Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων: Μοναδικό θέμα το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων: Μοναδικό θέμα το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Οι πρυτάνεις ζητούν από τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου τη θέσπιση ακαδημαϊκών κριτηρίων για την «πανεπιστημιοποίηση» των Τμημάτων ΤΕΙ

Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων: Μοναδικό θέμα το νέο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Έκτακτη Σύνοδος των πρυτάνεων πραγματοποιείται στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ. Οι πρυτάνεις αναμένεται να κρατήσουν σκληρή στάση για το θέμα που ξεκίνησε με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το οποίο θα προέλθει από την συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Ηδη οι Πρυτάνεις στην τελευταία Σύνοδο, που έγινε στο Ζάππειο, ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας
Κωνσταντίνο Γαβρόγλου τη θέσπιση ακαδημαϊκών κριτηρίων για την «πανεπιστημιοποίηση» των Τμημάτων ΤΕΙ,
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο εντάσσονται αυτομάτως οι καθηγητές ΤΕΙ σε αντίστοιχες θέσεις πανεπιστημιακών χωρίς κρίση εκτός από τους πρωτοβάθμιους καθηγητές ΤΕΙ που εντάσσονται πρώτα σε προσωποπαγείς θέσεις και μετά θα κριθούν από τριμελή επιτροπή πανεπιστημιακών μία ανά σχολή που θα ορίσει ο υπουργός Παιδείας

Οι πρυτάνεις πάντως έχουν αποφασίσει ότι για την «πανεπιστημιοποίηση» των ΤΕΙ θα πρέπει να πληροί τα ακόλουθα ακαδημαϊκά και επιστημονικά κριτήρια:

1. Να προβλέπεται ότι το γνωστικό αντικείμενο του υπό ένταξη Τμήματος ΤΕΙ εμπίπτει στην στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου υποδοχής.

2. Το γνωστικό του αντικείμενο και το Πρόγραμμα Σπουδών του να αντιστοιχεί με διεθνώς καθιερωμένα πεδία πανεπιστημιακού επιπέδου και να μην είναι υποσύνολο αυτών.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάβαση του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ σε αντίστοιχες βαθμίδες ΔΕΠ Πανεπιστημίων, αποτελεί η αξιολόγηση τους με τις αντίστοιχες διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης που ισχύουν σε αυτά.

Μέχρι να λάβει χώρα η ως άνω αξιολόγηση εντάσσονται σε προσωποπαγείς θέσεις αντίστοιχης βαθμίδας στα Πανεπιστήμια υποδοχής, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής ως εκλέκτορες σε εκλεκτορικά και εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε θέσεις διοικητικής ευθύνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης