Σκάνδαλο Energa: Πώς αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος

flwrrw_arthrto

Ο δρόμος για την ελευθερία του άνοιξε με τροποποίηση άρθρου του Ποινικού Κώδικα  που υπέγραψε ο Νίκος Παρασκευόπουλος - Επιτρέπει σε κρατούμενους που πάσχουν από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% να αποφυλακίζονται, έχοντας εκτίσει μόλις το ένα πέμπτο της ποινής τους

Χρήση των «ηπιότερων» διατάξεων των Ποινικού Κώδικα που φέρουν την υπογραφή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και ανάβουν το «πράσινο φως» ώστε να αποφυλακίζονται καταδικασθέντες ακόμη και σε πολυετή κάθειρξη για λόγους υγείας, έκανε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας βάση αυτής της διάταξης βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής αν και είχε «πρωταγωνιστήσει» στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης ύψους 256 εκατ. ευρώ της Energa – Hellas Power και είχε καταδικασθεί για αυτό σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος επιχειρηματίας στήριξε το αίτημά του για αποφυλάκιση στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

«Πατώντας» πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο και υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ο Αρ. Φλώρος κατάφερε να βρεθεί εκτός φυλακής. Όπως αναφέρουν οι πληρηφορίες, ο 39χρονος επικαλέστηκε κρίσεις επιληψίας αλλά και σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και προς ενίσχυση των ισχυρισμών του προσκόμισε - όπως ο νόμος ορίζει - και τα έγγραφα του αρμόδιου δημοσίου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα προβλήματα με την υγεία του.

Είναι άλλωστε γνωστό πως ο Αρ. Φλώρος κρατούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει πολλές προσπάθειες να αποφυλακιστεί ζητώντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του αλλά οι σχετικές αιτήσεις του έπεφταν στο κενό.

Αντίθετα, τώρα, ο 39χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο και να ζητήσει αυτή τη φορά όχι την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του αλλά την αποφυλάκισή του, υπό όρους, για λόγους υγείας από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας για αποφυλάκιση με όρους (και όχι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του) με το σχετικό αίτημά του να γίνεται δεκτό, καθώς φέρεται να διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.


Το σκάνδαλο της Energa και τα δυσθεώρητα ποσά της υπεξαίρεσηςΟ Αρ. Φλώρος ήταν εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ποσού 256.521.323,96 ευρώ από τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Energa – Hellas Power, η οποία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Το δικαστήριο με την απόφαση του είχε κρίνει ενόχους 11 από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους της υπόθεσης. Βάση της απόφασης στη φυλακή από τους 11 συνολικά καταδικασθέντες είχαν οδηγηθεί ο Άρ. Φλώρος, η Μαρία Σκλαβάκη (που είχε αποδράσει με το βραχιολάκι) καθώς και ο κατηγορούμενος Πέτρος Νικολοθανάσης.


Αντίθετα στους υπόλοιπους επτά καταδικασθέντες το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους, επιβάλλοντας τους περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους και ο Βασίλης Μηλιώνης, επίσης εκ των βασικών κατηγορουμένων, στον οποίο ωστόσο χορηγήθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγύησης ύψους 60.000 ευρώ.


Σύμφωνα με το βούλευμα βάση του οποίου δικάστηκαν οι 19 συνολικά κατηγορούμενοι, οι φόροι που κατέβαλαν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ κατέληγαν στις τσέπες των ιδιοκτητών της Energa και της Hellas Power.


Μερίδα των κατηγορουμένων στη συνέχεια διακινούσαν τα εκατομμύρια που είχαν συγκεντρώσει – κυρίως από το γνωστό «χαράτσι» στα ακίνητα – σε διάφορα σημεία του κόσμου ώστε να χαθούν τα ίχνη τους. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο βούλευμα «στην Αθήνα, στη Ζυρίχη Ελβετίας, στο πριγκιπάτο του Μονακό, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Χονγκ Κονγκ Κίνας, στη Σιγκαπούρη, στη Λευκωσία Κύπρου, στη Σόφια Βουλγαρίας, στη Βηρυτό Λιβάνου, στην Κωνσταντινούπολη Τουρκίας και στο Μαϊάμι των ΗΠΑ από τον Μάιο 2011 έως τον Νοέμβριο του 2012 (σ.σ μερίδα των κατηγορουμένων) χρησιμοποιούσαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα διεθνώς για να διακινηθούν χρηματικά ποσά ύψους 256.521.323,96 ευρώ και να τους προσδώσουν νομιμοφάνεια».


Πάντως βάση της απόφασης που είχε εκδοθεί, θα πρέπει να αποδοθεί στο ελληνικό δημόσιο ποσό 52. 206. 263 ευρώ το οποίο αποτελεί τον ΕΤΗΔΕ, δηλαδή το γνωστό ως «χαράτσι» στα ακίνητα, από το συνολικό ποσό των 120 εκατομμυρίων που έχει δεσμευθεί από τα ταμεία των δυο εταιρειών.


Επίσης, με βάση την απόφαση στο Δημόσιο θα πρέπει να αποδοθούν επίσης 5.992.040 ευρώ για το αδίκημα της λαθρεμπορίας. Ακόμη, είχε διατάξει την άμεση απόδοση στους δήμους όλων των εισπρεκτέων απαιτήσεων τους από τέλη ύψους 29.813 ευρώ.


Τέλος, το δικαστήριο είχε διατάξει να κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 120 εκατ. ευρώ που είναι δεσμευμένο στις τράπεζες από όπου θα εισπράξουν δημόσιο και δήμοι.Απόπειρα δολοφονίας


Η υπόθεση της Energa – Hellas Power δεν είναι η μόνη για την οποία ο 39χρονος επιχειρηματίας έχει καταδικασθεί. Τον περασμένο Μάρτιο ο Αρ. Φλώρος είχε κριθεί ένοχος για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.


Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή με τον ίδιο να αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. Ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας δολοφονίας είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa - Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.


Το δικαστήριο είχε καταδικάσει σε πολυετείς καθείρξεις τους δυο Αλβανούς βαρυποινίτες και μάλιστα χωρίς αναστολή.

ΣΧΟΛΙΑ (163)

Bibi

Κανονικά θα έπρεπε ο γέροντας ανάπηρος Φλώρος και όλοι οι υπόλοιποι κλώνοι φλώροι του (συνένοχοι συνεργάτες,δικηγόροι,γιατροί,εμπλεκόμενοι ίσως κάποιοι πολιτικοί και φυσικά ο αμιμητος Παρασκευοπουλος),να καθίσουν στην ηλεκτρική καρέκλα με ταση ρεύματος από την ΕΝΕRGA...για να είμαστε έτσι όλοι ευχαριστημένοι.

ΚΔΞ

Το σύστημα με τα ποσοστά είναι μεγάλη μούφα. Δεν είναι αντικειμενικό: Αν κάποιος έχει κομμένο ένα πόδι είναι π.χ. 30%. Αλλα αν κάποιος έχει κομμένα 2 πόδια, επιληψία, ψηχιατρικά προβλήματα κτλ. τότε το πόδι θα πιαστεί π.χ. για 10% γιατί αλλιώς θα έβγαινε αναπηρία 140%. Το σωστό θα ήταν βαθμοί χωρίς ανώτατο όριο όπου κάθε πάθηση θα είχε συγκεκριμένη βαρύτητα σε βαθμούς και η όποια ευεργεσία (απόλυση, σύνταξη κτλ) θα είχε ένα όριο βαθμών πάνω απ'το οποίο θα ίσχυε.

Μάριος

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο μόνος που φταίει είναι η επιτροπή που τον έβγαλε ανάπηρο.Αν ειναι παραμύθι να πάνε άμεσα όλοι μέσα και τους αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Μάνος

Ας είναι καλά ο Βορίδης που είχε δικηγόρο

mli

Δεν φταιει ο πασταφλωρος. Το συστημα εκμεταλλευεται. Τωρα με τον καθαρο αερα θα γιανει..

Κρόνος

Αυτά μόνο στην σημερινή Ελλάδα γίνονται, τι το περίεργο βλέπετε? μοιράζεσαι τα κλοπιμαία και καθαρίζεις.

Δημήτρης

κάτι τέτοια είναι που σε κάνουν να λες ότι οι πάσης φύσεως αναρχικοί είναι οι μόνοι που αποδίδουν δικαιοσύνη σ' αυτό το μπουρδελοκράτος που έχουμε διαμορφώσει.

σε τι χρησιμευουν οι αναρχικοι;

αφου οι αναρχικοι αποδιδουν δικαιοσυνη κατα τη γνωμη σου, γιατι δεν αλλαζει απολυτως τιποτα σ΄αυτο το κρατος-οικο ανοχης;

Stelakbeis

Επειδή τελικά δεν βγαίνει άκρη με την διαφθορά στην Ελλάδα έχω να κάνω μια πρόταση σε όλους όσους έχουν πρόβλημα υγείας οι ίδιοι ή συγγενείς τους. Φαίνεται πως έχουν βρει την άκρη οι δικηγόροι όλων αυτών των αλητήριων που δεν σκεφτήκαμε εμείς τόσα χρόνια για τους καλοπροαίρετους και κακοπροαίρετους ασθενείς μας. Να δηλώνουν στην επιτροπή του ΚΕΠΑ και ψυχολογικά προβλήματα εκ της καταστάσεώς που περιήλθαν λόγω των παθήσεών τους και να παίρνουν το ποσοστό πάνω από 67% που χρειάζονται. Έτσι θα οδηγηθεί αυτό το κράτος μια ώρα αρχύτερα στην χρεοκοπία μήπως και αλλάξει κάτι. Επίσης να το κάνουν και όλοι οι κρατούμενοι μήπως και αναγκαστούν από την κοινωνική πίεση να κλείσουν το παράθυρο αυτό. Αφού τα σχόλια εδώ ή αλλού σίγουρα δεν θα κάνουν διαφορά. Χρησιμεύουν μόνο για την εκτόνωση του θυμού αυτού που τα γράφει ή για τα 0,60€ του Troll

καλα κανει ο φλωρος

και ο καθε φλωρος, αφού βρισκει. αν ο κοσμος ηθελε, θα διαμαρτυροταν οπως θα επρεπε και οχι μονο γραφοντας σχολια. ο κοσμος δινει το δικαιωμα στους πολιτικους, τους δικαστες και τους λοιπους υπευθυνους να συμπεριφερονται ετσι. οταν κανεις δεν διαμαρτυρεται, γιατι να μην υπαρχει αυτη η σαπιλα στην ελλαδα; και εις αλλα με υγεια

Κarletos

Ενας Παρασκευοπουλος.....και ενας Κοντονης...... Κλεφτες....φονιαδες.....σεβονται σαν να ' ναι συγγενεις !

Ήταν Κρητικός λεβέντης στο υπουργείο

και μας βγήκε ..Φλώρος

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotia1

Στην περιοχή Κάστρο το αρχικό μέτωπο - Πολύ κοντά σε κατοικίες - Ενημέρωση της πυροσβεστικής στην αστυνομία να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας κάτοικοι, ώστε να εκκενώσουν, αν κριθεί απαραίτητο, τις οικίες τους

4
korydallos

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Για την επιχείρηση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Επόπτης, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη