Οι εργαζόμενοι του MEGA έβγαλαν έκτακτο δελτίο για τις εξελίξεις στο κανάλι

Οι εργαζόμενοι του MEGA έβγαλαν έκτακτο δελτίο για τις εξελίξεις στο κανάλι

Tι ειπώθηκε στη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι του MEGA έβγαλαν έκτακτο δελτίο για τις εξελίξεις στο κανάλι
Στις 15.00 συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι του Mega
με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη προκειμένου να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι από την στιγμή που
οι μέτοχοι του καναλιού ανακοίνωσαν πως δεν σκοπεύουν να διεκδικήσουν μία από τις επτά τηλεοπτικές άδειες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρδινογιάννης είπε στους εργαζόμενους του MEGA πως η απόφαση να μην συμμετάσχει το κανάλι στο διαγωνισμό των αδειών, ελήφθη για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν ότι δεν υπήρξαν εγγυήσεις από το ΕΣΡ σε σχέση με την επόμενη μέρα του νέου επιχειρηματικού σχήματος και ο δεύτερος ήταν οι πληροφορίες για συμμετοχή περισσοτέρων από οκτώ εταιρειών στο διαγωνισμό, κάτι που θα είχε ως συνέπεια τη διεξαγωγή δημοπρασίας και την αύξηση του τιμήματος.
Κλείσιμο

Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 14:00 οι εργαζόμενοι του σταθμού έβγαλαν έκτακτο δελτίο όπου διάβασαν ανακοίνωσή τους.

Βίντεο: Τα δευτερόλεπτα πριν βγει στον αέρα το έκτακτο δελτίο

Εικόνα από το control του σταθμού την ώρα που βγήκε σήμερα το έκτακτο δελτίο



Εν τω μεταξύ στο βραδινό δελτίο, έγιναν γνωστά και όσα είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων το μεσημέρι. 

Εν τω μεταξύ στο βραδινό δελτίοο μίλησε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που κάλεσε τους μετόχους και τις τράπεζες να φροντίσουν ώστε να υπάρξει λύση και κυρίως να δοθούν τα δεδουλευμένα. 

«Δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα ποσά, δεν αποτελούμε εξαίρεση από τους άλλους εργαζόμενους» είπε. «Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει την προσπάθειά σας», δεσμεύτηκε.

Παρέμβαση, ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., έκανε και η πρώην δημοσιογράφος του Mega Μαρία Σπυράκη, η οποία τόνισε ότι το κανάλι πρέπει να μείνει ανοιχτό και είναι η ώρα οι κόποι των εργαζομένων να ανταμειφθούν. Κάλεσε τους μετόχους να προσέλθουν για να λάβουν την άδεια. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στο Mega δεν άρχισαν επί των ημερών της Ν.Δ.

Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτηρης Τσιόδρας, που έχει εργαστεί και στο Mega, ανέφερε ότι ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί το κανάλι. «Προφανώς το Mega είναι μία δύναμη» είπε. Ευχήθηκε να βρεθεί λύση ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Στο έκτακτο δελτίο προβλήθηκε και το tweet του επικεφαλής του Ποταμιού και πρώην δημοσιογράφου του σταθμού Σταύρου Θεοδωράκη στο ποίο αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Mega κράτησαν το κανάλι όρθιο χωρίς να πληρώνονται. Έφεραν 50 εκατομμύρια από διαφημίσεις. Και τώρα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και βέβαια να μην μείνει κανείς εργαζόμενος απλήρωτος».
Στις εγκαταστάσεις από χθες οι εργαζόμενοι

Από χθες οπότε και έγινε γνωστό το δυσάρεστο νέο οι εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του και συσκέπτονται προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι ενέργειές τους από δω και στο εξής.

Ωστόσο μετά και την σημερινή ημέρα οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής φακέλων για διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών δεν υπάρχουν περιθώρια να μείνει «ζωντανό» το κανάλι καθώς ο νόμος ορίζει πως στις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να διακοπεί το σήμα του.

Ηδη χθες οι εργαζόμενοι ετοίμασαν κάρτες στις οποίες αναγράφεται κείμενο διαμαρτυρίας ενώ έγινε προσπάθεια για μετάδοση ζωντανής εκπομπής κατά την διάρκεια της οποίας θα ενημέρωναν το τηλεοπτικό κοινό για όσα συμβαίνουν και για την προσπάθειά τους να μείνει το Mega ανοιχτό. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, ωστόσο σήμερα έβγαλαν εκπομπή και ενημέρωσαν τον κόσμο για τις εξελίξεις. 



Δείτε βίντεο: Έκτακτο δελτίο του MEGA για τις εξελίξεις στο κανάλι

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης