Σε Θεσσαλία και Ήπειρο το νέο κύμα προσφύγων  

prosd

Για να ανασάνει η Β. Ελλάδα δήλωσε στέλεχος του υπ. Μεταναστευτικής πολιτικής

Την άποψη ότι κανονικά το σχέδιο στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα νέων δομών φιλοξενίας, δεν μπορεί να περιλαμβάνει την Κεντρική Μακεδονία, εξέφρασε ο περιφερειακός συντονιστής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, Νίκος Ράγκος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Για τη δημιουργία νέων δομών λαμβάνουμε υπόψη ότι δεν μπορούμε πάλι να επιφορτίσουμε την Κεντρική Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι εξετάζονται οι περιπτώσεις της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Σχετικά με τους ιδιωτικούς ενοικιαζόμενους χώρους, που λειτούργησαν ως δομές φιλοξενίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, διευκρίνισε ότι δεν ήταν κατάλληλοι χώροι και η θέση του υπουργείου είναι να μην ξανανοίξουν. 

Ο κ. Ράγκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετά τον Απρίλιο σημειώθηκε αύξηση μεταναστών και προσφύγων μέσω των χερσαίων συνόρων, οι οποίοι μέσω της Ορεστιάδας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοποίησε ότι στην Κεντρική Μακεδονία φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι, που βρίσκονται στις δομές των Σερρών (651 άτομα), της Νέας Καβάλας Κιλκίς (583), της Αλεξάνδρειας Ημαθίας (782), της Βέροιας (300), της Πιερίας (325), των Διαβατών (1614), των Λαγκαδικίων (662) και του Βαγιοχωρίου (260). Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για την αποσυμφόρηση της δομής των Διαβατών, ώστε να φτάσει να φιλοξενεί 800 άτομα και στο πλαίσιο αυτό τριακόσια άτομα έφυγαν τη Δευτέρα, άλλα εκατό έφυγαν την Τρίτη, άλλα εκατό θα αποχωρήσουν αύριο και άλλα 100 τη ερχόμενη Δευτέρα. 

Όπως επισήμανε, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν στόχο τη λειτουργία δομών έκτακτης υποδοχής, όπως εκείνες του Βαγιοχωρίου και της Νέας Καβάλας που συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της δομής των Διαβατών και θα λειτουργήσουν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Επιπλέον, γίνονται επεκτάσεις και βελτιώσεις σε δομές που βρίσκονται στην Αλεξάνδρεια Ημαθείας, τη Φιλιππειάδα Πρέβεζας, τον Κατσικά Ιωαννίνων και το Κουτσόχερο Λάρισας, ώστε να μεταφερθούν εκεί άτομα από το Βαγιοχώρι και τη Νέα Καβάλα. Την ίδια στιγμή οι ροές από τον Έβρο έχουν μειωθεί, ενώ η περίοδος του καλοκαιριού πάντα έχει μια αυξητική τάση στις ροές, μέσω της θάλασσας, λόγω και της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Σήμερα, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες υπολογίζονται σε 62.000, και από αυτούς, 27.800 άτομα βρίσκονται σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία».

Για το προσφυγικό, το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κατά τρόπο ισομερούς ανάληψης ευθύνης και βάρους και κατανομής σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ ζήτησε ενημέρωση και από τον αρμόδιο υπουργό. «Είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και πρόσθεσε: «μετά την τελευταία συμφωνία που έγινε στο τελευταίο Eurogroup και τα διαμειφθέντα μεταξύ της Μέρκελ και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα είναι λίγο ασαφή τα πράγματα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι μέλλει γενέσθαι γι αυτό το λόγο ζητήσαμε και από παλιά το ζητούσαμε να έρθει ο αρμόδιος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, να του απευθύνουμε τα ερωτήματα τις ανησυχίες μας και να μας ενημερώσει ο ίδιος σχετικά».
Από την πλευρά του ο συντονιστής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, Χάρης Αηδονόπουλος, επισήμανε, στο περιθώριο της συνεδρίασης: «η Περιφέρεια και η τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά θα κάνουν ακριβώς αυτό που επιτάσσει το ανθρωπιστικό μας καθήκον υπό μια προϋπόθεση: την ισομερή κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια». 

ΣΧΟΛΙΑ (49)

Προδότες!

Γιατι επιστρέφουν στην Ελλάδα;;; Οι μετανάστες που έφτασαν στη Γερμανία μπήκαν από την Ελλάδα αλλά ξαναβγήκαν από την Ελλάδα για να φτάσουν στη Γερμανία! Δεν πηγαν με το αεροπλανο! Οδικώς πέρασαν από Σκόπια, Αλβανια, Μαυροβουνιο! Δεν είναι Ευρώπη αυτά! Γιατί επιστρέφουν στην Ελλαδα!; Γιατί πάλι δεν επιστρέφουν στη Τουρκία που υπάρχει και συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η διμερής Ελλάδας-Τουρκίας έχει παύσει; Προδότες που εποικιζουν τη χώρα με το ισλάμ. Αυτό είναι όλο!

Jerry

Αυτό που ειναι σημαντικό και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς, ειναι οτι θα δουλεύεις εσύ για να παίρνουν επιδόματα αυτοι. Το εαν ειναι πραγματικοί προσφυγες η όχι δεν τίθεται πλέον θεμα αφού τους έχεις δεχτεί.

Giousoufis

ego goustaro mpoyrga kai islamiki madila

ΑΠ

Σωστο! οι μαροκινοί ,Αφγανοί και αλγερινοί που θα μας στείλει η Γερμανια να πανε εκει!!

Μπάχαλο του 2015

Από την Ελλάδα μπήκαν παράνομα.. Δεν είναι πρόσφυγες αλλά λαθρομετανάστες, και γι αυτό εκδίδονται από τη Γερμανία πίσω στις χώρες εισόδου που παράνομα τους απελευθέρωσαν και τους άφησαν να σουλατσάρουν ελεύθερα. Το 2015 μέχρι που είχαν βάλει πούλμαν επίσημα οι Έλληνες διακινητές-ιδιοκτήτες λεωφορείων σε συνεργασία με το επίσημο κράτος που τους παρείχε την άδεια να κάνουν δρομολόγια από Πειραιά για τα σύνορά μας με την πΓΔΜ.

93% ... έτσι βεντούζα, βεντούζα

Γουστάρωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!! Όταν μερικοί τα έλεγαν και τα φώναζαν τους κόλλησαν την ταμπέλα του ξενοφοβικού και του φασίστα!!! Φάτε τώρα πολυπολιτισμό και ισλαμική μπούργκα και τσιμουδιά!!!

Επενδυτικό τσουνάμι

Απαιτώ να βγει ο Πακης και να πει όπως κάποτε:"Τους ευχαριστούμε που διάλεξαν την Ελλάδα".

Δημ

Το συριζονησι στην απ'εξω πάλι.

ΑΣΤΟΣ

Γιά να ανασάνει πραγματικά η Ελλάδα, πρέπει να πετάξουμε όλους αυτούς κι εσάς μαζί, εμμονικά Τσυριζοαληταριά έξω!!!

Κουλικός πρooδευτικός αvτιρατσιστήs του τόξoυ φιλελές #metonkyriako

@12:42: Πολύ σωστά! Να φύγουν όλοι οι τσυριζαίοι με τις αριστερές ΜΚΟ τους να μείνουν μόνο οι δικές μας οι δεξιές!!!

Χώρα ανομίας και βαρβαρότητας

Έξω, ναι. Όλους τους ακραίους, βίαιους και τραμπούκους με το βάρβαρο λεξιλόγιο.. Και οι Ρουβικωνες, και οι εθνικιστές, και οι μπαχαλάκηδες και οι ρατσιστές. Ολοι τους οι βάρβαροι έξω...

vasilis

ΚΑΝΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΔΕΛΟ!!!!! ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!

"Για να ανασάνει η Β. Ελλάδα"

Εεεεε ρε δούλεμα που πέφτει από το Υπ. "Μεταναστευτικής" πρώτον, "Πολιτικής" δεύτερον. Δούλεμα, σανό με το κιλό. "Για να ανασάνει η Β. Ελλάδα" λένε οι απάτριδες προδότες. Να ανασάνει από το νέο κύμα "προσφύγων". Ξέρετε, αυτούς τους ταλαίπωρους 17 χρονους από κάτι εμπόλεμες περιοχές όπως Αλγερία, Μαρόκκο, Τυνησία, Πακιστάν, Μπάνγκλα Ντες, μέχρι και από Τζαμάικα μεριά έχουν έρθει ανήλικα, αβάδιστα, ασυνόδευτα "προσφυγόπουλα". Και μεθαύριο, "για να ανασάνει η Θεσσαλία και η Ήπειρος" θα κουβαλήσουν τα επόμενα κύματα λαθροεισβολέων στην, πχ, Πελοπόννησο. Μετά "για να ανασάνει η Πελοπόννησος" θα τους κουβαλήσουν στην Στερεά Ελλάδα, μετά "για να ανασάνει η Στερεά" θα τους πάνε στο Ιόνιο, μετά "για να ανασάνει το Ιόνιο" θα τους πάνε από δω, θα τους πάνε από κει, και μετά... δεν θα μπορεί πλέον να ανασάνει ο Έλληνας μέσα στον ίδιο του τον τόπο όπου θα βρεθεί μειοψηφία, περιστοιχιζόμενος από όλο το κατακάθι της Αφροασίας, που θα έχει μπαστακωθεί εδώ, με ιθαγένειες, υπηκοότητες και δικαίωνα ψήφου. Περιστοιχιζόμενος από εκατομμύρια μουσλίμια, τα οποία όπως όλοι ξέρουμε (και όσοι δεν ξέρουν ας ανοίξουν να διαβάσουν λίγη Ιστορία), όπου και όταν γίνουν ένα αξιοσέβαστο ποσοστό, κόβουν το "ο καλόκαρδος μουσουλμάνος της διπλανής πόρτας" και αρχίζουν απαιτήσεις, φασαρίες, βία και αίμα. Ξυπνάτε ρεεεεεεε!!!! Μας εποικίζουν την πατρίδα μας!!! Ξυπνάτεεεεεε. "Να ανασάνει η Β. Ελλάδα" λένε, κόφτε την παραμύθα ρεεεε. Κλείστε τα σύνορα και διώχτε τους όλους. Ο Έλληνας να δούμε πότε θα ανασάνει...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kakokairia_main01

Σφοδροί άνεμοι, χιόνια και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα - Εγκλωβίστηκαν οικογένειες στην Πάρνηθα - Διακοπές ρεύματος στην Αττική - Δεμένα τα πλοία στα  λιμάνια - Στα 140 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές των ανέμων - Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες - Πότε αναμένεται ύφεση των φαινομένων

xionia_main01

Καλά στην υγεία τους οι εγκλωβισμένοι στο καταφύγιο Φλαμπούρι στην Πάρνηθα  - Ριπές ανέμου πάνω από 140 χλμ/ώρα – Δείτε τον χάρτη -  Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας - Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

16