως όταν έγινε η καταγγελία, πράγμα που κατά το κατηγορητήριο συνιστά παράβαση καθήκοντος. Ωστόσο σύμφωνα με τις υπηρεσιακές μας διαδικασίες η παραπομπή στον Εισαγγελέα γίνεται εκάστοτε με απόφαση της Διοίκησης, μετά την έκδοση του πορίσματος της Επιτροπής Διοικητικής Ανάκρισης. Αυτό έχουν αποδεχτεί – ευτυχώς - κατά καιρούς τα δικαστήρια και οι δικαστικές αρχές με βάση τις διατάξεις του ποινικού κώδικα (βλ. π.χ. απόφαση Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου υπ’ αριθ. 5 /2017). Αν δεν ίσχυε αυτό, ενόψη της πληθώρας καταγγελιών από πολίτες, πράγμα εύλογο λαμβάνοντας υπόψη τις δεκάδες χιλιάδες δοσοληψίες καθημερινά, οι οποίες διερευνώνται υπηρεσιακά, η λειτουργία των Επιχειρήσεων θα είχε παραλύσει. Ατυχώς το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είχε άλλη γνώμη, σε αντίθεση με την ισχύουσα νομολογία και παρά την αντίθετη εισήγηση του Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την πανηγυρική απαλλαγή μας.

3. Τα δημοσιεύματα και η πολιτική παρέμβαση, προφανώς για δημιουργία των εντυπώσεων που επιδιώκουν οι εμπνευστές τους αποσιωπούν ή διαστρεβλώνουν πραγματικά περιστατικά. Έτσι:

- Εμφανίζουν τη δωροδοκούμενη υπάλληλο ως υφισταμένη μου πράγμα ψευδέστατο, καθώς υπηρετούσε σε άλλη διεύθυνση και μάλιστα άλλο κτίριο. Δεν την γνωρίζω ούτε στην όψη.

- Αναφέρουν ότι διώκομαι για συγκάλυψη παρανόμου πράξεως πράγμα επίσης ψευδέστατο και ανυπόστατο καθώς, αφενός η δίωξη έγινε για την παράβαση καθήκοντος που αναφέρθηκε ανωτέρω, και αφετέρου την υπόθεση χειρίστηκαν άλλα τρία διευθυντικά στελέχη σε συνεννόηση με τη Διοίκηση τα οποία επίσης διώκονται. Άρα όλοι αυτοί θα έπρεπε να συνεννοηθούν για τη συγκάλυψη, πράγμα στερούμενο σοβαρότητας.

- Και τέλος: αποσιωπούν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, με εφαρμογή των υπηρεσιακών διαδικασιών απολύθηκε τελικά από το ΔΕΔΔΗΕ.

Παραδίδω στην κρίση όλων τη σκοπιμότητα της ανακίνησης του θέματος τώρα με το συγκεκριμένο τρόπο και με κρίσεις που αγνοούν το θεμελιώδη δικαιϊκό κανόνα του τεκμηρίου της αθωότητας. Έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη εκφράζω την πεποίθηση ότι η αθωότητά μου θα καταδειχθεί περίτρανα σε λίγες ημέρες στο Εφετείο. Σε κάθε περίπτωση η συνείδησή μου είναι απολύτως ήσυχη, τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για την 44χρονη ανεπίληπτη διαδρομή μου στη ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

εθνομηδενιστης τσιπρας

σου αρεσει συριζαιε παναγιωτακη η λασπη συμφωνα με αυτα που λες;;;;;;;;;; γιατι ετσι πολιτευεται το αφεντικο κομισαριος τσιπρας εναντιον των αλλων πολιτικων δυναμεων

@

Ως Τσυριζαίος με το αυτονόητο "αλάθητο" και το μόνιμο "ήθικό" πλεονέκτημα, είνα σίγουρος ότι θα αθωωθεί........... Η ιδιότητα και μόνο του Τσυριζαίου αρκεί!

Θραξ

το κορυφαιο ειναι το 44 χρονια στη ΔΕΗ.......εκει σταματαω......

Όσο δηλ.

εσύ θα περιμένεις εμείς θα σε πληρώνουμε;

Πάνος

Οι απατεώνες μας κυβερνούν, είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό. Κάνουν ακριβώς ότι τους λέει ο Αλέξης και το κόμμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης