Τηλεοπτικές άδειες: Κατέθεσαν φακέλους στο ΕΣΡ ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Ant1, Ε και η «Τηλεοπτική Ελληνική»

Εκτός κούρσας το Mega - Πώς θα γίνει η διαδικασία - Για την εταιρεία «Τηλεοπτική Ελληνική» παρουσιάστηκε ο Μάκης Γιομπαζολιάς που εκτιμάται ότι εκπροσωπεί τον Φίλιππο Βρυώνη

Σε απευθείας ανάθεση των τηλεοπτικών αδειών θα προχωρήσει το ΕΣΡ στη παρούσα φάση καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώνει το protothema.gr από το πρωί έξι εταιρείες κατέθεσαν φακέλους  για να διεκδικήσουν άδεια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας.

Πρόκειται για τους σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Ant1, E και την εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική οι οποίοι προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ και κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αναμένεται εντός των επόμενων ωρών και η επίσημη ανακοίνωση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την λίστα όσων κατέθεσαν φακέλους προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της αποσφράγισης των φακέλων.Με βάση τα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι για την μία από τις επτά άδειες που σίγουρα παραμένει κενή καθώς και για όποια προκύψει σε περίπτωση που απορριφθεί κάποιος φάκελος κατά την διαδικασία του ελέγχου, θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός. Αυτό προβλέπει η προκήρυξη και αυτό θα γίνει άμεσα καθώς οι οδηγίες που έχει δώσει το ΕΣΡ είναι σαφείς.

Οριστικά εκτός αδειών άρα αντιμέτωπο πλέον με το λουκέτο είναι το Mega καθώς οι μέτοχοί του δεν κατέθεσαν όπως είχαν ενημερώσει άλλωστε φάκελο υποψηφιότητας. Επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Μάρη να κατεβαίνει σε συνεργασία με κάποια εταιρεία στην κούρσα της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών. 

Η διαδικασία όπως εξελίχθηκε από το πρωί

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης κατατέθηκε στο ΕΣΡ ο πρώτος φάκελος για σήμερα για τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, από τον Γενικό Διευθυντή του Σταθμού Star, Κάρολο Αλκαλάϊ. Δύο ώρες αργότερα έφτασε και η αντιπροσωπεία του τηλεοπτικού καναλιού Aplha, που επίσης κατέθεσε τα δικά της δικαιολογητικά ενώ γύρω στη μία το μεσημέρι ο Στρατής Λιαρέλης κατέθεσε τον φάκελο για τον Ant1.

Τέταρτος φάκελος που κατατέθηκε την Πέμπτη, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ήταν αυτός του καναλιού «Ε» δια χειρός του οικονομικού διευθυντή, Δημήτρη Δημαρέλη.

«Καταθέσαμε τον φάκελο του καναλιού «Ε» για την αδειοδότηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας και είμαστε βέβαιοι για την αίσια έκβασή της. Όπως γνωρίζετε το κανάλι έχει μπει σε μια νέα εποχή. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει ένας νέος ισχυρός παίκτης στην τηλεοπτική αγορά»
δήλωσε ο Δημήτρης Δημαρέλης, διευθύνων σύμβουλος του Ε μετά την κατάθεση του φακέλου.

Μισή ώρα αργότερα, η εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική κατέθεσε τον δικό της φάκελο.


Ήδη από την Τρίτη έχει κατατεθεί ο φάκελος του ΣΚΑΪ.

Στα γραφεία του ΕΣΡ που από χθες θυμίζουν φρούριο, καθώς είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας, προσήλθαν ως τις 15.00 οπότε και έληξε η προθεσμία, όλοι όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η Ολομέλεια του ΕΣΡ αναμένεται στη συνέχεια να συσκεφθεί και αφού θα έχει γίνει ο πρώτος τυπικός έλεγχος των δικαιολογητικών θα ανακοινώσει τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στην διαδικασία της αποσφράγισης.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤ1, Στρατής Λιαρέλης, προσέρχεται στα γραφεία του ΕΣΡ
Η κούτα με τον φάκελο του Star έφτασε λίγο μετά τις 10 στο ΕΣΡ
Οι δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του STAR μετά την κατάθεση του φακέλου


Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Star Κάρολο Αλκαλάι η αποσφράγιση θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρα - ενώ οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για την Παρασκευή - και στη διάρκειά της θα είναι παρόντες οι εκπρόσωποι -δύο στον αριθμό- όλων των υποψηφίων. Ωστόσο αυτή τη φορά έχει απαγορευθεί η παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη της διαδικασίας.

Λίγο μετά τις 12, εκπρόσωποι του Alpha παρέδωσαν το φάκελο του καναλιού
Η υποδοχή των φακέλων θα γίνει από επτά ομάδες οι οποίες έχουν συσταθεί και αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο και δύο μέλη του ΕΣΡ. Κάθε ομάδα θα αναλάβει να ελέγξει έναν ή και περισσότερους φακέλους έτσι ώστε να εξελιχθούν όλα ομαλά και στη συνέχεια το ΕΣΡ θα ανακοινώσει ποιοι υποψήφιοι περνούν στην επόμενη φάση, του εξονυχιστικού ελέγχου, ο οποίος θα διαρκέσει από 1,5 ως 3 μήνες. 

Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αποσφράγισης και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Οσα κανάλια λειτουργούν, αλλά δεν θα καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό θα αναγκαστούν να διακόψουν την εκπομπή τους, καθώς ο νόμος ορίζει πως τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού διακόπτεται το σήμα σε όσους δεν θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια.

Δείτε βίντεο: Τηλεοπτικές άδειες: Κατατέθηκαν οι φάκελοι STAR - SKAI - Όλο το παρασκήνιο


ΣΧΟΛΙΑ (36)

Η αλήθεια

Θα πουλήσουμε στα ζωντανά ότι πήραμε χρήματα από τις άδειες, από την άλλη ο ειδικος φορος ειναι επι των διαφημίσεων μειώθηκε από 20 στο 5%!!! Διαφημιστική τηλεοπτική πίτα πιθανότατα και κοντά στα 300εκ. Δηλαδή κατ έτος 40 και βάλε εκατομμύρια λιγότερα, μετά αναρωτιέστε γιατί τους χαϊδεύουν τα κανάλια!!!

φανή

όλη η Κυβέρνηση προκαλεί εμετό!!είμαι περίεργη τι τέλος θα έχει!!

SP

το οτι το ατομο Βρυωνης (τηλεοπτικη ελληνικη) εμφανιζεται στο προσκηνιο ακομη και δεν εχει μπουκαρει το ΣΔΟΕ τον μαζεψουν μαζι με την προσφορα, μας δειχνει οτι δεν υπαρχει κρατος. Η κυβερνηση ειναι ενα κυκλωμα πεζοδρομιου. Τηλεοπτικους σταθμους προπαγανδας στηνουν.

ΑΚ

Η ΕΡΤ γιατί εξαιρείται από τη διαδικασία; Αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; Δε θυμούνται τί έπαθαν οι κυβερνήσεις με την Ολυμπιακή όταν την πριμοδοτούσαν ετησίως από το δημόσιο και τους κυνήγησε η ΕΕ;

Ολα τα κανάλια...υμνηστές του συστήματος!!!!!

Ολοι οι "μνηστήρες" Τσυριζαίοι και Αριστερών παρεκλίσεων....η απαραίτητη προϋπόθεση(!) για να λάβουν μέρος στην ...αδειοδότηση καναλιών! Αλλοίμονο από εμάς τους απλούς τηλεθεατές τι υμνολόγιο(!) πεπραγμένων θα συνεχίζουμε να ακούμε αναγκαστικά για όλους τους Ανθέλληνες-Λαθρολάγνους αι Απάτριδες ... που μας έχουν κατακλύσει...

Montazieros

Οπότε παιδιά δεν γίνεται διαγωνισμός, η τιμή μένει στα 35 μύρια, παίρνουν άδεια αυτοί που εκπέμπουν ήδη και σε δεύτερη φάση, αυτοί που δεν βιάζονται και παίζουν έξυπνα. Αν έμπαινε τώρα το Mega όλο και κάποιος λαγός θα βρισκόταν να κάνει τους ενδιαφερόμενους οκτώ και να γίνει η όλη διαδικασία ροντέο . Κάποιοι σήμερα τα έχουν πάρει κρανίο για άλλη μια φορά και σίγουρα δεν είναι οι επιχειρηματίες των καναλιών.

Γιατι

νομιζω πως θα καταληξει σε φιασκο?

....

για τον ιδιο λογο που ελεγες οτι ο συριζα ηταν απλά παρενθεση και θα επεφτε σε δυο μηνες...και έπεσες (χεσε) μέσα!

Πολντο

Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείτε.Το μνημόνιο εξάλλου είναι ευλογία.Τα παράπονα σας στους Σαμαροβενιζελους που του γλειφατε όλη μέρα.Αντε γεια παρτάλια του Μέγκα.

Είναι

Πέντε φάσεις πίσω . Δικαιολογείται η εκλογική του επιλογή.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑ ΜΑ

4 ΣΥΡΙΖΟΚΑΝΑΛΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΕΡΤ 1,2,3 ΚΑΙ ΕΨΙΛΟΝ.

5 είναι...

...ξέχασες τον Αντ1.

@@@

Βαλτε και τον Αλφα στα συριζοκαναλα , τι το ξεχνατε .....το βερυκοκι παπαγαλακι κελαηδαει καθε πρωι υπερ του αλεκση......και κελαηδαει πολυ φαλτσα το ατιμο οπως ειναι και το μυαλο του.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΟΛΟ ΦΑΠΕΣ ΤΡΩΕΙ

7 αδειες με 35 εκατομμυρ. ευρώ η μία = 245 εκατομμύρια. Αλλά, μετά απο καρπαζιές και κλωτσιές απο τους Καναλάρχες, ο Νίκος Παππάς στα τεσσερα, μείωσε τον ειδικό φόρο τηλεόρασης από 20% στο 5% !!!!, δίνοντας ουσιαστικά φοροελάφρυνση 20 εκατομμυρίων κατ έτος στα κανάλια !!!! Αρα η δεκαετής μείωση φόρου φτάνει στα 200 εκατομμύρια !!! Οπότε με μια απλή αφαίρεση βγαίνει πως το Δημόσιο θα εισπράξει μόλις 45 εκατομμύρια και πως ο κάθε καναλάρχης θα επιβαρυνθεί με περίπου 6,5 εκατομμύρια για την απόκτηση δεκαετούς άδειας λειτουργίας !!!! Η κυβέρνηση στα τεσσερα μπροστά στους καναλάρχες. Ξεβρακωμένη...... Γιορτάζουν όλα τα κανάλια που κατάφεραν και ξεβράκωσαν τον παππά και τον συριζα.

μας κουφανες

ο ειδικος φορος ειναι επι των διαφημισεων

Εισαγόμενος

200-300 εκατομμύρια είναι η τηλεοπτική πίτα... οπότε με -15% σημαίνει 30εκ. λιγότερα τουλάχιστον κατ έτος!!! Το δούλεμα πάει σύννεφο.

Παπατζής αριστερός

Θα πουλήσουμε ότι πήραμε χρήματα από τις άδειες από την άλλη ο ειδικος φορος ειναι επι των διαφημίσεων μειώθηκε από 20 στο 5%!!! Διαφημιστική τηλεοπτική πίτα πιθανότατα και κοντά στα 300εκ. Δηλαδή κατ έτος 40 και βάλε εκατομμύρια λιγότερα, μετά αναρωτιέστε γιατί τους χαϊδεύουν τα κανάλια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

orma

Η αστυνομία κάνει λόγο για επεισόδια ανάμεσα σε μέλη αντιφασιστικής οργάνωσης και εκπροσώπους της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης – Έγιναν 22 προσαγωγές και από τις δύο πλευρές

23