«Σκότωσα πρώτα τη γυναίκα» ομολογεί κυνικά ο 33χρονος δράστης του διπλού φονικού στην Κύπρο

«Σκότωσα πρώτα τη γυναίκα» ομολογεί κυνικά ο 33χρονος δράστης του διπλού φονικού στην Κύπρο

Οι μαρτυρίες που τον έκαιγαν και τα συντριπτικά στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές εις βάρος του οδήγησαν εχθές στην ομολογία τον Λοΐζο Τζιωνή - Τι κατέθεσε η σύντροφός του 

tzionis
Το παζλ του στυγερού φονικού με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών συμπληρώθηκε με το τελευταίο κομμάτι του, την ομολογία του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι ομολογίες που έχει πλέον στα χέρια της η Αστυνομία δείχνουν ότι όλα σχεδιάστηκαν στο σπίτι του 33χρονου από τους τέσσερις συλληφθέντες, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κλέψει χρήματα, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σκοτώσει.

Προχθές, κατά την ανάκρισή του, ο Τζιωνής και αφού πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άλλους τρεις συλληφθέντες τον κατονόμαζαν ως τον δράστη του εγκλήματος, ότι το DNA τον συνέδεε με τη σκηνή (βρέθηκαν τα παπούτσια του, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο στο σπίτι του Χατζηγεωργίου) ενώ το φονικό όργανο και τα ρούχα του δράστη έφεραν το γενετικό υλικό του, αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις του.

Έδειξε στους ανακριτές τον τρόπο που μπήκε στο σπίτι, πώς σκότωσε τα δύο θύματα και έδειξε τον τρόπο διαφυγής του. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο ανανέωσε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι άλλοι ύποπτοι, ο Τζιωνής, μισή ώρα πριν φύγει για το σπίτι του Χατζηγεωργίου, είχε κάνει χρήση ναρκωτικών (προφανώς κοκαΐνης).

Όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο των ανακρίσεων, ανώτερο υπαστυνόμο Κουμέττο Κουμέττου, ξεκαθαρίζει πλέον οριστικά πως το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία του χρηματοκιβωτίου.

Κλείσιμο
Οσα είπε στους ανακριτές η σύντροφος του δολοφόνου


Η 21χρονη Σάρα Σιαμς, η οποία συνελήφθη για συμμετοχή της στην υπόθεση του διπλού φόνου στο Στρόβολο της Κύπρου, στη κατάθεση της στους ανακριτές, έδωσε όλες τις πληροφορίες που καίνε τον 33χρονο σύντροφο της Λοϊζο Τζιωνή, ο οποίος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι αυτός σκότωσε τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου.

Η Σιαμς αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Τζιωνή, η οποία από έρωτας μετατράπηκε σε βασανιστήριο. Ισχυρίστηκε ότι ο 33χρονος όταν άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης και αμφεταμινών έγινε βίαιος και της ασκούσε ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία. Μάλιστα αν και η ίδια πάσχει από σοβαρή ασθένεια η οποία σε εξάρσεις της προκαλεί πόνο, ο Τζιωνής της ασκούσε βία αδιαφορώντας για τη κατάσταση της. Η 21χρονη ισχυρίστηκε ότι ήθελε να τον εγκαταλείψει, αλλά φοβόταν, Μάλιστα της είχε καταστρέψει τα λάστιχα του αυτοκινήτου ώστε να μην μπορεί να φύγει.

Πριν γνωριστούν με τον Τζιωνή σπούδαζε σε ιδιωτικό κολέγιο και εργαζόταν για να καλύψει τα δίδακτρα. Ωστόσο ο Τζιωνής την εξανάγκασε να εγκαταλείψει τις σπουδές της και να συζήσουν.

Η Σάρα Σιαμς αποκάλυψε στους ανακριτές ότι ο 33χρονος το βράδυ του φόνου, όταν επέστρεψε στο σπίτι, της ανέφερε ότι είχε σκοτώσει το ζευγάρι και η ίδια δεν τον πίστεψε. Για τον λόγο αυτό την έβαλε στο αυτοκίνητο και την πήγε στο Στρόβολο για να την πείσει. Στην περιοχή βρισκόταν όμως η αστυνομία και έτσι αποχώρησαν.
Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης είπε πως θα γίνουν περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις, επιπέδου DNA, καθώς επίσης και περαιτέρω υποδείξεις σκηνών και διαδρομής. Ο κ. Κουμέττου ανέφερε ακόμα ότι θα γίνει άρση των δεδομένων προσωπικής επικοινωνίας σχετικά με τα τηλέφωνα, τα οποία ο ύποπτος χρησιμοποίησε πριν και μετά τη διάπραξη των αδικημάτων. Ως τώρα, είπε, έχουν ληφθεί 186 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 50.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης