Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: Ταυτοποιήθηκε το DNA του 33χρονου στο μαχαίρι του φονικού

Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: Ταυτοποιήθηκε το DNA του 33χρονου στο μαχαίρι του φονικού

Τα ρούχα και το μαχαίρι είχαν βρεθεί στο σπίτι του πατέρα του 33χρονου υπόπτου -  Στο σημείο της δολοφονίας και η  22χρονη συντροφός του

dlf0
Ταυτοποιήθηκε από τις εργαστηριακές αναλύσεις το DNA του 33χρονου Λοϊζου Τζιωνή, που συνελήφθη για το διπλό φονικό του Στροβόλου, με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαχαίρι και στα ρούχα που φέρεται να φορούσε το βράδυ του φόνου, σύμφωνα με πηγές της Κυπριακής Αστυνομίας.

Τα ρούχα και το μαχαίρι είχαν βρεθεί
στο σπίτι του πατέρα του 33χρονου υπόπτου.

Εν τω μεταξύ στο τόπο του εγκλήματος στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο επέστρεψαν οι δύο εκ των τεσσάρων υπόπτων για την δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Η αστυνομία μετέφερε σήμερα στο σημείο της δολοφονίας την 22χρονη συντροφο του Λοϊζου Τζιωνή Σάρα Σιάνς, για να υποδείξει στους ανακριτές την «διαδρομή» του εγκλήματος. Στην σκηνή είχε μεταφερθεί χθες και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος για να υποδείξει στους ανακριτές τι ακριβώς έγινε το βράδυ της διπλής δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη Σάρα Σιανς κατέθεσε ότι εγκέφαλος του εγκλήματος ήταν ο σύντροφος της Λοϊζος Τζιωνής ενώ ο 22χρονος υπέδειξε τον Τζιωνή ως τον άνθρωπο που διέπραξε τους φόνους.

Κλείσιμο
Για το διπλό φονικό τελεί υπό κράτηση τόσο ο Τζιωνής όσο και ο ετεροθαλής αδερφός του Λευτέρης Σολωμού.

Ο Τζιωνής το 2012 εργαζόταν σε μια επιχείρηση κατασκευών αλουμινίου και είχε επισκεφθεί το σπίτι του καθηγητή στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στρόβολο για να τοποθετήσει κάποια παράθυρα. Φαίνεται να είχε δει ένα χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο και έκτοτε άρχισε να σκέφτεται τη ληστεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν λίγους μήνες είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι με στόχο το χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως δεν υπήρχε πλέον.

Εικάζεται πως ο Τζιωνής θεωρούσε ότι ο Γιώργος Χατζηγεωργίου είχε μετακινήσει σε άλλο σημείο το χρηματοκιβώτιο και για αυτό οργάνωσε την επιχείρηση της 18ης Απριλίου, με τον Σολωμού, τη Σίανας και τον Μάριο Χατζηξενοφώντος. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις είναι χρήστες ναρκωτικών. 

Πώς οργάνωσαν τη διπλή δολοφονία

Την παραμονή του διπλού φόνου, οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν συναντηθεί για να μοιράσουν ρόλους. Ο Λοίζος Τζιωνής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ίσως χρειαζόταν να σκοτώσει, κάτι που είπε στη κατάθεση της η 22χρονη. Μάλιστα είχαν καταγράψει το σχέδιο σε δύο σημειωματάρια για να ξέρει ο καθένας τι έπρεπε να κάνει.

Ο Λοίζος Τζιωνής θα έμπαινε στο σπίτι – μάλλον από παράθυρο της κουζίνας – και θα αναζητούσε το χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο των δύο θυμάτων. Το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες, προέβλεπε να τους ακινητοποιήσει και να τους ζητήσει με απειλές να τους πουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την έρευνα, ο Λοίζος Τζιωνής πήγε στην οδό Ζαλόγγου με τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος, ο οποίος θα ανέμενε έξω από το σπίτι, έτσι ώστε όταν θε τέλειωνε τη «δουλειά» ο 33χρονος να μπει για να καθαρίσουν τα τεκμήρια.

Ο Τζιωνής άγνωστο ακόμα κάτω από ποιες συνθήκες, κατέσφαξε με μαχαίρι τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου χωρίς να βρει το χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου τους και του ζήτησε να του πει που είναι κρυμμένα τα λεφτά. Το παιδί βεβαίως δεν γνώριζε και ο Τζιωνής, που αναγνωρίστηκε από τον 15χρονο, του είπε να μην φοβάται και του ζήτησε να ανοίξει τη πόρτα για να μπει ο Μάριος Χατζηξενοφώντος ο οποίος φορούσε κουκούλα.

Ο 15χρονος κλειδώθηκε στο κελάρι. Ο Τζιωνής είπε στον Χατζηξενοφωντος ότι τους σκότωσε και τους δύο και ο 22χρονος ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο και επιβεβαίωσε τη δολοφονία. Στη συνέχεια οι δύο δράστες πανικόβλητοι άρχισαν να καθαρίζουν τα ίχνη τους, κάνοντας τρομερά λάθη. Ξέχασαν το ρόπαλο, το σπαθί και τα παπούτσια στα οποία βρέθηκε το γενετικό τους υλικό.

Ο Λευτέρης Σολωμού και η Σάρα Σιανς είχαν αναλάβει το κομμάτι που αφορούσε την παραλαβή των κλοπιμαίων και άλλων αντικειμένων. Όπως φαίνεται στο δικό τους πανικό άφησαν έξω από το σπίτι το ρόπαλο το σπαθί και τα παπούτσια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης