UNICEF: Γιατί διακόψαμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα

unicef28

Μετά τον έλεγχο που διεξήχθη, δεν διαπιστώθηκε απάτη, αλλά αποκαλύφθηκαν διοικητικές δυσλειτουργίες και αναδείχθηκαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις - Κινήσεις για τη σύσταση νέας Εθνικής Επιτροπής

Τους λόγους της διακοπής της συνεργασίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξηγεί η UNICEF με ανακοίνωσή της καθώς έπειτα από διαδοχικούς ελέγχους αποκαλύφθηκαν «διοικητικές δυσλειτουργίες» και αναδείχθηκαν «μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις», ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε απάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η UNICEF προέβει σε διακοπή της συμφωνίας της με την πρώην Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, μετά από διεξαγωγή δύο διαδοχικών ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς - ο πρώτος κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής και ο δεύτερος με αίτημα της UNICEF - οι οποίοι αποκάλυψαν διοικητικές δυσλειτουργίες και αναδείχθηκαν μη βιώσιμες συστημικές παραλείψεις. Αυτές περιλάμβαναν ανεπαρκή καταγραφή λογιστικών συναλλαγών, αμφισβητούμενες πρακτικές απασχόλησης και ελλιπή διακυβέρνηση. Ο ανεξάρτητος έλεγχος που ανέθεσε η UNICEF δεν διαπίστωσε την ύπαρξη απάτης».

Ακόμη, όπως τονίζει η UNICEF, «επένδυσε σημαντικούς πόρους και συνεργάστηκε μεθοδικά με το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Επιτροπής για το σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνου αναδιοργάνωσης, το οποίο θα επανέφερε την διοικητική διαχείρισή της στα διεθνή πρότυπα που απαιτούνται για το διεθνές δίκτυο Εθνικών Επιτροπών του Οργανισμού και που αναμένονται από τους εταίρους μας. Παρά τις εντατικές προσπάθειες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένης της αναποφασιστικότητας και του διχασμού του διοικητικού συμβουλίου, οι στόχοι μας δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν».

Eπιπλέον, σημειώνεται ότι «διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προς την κατεύθυνση καθορισμού μιας νέας Εθνικής Επιτροπής στην Ελλάδα ώστε η UNICEF να συνεχίσει με υπερηφάνεια το έργο της για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η UNICEF θα συνεργαστεί πλήρως με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην έρευνα που διεξάγει για την Ελληνική Εθνική Επιτροπή».

Παράλληλα, «η UNICEF δεσμεύεται να συνεχίσει την 70-ετή στήριξη και συνεργασία της με την ελληνική κοινωνία» καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το έργο της «θα συνεχιστεί ως έχει, ως μέρος του πλάνου της προσφυγικής και μεταναστευτικής ανταπόκρισης, το οποίο στηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Φριφρίκος

Tο βαθύ κράτος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ακόμα έχει γερές βάσεις ! Θέλει δουλειά και χρόνο για να βρεις όλες τις κρύπτες των ποντικαραίων.

Τονυ

Κ από κει τα φάγανε όλα. Δε παιζομαστε. Μπανανισταν. Όλα για τη ρεμουλα, τα ντουλα, το μπαχτσισι. Μόνο η Αλβανία του ραμα μας ξεπερνά σε διαφθορά.

123

Την μουλτι κουλτι νεοταξική προπαγανδα της unicef, τα τελευταία 70 χρόνια που λέει και η ίδια δεν την χρειαζόμαστε. Ας πάει στη Σαουδική Αραβία...

νικνικ

Καταχραστες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λυμαινονταν το ταμειο. Παλια τους τεχνη κοσκινο!

;;

ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η UNICEF;;;;

Κυνικός

Το καλό θα ήταν να φύγει και να μην ξαναγυρίσει η Απάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους μουζαλοπρόσφυγες-ισλαμοκαννίβαλους, που έχει γίνει κράτος εν κράτει ελέω Σύριζα..

οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,

πάντα μιλάν για τον θεό, την πατρίδα και τον συνάνθρωπο.

Δρ Ελένη

Δεν πειράζει, όλοι οι καταχραστές θα είναι αθώοι σε λίγο, όπως κι εκείνοι που καταχράστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΜΚΟ αποναρκωθέτησης...

CR

Notice: δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για νεοναζιστική προπαγάνδα.

βλάκας, γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα

σωστός σύντροφε, η UNICEF είναι νεοναζιστική οργάνωση!

Δωστε τους περιτωματα

Μη δινετε ουτε σεντς στα λαμογια της ΜΑΣΟΥΝΕΣΚΟ.Ολοι αυτοι οι φιλανθρωπικοι !!!! ταχα οραγανισμοι.ουνεσκο,μκο,γιατροι χωρις παπαρια,αντιρατσιστες,οικολογοι,ταμεια της φυσεως,,αρκτουροι,Green piece πρασινα bullshit κτλ΄κτλ, Ειναι ΑΠΛΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .Χειροτεροι απ τους αοματους των Ελληνικων ταινιων,χειροτεροι απο τον συγχωρεμενο τον Ψαλτη στο ρολο του εκατομυριουχου ζητουλα. σε καποια ταινια του.

Λάκης

Πέστα συναιλινα. Μόνο τίμια ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης