Τηλεοπτικές άδειες: Πέντε «παλιοί» και ένας νέος υποψήφιος - Τι θα γίνει με το MEGA

Τηλεοπτικές άδειες: Πέντε «παλιοί» και ένας νέος υποψήφιος - Τι θα γίνει με το MEGA

Τη Δευτέρα η αποσφράγιση των έξι φακέλων που κατατέθηκαν την Πέμπτη - Έως 3 μήνες θα διαρκέσει ο ειδικός έλεγχος - Τι είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στους εργαζόμενους του μεγάλου καναλιού

Τηλεοπτικές άδειες: Πέντε «παλιοί» και ένας νέος υποψήφιος - Τι θα γίνει με το MEGA
Τελικά την διαφορά στη νέα διαδικασία χορήγησης τηλεοπτικών αδειών
δεν την έκαναν οι φήμες αλλά η έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Κι αυτό γιατί αυτό που πραγματικά προκάλεσε αίσθηση και είχε δραματική εξέλιξη στην διαδικασία της υποβολής φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν η απόφαση των μετόχων του
Mega να μην καταθέσουν υποψηφιότητα και όχι το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μάρης δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ΕΣΡ ως υποψήφιος καναλάρχης.

Κλείσιμο
Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εξελίχθηκε ομαλά, δεν θύμιζε σε τίποτα την προηγούμενη απόπειρα όπου τα ευτράπελα έδιναν κι έπαιρναν κι εκεί που πολλοί περίμεναν πολλούς μνηστήρες τελικά εμφανίστηκαν λιγότεροι κι από τις τηλεοπτικές νύφες: Τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια που ήδη εκπέμπουν, δηλαδή ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Ε, Alpha, Star και η εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική η οποία εκπροσωπεί τον κ. Φίλιππο Βρυώνη. Έτσι μία άδεια έμεινε «ορφανή» και γι αυτό όπως ήταν γνωστό εξ αρχής το ΕΣΡ θα την επαναπροκηρύξει με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά αν προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα με κάποιον από τους φακέλους που έχουν ήδη κατατεθεί αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκηρυχθούν περισσότερες από μία άδειες. Αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες ίσως και εβδομάδες.

Πάντως η απόφαση του ΕΣΡ να μην επιτρέψει στους δημοσιογράφους και στις κάμερες να μπουν στο κτίριο όπου στεγάζεται, αποδείχθηκε σοφή καθώς η διαδικασία προστατεύθηκε από τα εμπόδια ενώ η πληροφόρηση των δημοσιογράφων έγινε πολύ νωρίτερα από τις επίσημες ανακοινώσεις, καθώς έξω από το ΕΣΡ όλοι οι υποψήφιοι που προσέρχονταν αποκάλυπταν τα Μέσα που εκπροσωπούσαν. Γι αυτό και λίγο νωρίτερα από την εκπνοή της προθεσμίας είχαν γίνει ήδη γνωστά τα ονόματα των εταιρειών που έστειλαν τους εκπροσώπους τους με τους ογκώδεις και πολυσέλιδους φακέλους.

Αν και λογικά σήμερα θα ήταν η ημέρα όπου θα είχαμε την πρεμιέρα της αποσφράγισης κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς η απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι σημαντικό εμπόδιο και γι αυτό το ΕΣΡ αποφάσισε να ξεκινήσει την διαδικασία την ερχόμενη Δευτέρα. Οι φάκελοι θα ανοίξουν με την βάση την χρονολογική σειρά που κατατέθηκαν και θα γίνει ένας σύντομος έλεγχων των πρώτων βασικών στοιχείων που θεωρούνται απαραίτητα για να εγκριθεί η συμμετοχή.   

Στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις και θα περάσουμε στην φάση του ειδικού ελέγχου ο οποίος θα διαρκέσει 1,5 με 3 μήνες. 

Σε ό,τι αφορά το Mega είναι σαφές ότι σε αυτή τη φάση δεν διεκδικεί άδεια γενικού περιεχομένου και όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις για το μέλλον του, αν δηλαδή σκοπεύει να διεκδικήσει την μία άδεια ή να μπει στον διαγωνισμό για τις θεματικές, θα πρέπει να σταματήσει να εκπέμπει στις 28 Φεβρουαρίου οπότε και λήγει η τρίμηνη προθεσμία από την δημοσιοποίηση της προκήρυξης. Κάτι που δείχνει πλέον δύσκολο ως και αδύνατο καθώς και μετά τη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη φάνηκε ότι πλέον δεν υπάρχει ελπίδα. Ο κ. Βαρδινογιάννης τους είπε πως ο λόγος για τον οποίο δεν συμμετείχε ο σταθμός στον διαγωνισμό ήταν το γεγονός πως δεν υπήρχαν από το ΕΣΡ εγγυήσεις για την επόμενη ημέρα και την λειτουργία του σταθμού αλλά και πως οι πληροφορίες που ήθελαν οκτώ ενδιαφερόμενους για τις τηλεοπτικές άδειες λειτούργησαν αποτρεπτικά καθώς έτσι θα ανέβαινε το τίμημα λόγω του ότι θα γινόταν δημοπρασία.

Το βράδυ της Πέμπτης οι εργαζόμενοι έβγαλαν ένα ζωντανό έκτακτο δελτίο με την συμμετοχή πολλών πολιτικών και δημοσιογράφων οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης