Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό «ώρα μηδέν»: 500 πούλμαν από ολόκληρη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό «ώρα μηδέν»: 500 πούλμαν από ολόκληρη την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» - Οι διοργανωτές περιμένουν βροντερό «παρών» από τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους - Από νωρίς το πρωί αναχωρούν λεωφορεία από ολόκληρη την Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση στη Θεσσαλονίκη για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 14:00 το μεσημέρι, με αντικείμενο την ονομασία των Σκοπίων και την χρήση του όρου «Μακεδονία».  

Από χθες έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα Σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 500 πούλμαν έχουν αναχωρήσει από χθες. Νωρίς το πρωί έφυγαν λεωφορεία και από την Αθήνα. Στόχος αγνώστων ατόμων έγινε λίγο πριν τις επτά το πρωί ένα λεωφορείο στην οδό Πανεπιστημίου σ
το ύψος της Μπενάκη. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες στο λεωφορείο προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε η κ. Χριστίνα Σιδέρη
πρόεδρος «Εθνικής Αλληλεγγύης» μόνο η δική της οργάνωση έχει ναυλώσει 12 λεωφορεία τα οποία θα συμμετάσχουν στο αποψινό συλλαλητήριο.«Οργανώνουμε την εξόρμηση για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, εμείς ανεβάζουμε δώδεκα  πούλμαν, δέκα πενηντάρια και δύο εβδομηνταπεντάρια. Ευελπιστούμε να πιέσουμε την κυβέρνηση να καταλάβουν ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι διαθέσιμο με οποιονδήποτε τρόπο και σε οποιονδήποτε σχηματισμό. Δεν πρέπει το κράτος των Σκοπίων να περιέχει το όνομα Μακεδονία με οποιοδήποτε συνθετικό μέσα» τόνισε.

Ο Νικόλαος Μπάρδης που συμμετέχει στα πούλμαν του Συντάγματος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η συγκέντρωση θα πιέσει την κατάσταση και θα δείξει ότι ο λαός δεν συμπλέει με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.«Είναι μια συγκέντρωση πατριωτικού χαρακτήρα, όποιος έρχεται μαζί μας έχει αφήσει πίσω του κομματικά λάβαρα, οπαδικά και ότι άλλο πιστεύει, είναι μια αγνή πατριωτική εκδήλωση όπου ο κάθε άνθρωπος πληρώνει το εισιτήριο του, χωρίς κάποια χορηγία ή κάτι άλλο που να κρύβεται από πίσω. Δημοκοπικά βλέπω ότι αγγίζει το 70% στο να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία. Το θέμα για μας δεν θα κλείσει, γιατί την επόμενη μέρα, μόλις θα δοθεί στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία, δεν θα σταματήσουμε. Γιατί η σύνθετη ονομασία που μας λένε, περιέχει το όνομα μέσα. Οι άνθρωποι αυτοί θα λέγονται Μακεδόνες καταλαβαίνετε σε μια περιοχή όπως τα Βαλκάνια τι προβλήματα δημιουργούνται για μας και τις νεότερες γενιές. Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα έχει καταντήσει ανέκδοτο, θα ήθελα να γίνει ένα δημοψήφισμα αλλά πολύ φοβάμαι το όχι του λαού για την ονομασία θα γίνει ναι οπότε δεν μου λέει τίποτα. Πιστεύω ότι η συγκέντρωση αυτή θα πιέσει την κατάσταση και να δείξει ότι ο λαός δεν συμπλέει με τις διαπραγματεύσεις των κομμάτων και της κυβέρνησης» είπε.

Η Μαρία Λουδάρου μόνιμη κάτοικος Σύρου αποφάσισε να ταξιδέψει από το νησί των Κυκλάδων προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ώστε να μην δοθούν στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας καθώς και παράγωγό του.«Με κινητοποίησε η εθνική μου συνείδηση και ήρθα από την Σύρο για να πάω Θεσσαλονίκη. Περιμένω μέσα από το συλλαλητήριο να υπάρξει αποτέλεσμα και να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια, οτιδήποτε έχει να κάνει με το Μακεδονία, ούτε Νέα ούτε Παλιά ούτε τίποτα. Μιλάμε για την ιστορία μας. Επιβάλλετε να γίνει δημοψήφισμα γιατί ο λαός αποφασίζει ούτως η άλλος εκτός ένα έχουμε φασισμό και δεν μας το έχουν πει» ανέφερε.

Ο Ευστάθιος Φλώρος, απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν, παρακολουθώντας τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Μακεδονίας αποφάσισε να κινητοποιηθεί, ναυλώνοντας ο ίδιος δύο πούλμαν. «Συγκινημένος και απογοητευμένος από τις κινήσεις των κυβερνήσεων για την απόδοση του ονόματος της Μακεδονίας και γενικά να προδώσουν την ιστορία μας και να την παραδώσουν σε νεοσύστατα κράτη, όπως αυτό των Σκοπίων, το οποί έχει όνομα από παλιά, το Βαρντάσκα. Αποφάσισα να κινητοποιηθώ και να δω πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι Έλληνες κάνοντας μια κίνηση αυτοβούλως πληρώνοντας πρώτα από την τσέπη μου τα δύο λεωφορεία και να δω ποσό θα ανταποκριθεί ο κόσμος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί άμα δείτε εδώ τις λίστες μου βρίσκονται 102 συμπατριώτες μας γεμίζοντας τα πούλμαν μας. Αυτό που κατάλαβα από τις συζητήσεις και τα τηλέφωνα είναι πως μέσα μας χτυπάει σε όλους ο παλμός της Ελληνικής καρδιάς και ψυχής. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, όπως Ελλάδα είναι και τα παράλια της Μικράς Ασίας, η Βόρειος Ήπειρος, η Κύπρος και η νότιος Ιταλία εμείς όμως δεν διεκδικούμε όπως κάνουν οι άλλοι, εμείς μεταδώσαμε τον πολιτισμό μας και θέλουμε να προστατέψουμε αυτό που μεταδώσαμε, δεν θέλουμε να μας κλέψουν άλλο την πατρίδα μας» είπε.

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα της και να καπηλεύεται την ιστορία της. ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για να παραστούμε στο συλλαλητήριο ενάντια στην καπήλευση του ονόματος και την ονομασία των Σκοπιανών ως Μακεδόνες. Δεν πρέπει να γίνει κανένα δημοψήφισμα και κανείς πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να μιλά για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, είναι απάτη και προδοσία» τόνισε ο Βασίλης Πετρομιχελής από την Καλαμάτα.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας. 

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών. Αυτοί θα είναι οι:

- Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
- Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
- π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
- Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
- Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Η ομάδα Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν διοργανώνει διαμαρτυρία με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο και ώρα 14:00. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, που το παίζουν κυβερνώντες, έλαβαν νέες εντολές (ίσως κατά το υπερπόντιο ταξίδι τους...) και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της ιστορίας μας, δηλαδή την ψυχή μας... τη Μακεδονία!» και καλούν σε τέσσερις συγκεντρώσεις.

Ξεκινώντας από την Κυριακή 21 του μήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για ακόμη τρεις Κυριακές, στο ίδιο σημείο συνάντησης, την ίδια ώρα.

Τα μέτρα της Τροχαίας


Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία", θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β. Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).

ΣΧΟΛΙΑ (180)

νεα Μακεδονία

νεα ιστορία

Man

Η λύση και για αυτους και για εμας είναι προσαρτηση των σκοπίων στην ελλαδα και να ονομαζονται οπως θελουν

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΣΑΣ ΌΧΙ ΌΤΙ ΣΑΣ ΛΈΝΕ. ΜΑΚΆΡΙ ΌΛΟΙ ΝΑ ΉΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΉΤΗ ΠΟΥ ΈΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΊΞΟΥΝ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΈΘΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌΣ.

ΚΩΣΤΑΣ

ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!

TO 85%

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Και εμεις που ειμαστε μακρυα και δεν μπορεσαμε ( για οικονομικους λογους οι περισοτεροι να ερθουμε) ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΑ..ΣΗΜΕΡΑ θα παρουν το μηνυμα ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ και οι προστατες τους..ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΣΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.

Evan

Κι όσοι παίζουν στο καζίνο της Γευγελής.

παλι σας κοροιδευουν?

Ψαχνεται να βρειτε την χαμενη περηφανια σας απο τα αποτελεσματα της κρισης σε ενα θεμα που ο κοσμος το χει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι; Το θεμα μακεδονια εχει κλεισει απο τη στιγμη που αποδεχτηκαμε το ονομα πρωην γιουγκοσλαβικη δημοκρατια της μακεδονιας. Τωρα θελουμε δηλαδη να μην υπάρχει ο ορος μακεδονια μεσα? πως, αφου το εχουμε ηδη αποδεχτει εδω και 20 χρονια. Αφηστε τα συλλαλητηρια και τις μπουρδες και ασχοληθειτε με τον τουρκο που εχει κανει σουρωτηρι το αιγαιο και με τη βουλα πλεον, ασχοληθειτε με το πως θα βγουμε απο την κριση και πως θα αλλαξουμε νοοτροπια να γινει η πατριδα μας ξανα υπολογισιμη δυναμη και μην γυρνατε στο παρελθον αντι στο μελλον. Θελουν να λεγονται Μακεδονια και φοβαστε μην εχουν διεκδικησεις λεει οι κατσαπλιαδες? Αυτοι να φοβουνται μην εχουμε διεκδικησεις ΕΜΕΙΣ με αυτο το ονομα που διαλεξαν στο μελλον. Ξεκολληστε το μυαλο σας δεν ειμαστε πια η ελλαδα του 70 και του 80, εχουμε ανεβει επιπεδο μην αφηνετε την κριση να ξυπναει ζωωδης συμπεριφορες γιατι στο τελος μονο εμεις διαιρουμαστε σε στρατοπαιδα φανταστικα πατριωτες vs μη πατριωτες, δεξιοι vs αριστεροι, θρησκοληπτοι vs απιστοι κτλ κτλ. Καταλαβετε το σε μας κανουμε ζημια και πισω απο αυτο βρισκονται λαικιστες πολιτικοι που θελουν εξουσια και γελανε κατα βαθος με το ποσο ευκολα μας κανουν υποχειρια τους. Πιο παλια ηταν δημοσιοι υπαλληλοι vs ιδιωτικοι, ελευθεροι επαγγελματιες vs εργαζομενων στο ΙΚΑ. Οτιδηποτε εκτος απο το παμπλουτοι εκκατομυριουχοι που εχουν εξαγορασει την πολιτικη ταξη και τα κομματοσκυλα τους vs του απλου εργαζομενου λαου, τυχαιο? Δεν νομιζω. Καλο συλλαλητηριο παιδια για τους κατσαπλιαδες των βαλκανιων τους σκοπιανους, δωστε τους αξια οπως παλια, ευχομαι να ξεδωσετε και να φουσκωσετε εθνικη υπερηφανια.

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Έγραψες τόσα πολλά για να μας αποδείξεις ότι είσαι ανθέλληνας αντιεξουσιαστής . Καραγκιόζη!

Ελληνιδα

Μπράβο σε όσους θα πάνε να δώσουν το μήνυμα!!!!!! Μακάρι να μπορούσα και εγώ να ήμουν μαζί σας

ρουλέτας

καλα συλλαλητήρια αλλά μην ξεχνάμε και τους προσφυγομεταναστες μουσουλμάνοι ολοι βεβαίως βεβαίως που ταλαιπωρουνται στα νησιά θα έχουμε και πολύ δουλειά από το Μάρτιο λόγω ανοιχτων συνόρων

χρήσιμος πατριδοκάπηλος

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι ανακοινώσεις (πριν και μετά), τα συμφραζόμενα των εμπλεκομένων στο άρθρο μάλλον παραπέμπει σε... αντικυβερνητική πολιτική μάζωξη. Κρίμα γι αυτούς που πραγματικά πονάνε τη γη τους αλλά γι ακόμη μια φορά τους εκμεταλλεύθηκαν για εσωτερική κατανάλωση!

Χαλιέσαι;

Όταν αυτή η κυβέρνηση, δεν υπάρχει ένα θέμα που να μην έκανε τα απολύτως αντίθετα από όσα υποσχόταν, και ως επιστέγασμα πουλάει και επισήμως το όνομα της Μακεδονίας, εσένα σε ενδιαφέρει μόνο μήπως εξελιχθεί το συλλαλητήριο σε αντικυβερνητικη φωνή; Φωνή αντίδρασης και αγανάκτησης θα ειναι σε όσα μας έχουν πλήξει. Εσύ όμως, μην τυχόν θιξουμε την κυβέρνηση. Θα σου έλεγα να πας να εισπράξεις τα 0,60, αλλά έχει γίνει πλέον τετριμμένο.

τακτικος σχολιαστης

δυο τεινα συμβαινουν με την περιπτωση σου.'Η εχεις πεθανει και δεν το γνωριζεις,δηλαδη ενα κομματι κρεας αβουλο και χειραγωγημενο στην political correct κοινωνια των μιντια οπου εισαι ενα ακομη νουμερο και ευημερεις ΜΟΝΟ οταν εχεις πολλα πολλα νουμερα στην τσεπη σου ή εισαι ενα πληρωμενο ακομη τρολ.Και που ρε ανθρωπε,πως ενας πολιτης και μια κοινωνια θα εκδηλωσει την διαμαρτυρια του εμπρακτα και ειρηνικα για τα τεκταινομενα που συμβαινουν τωρα στην χωρα μας οταν προδιδεται καθε φορα απο αυτους που εκλεγει?Σε δημοψηφισμα που δεν γινεται και αν γινει ξερουμε τι θα γινει στο τελος?Να παρει τον νομο στα χερια του?Τι προτεινεις σαν ραγιας?σκυψε μου αγα μου να αγιασω?ζεις?τσιμπα τον εαυτο σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

6
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2