Ο Σαββίδης πούλησε Donskoy και ΣΕΚΑΠ λόγω κρίσης και αυξημένων φόρων κατανάλωσης

Ο Σαββίδης πούλησε Donskoy και ΣΕΚΑΠ λόγω κρίσης και αυξημένων φόρων κατανάλωσης

Αναφέρεται ως αιτία της πρόθεσής του να μεταβιβάσει τα μερίδιά του, στην ιαπωνική Japan Tobacco, αφενός η συρρίκνωση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και, αφετέρου, οι σημαντικές αυξήσεις φόρων

Ο Σαββίδης πούλησε Donskoy και ΣΕΚΑΠ λόγω κρίσης και αυξημένων φόρων κατανάλωσης
Την κρίση και την αυξημένη φορολογία προέβαλε ο Ιβάν Σαββίδης, ως αιτία για την πώληση των εταιρειών του, της Donskoy Tabak και της θυγατρικής της ΣΕΚΑΠ, στην Japan Tobacco.

Σε μια λιτή ανακοίνωσή του, προς τους συνεργάτες του, αναφέρεται ως αιτία της πρόθεσής του να μεταβιβάσει τα μερίδιά του στην ιαπωνική Japan Tobacco, αφενός η συρρίκνωση των πωλήσεων της αγοράς λόγω της κρίσης και, αφετέρου, οι σημαντικές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως άνθρωποι του περιβάλλοντος Ιβάν Σαββίδη ξεκαθαρίζουν πως στρατηγική του επιλογή παραμένει η επένδυση σημαντικών ποσών στην Ελλάδα, πως δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης του από την "πατρίδα του" και πως μεγάλο μέρος των χρημάτων που έλαβε από την πώληση αυτή θα διατεθεί προς τη χώρα μας.

Κλείσιμο
"Σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται η πώληση αυτή με τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς καθώς διαπραγματευόμασταν 14 μήνες για αυτό το deal" τονίζεται.


Διαβάστε τις λεπτομέρειες της πώλησης ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης