Τα… ρέστα ζητάει τώρα ο Φλώρος: Προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητάς μου, θα ζητήσω μείωση της ποινής μου

Τα… ρέστα ζητάει τώρα ο Φλώρος: Προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητάς μου, θα ζητήσω μείωση της ποινής μου

Ο καταδικασθείς σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο Energa μέμφεται όσους άσκησαν κριτική στην αποφυλάκισή του, έπειτα από έκτιση 18 μηνών

floros_main01
Λίγο μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power, ένα οικονομικό σκάνδαλο που συνδέθηκε με υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ και για το οποίο καταδικάσθηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη, ο Αριστείδης Φλώρος επανέρχεται στο προσκήνιο και με ανακοίνωση που εξέδωσε μέμφεται όσους άσκησαν κριτική στην αποφυλάκισή του έπειτα από 18 μήνες παραμονής στη φυλακή.

Ο Αρ. Φλώρος που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας (ψυχιατρικά προβλήματα αλλά και κρίσεις επιληψίας) με ποσοστό αναπηρίας 67%, απειλεί ότι θα ζητήσει μείωση της ποινής του για προσβολή του τεκμηρίου αθωότητάς του! Επικαλείται δε την οδηγία 2015/343 την οποία προτίθεται να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του 39χχρονου επιχειρηματία, ο οποίος πλέον της καταδίκης του για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 256 εκατ. ευρώ,τον περασμένο Μάρτιο είχε καταδικασθεί και σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή, ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, αντίδικου του στη δίκη της Energa:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΛΩΡΟΥ

Αθήνα 25/08/2018



Τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημοσιεύονται και αναπαράγονται σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα δηλώσεις, απόψεις, συστάσεις κ.λπ. διαφόρων δημοσίων και μη παραγόντων σε σχέση με την πρόσφατη υφ’ όρον απόλυση, οι οποίες περιέχουν πλήθος ανακριβειών.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω τα εξής:

- Ο θεσμός της υφ’ όρον απόλυσης προβλέπεται στον Ποινικό μας Κώδικα από το έτος 1951. Οι σχετικές διατάξεις έχουν τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί κατά καιρούς με νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων.

Κλείσιμο
- Η διατάξεις για την υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας ισχύουν από ετών και ορίζουν την διαδικασία επίσημης διάγνωσης και αξιολόγησης των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων που πάσχουν.

- Η απόλυσή μου με όρους αποφασίστηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ εφαρμογήν των σχετικών διατάξεων του νόμου (άρθρο 110 Α ΠΚ), αφού εξέτισα τον απαιτούμενο χρόνο σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ η έφεση που έχω ασκήσει δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Όσον αφορά την υπόθεση “Energa”, για την οποία καταδικάστηκα σε πρώτο βαθμό, επισημαίνω ότι:

α) Ουδέποτε φυγοδίκησα αλλά, αντιθέτως, ήμουν πάντοτε παρών σε όλα τα διαδικαστικά στάδια της υποθέσεως. Το αυτό θα πράξω και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση τον Δεκέμβριο του 2018.

β) Ήδη από το έτος 2012 καταβάλλω ανελλιπώς προσπάθεια για να εισπράξει το Δημόσιο και οι Δήμοι τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα σε δεσμευμένους, με απόφαση των αρχών, εταιρικούς -και όχι ατομικούς μου- τραπεζικούς λογαριασμούς.

γ) Οι διάφορες δηλώσεις περί χρημάτων που «έκαναν φτερά» κ.λπ. είναι αποτέλεσμα είτε πλήρους άγνοιας της υποθέσεως είτε εσκεμμένης διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως δε μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1115/2017) που διέταξε ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2017 την απόδοση των χρημάτων σε Δημόσιο και Δήμους, τα οποία είναι στην κατοχή των Τραπεζών. Η σχετική διαδικασία της απόδοσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για λόγους που αφορούν αποκλειστικώς τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τις Τράπεζες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα συναρμόδια Υπουργεία. Επομένως, καθόσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν οφείλεται ούτε ένα Ευρώ στο Δημόσιο και τους Δήμους.

δ) Σε σχέση με τα χρήματα που διεκδικούν οι οργανισμοί ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ, την απόδοση των οποίων δεν διέταξε το Δικαστήριο, υπάρχει αμφισβήτηση ως προς το ύψος των απαιτήσεων. Στην σχετική αντιδικία ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων αναμένεται η διεξαγωγή διαιτητικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί δεσμευτικά εάν και ποια ποσά οφείλονται στους προαναφερόμενους φορείς.

ε) Η αναφορά στην υπόθεση της επίθεσης κατά του Γ. Αντωνόπουλου είναι άκαιρη, αφού η υπόθεση αυτή δεν έχει κριθεί σε δεύτερο βαθμό και η εκτέλεση της πρωτοβάθμιας απόφασης έχει ανασταλεί, αλλά και άσχετη με την διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της “Energa”. Επισημαίνω ότι με σχέδιο νόμου που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/343 προβλέπονται σειρά μέτρων αποκατάστασης από την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, ιδίως δε στις περιπτώσεις που δημόσια πρόσωπα εκφέρουν κρίσεις για φυσικά πρόσωπα πριν από την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Όσον αφορά τα πρoβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, μόλις χρειάζεται να επισημάνω ότι η λαϊκιστική ή μικρο - «πολιτική» εκμετάλλευσή τους προσβάλλει την αξία μου ως ανθρώπου, ο σεβασμός της οποίας συνιστά, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, υπέρτατη υποχρέωση της Πολιτείας.

Όσοι επικαλούνται το Κράτος Δικαίου, οφείλουν πρωτίστως να το σέβονται οι ίδιοι.


Για το αμέσως παραπάνω δημοσίευμα μας κοινοποιήθηκε η κάτωθι εξώδικη διαμαρτυρία την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια

Εξώδικο: τι ισχυρίζεται για την αποφυλάκισή του ο Αριστείδης Φλώρος


Για το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος», μας κοινοποιήθηκε η κάτωθι εξώδικη διαμαρτυρία την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗ

Του Αριστείδη Φλώρου του Αχιλλέα και της Αλίκης - Παρασκευής, κατοίκου Φιλοθέης Αττικής, οδός Γεωργίου Σταύρου αριθ. 8 και νυν κρατούμενου στις Φυλακές Κορυδαλλού.

ΠΡΟΣ

Την εταιρεία με την επωνυμία «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Δήμο Αμαρουσίου, στην οδό Αγράφων, αρ. 5, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, ως ιδιοκτήτρια της κυριακάτικης εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και της ιστοσελίδας protothema.gr

Με την παρούσα διαμαρτύρομαι για σειρά στοχευμένα μεροληπτικών σε βάρος μου δημοσιευμάτων, τα οποία προέρχονται από την εφημερίδα και την ενημερωτική ιστοσελίδα σας, αλλά και εν γένει παράνομες ενέργειες προερχόμενες από την πλευρά σας. Ειδικότερα:

Την Κυριακή 26.8.2018, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ένα άρθρο της

δημοσιογράφου κ. Βασιλικής Κόκκαλη υπό τον ειρωνικό τίτλο «Ελεύθερος και ωραίος» με το οποίο και αφού καταπατήθηκε βάναυσα το τεκμήριο αθωότητάς μου σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις που αναφέρονται σε αυτό, αφέθηκαν πρόσθετα σκιές αναφορικά με τη νομιμότητα της πρόσφατης και απόλυτα σύννομης αποφυλάκισής μου.

Την ίδια ημέρα και ώρα 14.48, τη σκυτάλη έλαβε η ιστοσελίδα σας protothema.gr., η οποία υπό τον τίτλο «Τα……. ρέστα ζητάει τώρα ο Φλώρος: Προσβάλλεται το τεκμήριο της αθωότητάς μου, θα ζητήσω μείωση της ποινής μου», αντιμετωπίζει με ειρωνική διάθεση δημόσιες δηλώσεις μου, με τις οποίες προσπάθησα να αμυνθώ έναντι των σε βάρος μου κανιβαλικών επιθέσεων από μερίδα του Τύπου, ενώ επίσης μου αποδίδει εκφράσεις περί δήθεν μείωσης της ποινής μου, στις οποίες ουδέποτε προέβην. Από μόνο τον τίτλο του εν λόγω άρθρου καθιστά προφανές ότι «τα ρέστα ζητούν» μόνο όσοι έχουν άδικο, σε αυτή δε την κατηγορία το επίμαχο δημοσίευμα τοποθετεί και το πρόσωπό μου, προεξοφλώντας έτσι την επικείμενη κρίση δευτεροβάθμιων Δικαστηρίων της χώρας.

Την επόμενη ημέρα και 27.8.2018 και ώρα 08.05, η ίδια ιστοσελίδα σας έδωσε βήμα σε υβριστικές και συκοφαντικές σε βάρος μου δημόσιες (δια αναρτήσεως στο Facebook) δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη υπό τον τίτλο «Πολάκης για Φλώρο: Λαμόγια έδωσαν τη γνωμάτευση κατά παραγγελία για την αποφυλάκισή του», χωρίς να εκφραστεί διαφοροποίηση ή έστω επιφύλαξη από την πλευρά σας για το εν λόγω προσβλητικό σε βάρος μου περιεχόμενο, το οποίο και βάλλει ευθέως κατά νομίμου δημοσίου εγγράφου του ΚΕ.Π.Α που αφορά στην αναπηρία μου, προβάλλει ανά το Πανελλήνιο τη δήθεν παράνομη αποφυλάκισή μου, με χαρακτηρίζει ως απατεώνα και παραβιάζει κατάφωρα την Κοινοτική Οδηγία 2016/343 περί προστασίας του τεκμηρίου αθωότητας και της αρχής της δίκαιης δίκης. Με αυτό τον τρόπο η ιστοσελίδα σας συνέβαλε στη διάδοση δηλώσεων δημοσίου αξιωματούχου, οι οποίες συνέτειναν στην εμπέδωση λίαν αρνητικού
κλίματος σε βάρος του προσώπου μου.

Τέλος και ως αποκορύφωμα των παράνομων ενεργειών σας, ήλθε το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας της 29.8.2018 και ώρα 06.29, υπό τον τίτλο «Αποκάλυψη protothema: Εγγραφο ντοκουμέντο από τον ιατρικό φάκελο του Αριστείδη Φλώρου», όπου και δημοσιεύσατε (!!) απόρρητο έγγραφο του ιατρικού φακέλου μου, παραβιάζοντας κατάφωρα το νόμο 2472/1997 περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και τον Κανονισμό Ε.Ε. 2016/679, ο οποίος φέρει υπερνομοθετική ισχύ, διαπράττοντας έτσι αδικοπραξία αλλά και ποινικό αδίκημα.

Ολες οι ανωτέρω αναρτήσεις σας είναι ανακριβείς και παράνομες, γεγονός το οποίο οφείλατε να γνωρίζετε αν είχατε ασκήσει στοιχειωδώς τα καθήκοντα έρευνας και διασταύρωσης των πληροφοριών σας ή έστω αν είχατε μπει στον κόπο να μου απευθύνετε το όποιο σχετικό ερώτημα. Ο ψευδής χαρακτήρας των ανωτέρω ισχυρισμών σας και πέραν φυσικά της παράνομης επεξεργασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μου, αποδεικνύεται αυτοδίκαια από την πλήρη έλλειψη παράθεσης του οποιαδήποτε αποδεικτικού στοιχείου από την πλευρά σας και από τη χρήση απροσδιόριστων και νεφελωδών πληροφοριών δήθεν από τη δικογραφία και πηγών που φυσικά ουδέποτε κατονομάζονται.

Επειδή οι εν λόγω πράξεις σας προσβάλλουν κατάφωρα την προσωπικότητά μου, σύμφωνα με το άρθρο 57 ΑΚ

Επειδή, επίσης παραβιάζουν κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητάς μου, ως κατηγορουμένου, δεδομένου ότι καίτοι μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί εις βάρος μου αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, αφήνονται δημόσια σκιές για το πρόσωπό μου.

Επειδή το τεκμήριο αθωότητας του κάθε προσώπου αποτελεί κατάκτηση της ανθρωπότητας και θεμελιώδη αξία, που συγκροτεί τον πυρήνα κάθε δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας, γι’ αυτό δε το λόγο ο σεβασμός του αφορά τα ΜΜΕ, ως δεοντολογικός κανόνας, προβλεπόμενος σε κάθε κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά και σε συναφή νομοθετήματα όπως το Π.Δ. 77/2003 άρθρο 11.

Επειδή επιπρόσθετα, έχετε προσβάλλει κατάφωρα την προσωπικότητά μου με την επεξεργασία και διάδοση ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων και δη στοιχείων από τον ιατρικό μου φάκελο.

Επειδή τέλος και σύμφωνα με το άρθρο μόνο του νόμου 1178/1981 § 5 «Ο αδικηθείς, πριν ασκήσει αγωγή για την προσβολή που υπέστη, υποχρεούται να καλέσει με έγγραφη, εξώδικη πρόσκληση τον ιδιο­κτήτη τον εντύπου, ή όταν αυτός είναι άγνωστος τον εκδότη ή το διευθυντή σύνταξής του, να αποκαταστήσει την προ­σβολή με την καταχώριση σε αυτό κειμένου που τον υποδεικνύει. Στο κείμενο αυτό προσδιορίζονται και οι λέξεις ή φράσεις που θεωρήθηκαν προσβλητικές και πρέπει να ανακληθούν και οι λόγοι για τους οποίους η συγκεκριμένη ανα­φορά υπήρξε προσβλητική.

Η αποκατάσταση θεωρείται ότι επήλθε αν ο ιδιοκτήτης του εντύπου, άλλως ο εκδότης ή ο διευθυντής σύνταξης αυτού, εντός διαστήματος δέκα (10) ημερών ή, σε κάθε περίπτωση, στο αμέσως επόμενο τεύχος: α) ανακαλέσει ρητά την προσβολή με την παραπάνω δημοσίευση, που γίνεται στην ίδια ή, αν δεν υπάρχει αυτή, σε ανάλογη θέση και φύλλο της αντίστοιχης ημέρας κυκλοφορίας της εφημερίδας, που είχε καταχωριστεί η αρχή του επι­λήψιμου δημοσιεύματος, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το τελευταίο, και β) κοινοποιήσει στον αδικηθέντα το ως άνω δημοσίευμα αποκατάστασης. Η παρέλευση άπρακτου διαστήματος δέκα (10) ημερών ή η μη δημοσίευση στο αμέσως επόμενο τεύχος θεωρείται άρνηση εκ μέρους τον ιδιοκτήτη ή εκδότη τον εντύπου».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Διαμαρτυρόμενος έντονα για την απάνθρωπα ισοπεδωτική μεταχείριση που έχω δεχθεί από την εφημερίδα σας.
Σας προσκαλώ:

Να ανακαλέσετε την ανωτέρω σε βάρος μου προσβολή και να σταματήσετε να επεξεργάζεστε προσωπικά δεδομένα μου,

Να ζητήσετε συγγνώμη για τη δημόσια αναπαραγωγή των προσβλητικών σε βάρος μου δηλώσεων του κ. Πολάκη και για την παράνομη επεξεργασία και διάδοση ευαίσθητων προσωπικών μου δεδομένων,

Να αποδεχθείτε τη μεροληψία σε βάρος μου, την οποία αποπνέουν τα ανωτέρω άρθρα και ταυτόχρονα,

Να δημοσιεύσετε αυτούσια την παρούσα εξώδικη πρόσκλησή μου στην εφημερίδα σας, εντός του δεκαημέρου που προβλέπει ο νόμος και στην ίδια σελίδα που δημοσιεύσατε το επίδικο άρθρο, κοινοποιώντας μου παράλληλα το δημοσίευμα της αποκατάστασής μου.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνω ότι θα προσφύγω ενώπιον παντός Αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής (Α.Α.Δ.Ε) προκειμένου να προασπίσω τη βαρύτατα τρωθείσα τιμή και την υπόληψή μου και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε όποιους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης