Γεωργαντάς (ΝΔ) για την παραμονή Παναγιωτάκη στη ΔΕΗ παρά την καταδίκη του: Άλλος θα είχε ήδη καθαιρεθεί

Γεωργαντάς (ΝΔ) για την παραμονή Παναγιωτάκη στη ΔΕΗ παρά την καταδίκη του: Άλλος θα είχε ήδη καθαιρεθεί

Δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6: Ακούγεται ότι η πραγματική αξία της σκοπιανής εταιρείας που αγόρασε η ΔΕΗ είναι μικρότερη από το τίμημα που καταβλήθηκε

panagiotakis-dei-new
Ηθικό και ουσιαστικό θέμα χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς την παραμονή και την ανανέωση θητείας του διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη παρότι η υπόθεση για την οποία πρωτόδικα καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση, εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό.

«Είναι εξωφρενική η ιστορία. Ένας απλός δημόσιος υπάλληλος που θα είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για αδικήματα σε σχέση με το υπηρεσιακό του καθήκον θα είχε καθαιρεθεί από τη θέση του. Όχι και να του ανανεώσουμε τη θητεία» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Πρόκειται για ηθικό και ουσιαστικό ζήτημα όταν του ανανεώεται η θητεία. Η ανανεώση της θητείας του είναι επιβράβευση της όποιας ατομικής προσπάθειας και εδώ έχουμε ζητήματα και με τον οικονομικό κατήφορο της ΔΕΗ. Εγώ δεν την καταλαβαίνω την ανανέωση» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στο θέμα της εξαγοράς της εταιρείας εμπορίας ενέργειας EDS του αντιπροέδρου της σκοπιανής κυβέρνησης και προσωπικού φίλου του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ λέγοντας ότι «ακούγεται πως το πραγματικό τίμημα, η αξία της εταιρείας, είναι μικρότερο από αυτό που συμφώνησε η ΔΕΗ. Μου λένε ότι θα γίνει και μεταπώληση σε κανά χρόνο στην πραγματική αξία».

Με αφορμή, τέλος, την κατάθεση ερώτησης από 23 βουλευτές της ΝΔ για την υπόθεση Παναγιωτάκη προς τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα μας δώσουν ακριβείς απαντήσεις αν και αυτό δεν συνηθίζεται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης