Πάνος Καλλίτσης: Είναι σκληρό να έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτόν που σε έχει «δολοφονήσει»

Πάνος Καλλίτσης: Είναι σκληρό να έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτόν που σε έχει «δολοφονήσει»

Τον πυροβόλησαν γιατί νόμιζαν ότι μετέφερε 200.000 ευρώ - Και ένας αστυνομικός πίσω από την επίθεση - «Αυτό το βράδυ δεν θα το ξεχάσω ποτέ», λέει ο γνωστός κομμωτής

Πάνος Καλλίτσης: Είναι σκληρό να έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτόν που σε έχει «δολοφονήσει»
«Είναι απερίγραπτη η χαρά μας. Νιώθουμε τρομερή ανακούφιση. Όταν μας πήραν το βράδυ και μας ανακοίνωσαν ότι έχουν κάνει τις συλλήψεις, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Είμαι πολύ χαρούμενος, νιώθω δυνατός, λέει ο Πάνος Καλλίτσης στο protothema.gr λίγες ώρες αφότου ενημερώθηκε πως εξιχνιάστηκε η υπόθεση της αιματηρής ληστείας σε βάρος του, το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρεις άντρες, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, προσέγγισαν τον γνωστό κομμωτή και τον πυροβόλησαν για να του αρπάξουν την τσάντα με τα μετρητά.

«Αυτό το βράδυ δεν νομίζω να το ξεχάσω ποτέ. Είναι πολύ δυνατή η εμπειρία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Το πρωί της Παρασκευής, ο Πάνος Καλλίτσης και η Έλενα Χριστοπούλου μετέβησαν στην ΓΑΔΑ προκειμένου να αναγνωριστούν οι δράστες της αιματηρής επίθεσης με πρωταγωνιστές τους ίδιους. 

«Είναι σκληρό να έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτόν που σε έχει "δολοφονήσει". Ξέρεις πολλές φορές τα λέω για να τα πιστέψω. Δεν πίστευα ότι μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο γιατί είμαι ένας άνθρωπος που δεν εμπλέκεται ποτέ σε τέτοια περιστατικά. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά», λέει ο γνωστός image maker. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, βρισκόταν στη φυλακή, πήρε άδεια -συμμετείχε στο αιματηρό χτύπημα- και επέστρεψε στις φυλακές, ο άλλος είναι αστυνομικός που πέρασε από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ και ο αλλοδαπός ιρακινής καταγωγής. 

«Ήταν σοκαριστικό και για μένα και για την αστυνομία. Ακόμα και στις καλύτερες οικογένειες υπάρχουν σκάρτα μέλη. Δεν μπορείς να κρίνεις μία ολόκληρη υπηρεσία από έναν σκάρτο αστυνομικό», τονίζει, λέγοντας παράλληλα πως δεν γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Όσον αφορά στα σενάρια που ακούγονταν όλο αυτό το διάστημα σημειώνει πως οι άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί του τον ξέρουν πολύ καλά.

«Είμαι σε αυτή τη δουλειά πολλά χρόνια και ξέρω πολύ καλά τι γίνεται και όταν ένα θέμα πουλάει... Δεν με έχει ενοχλήσει, ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι και τι κάνω. Οι άνθρωποι που συναναστρέφονται μαζί μου με ξέρουν πολύ καλά. Δεν έχω με κανέναν τίποτα. Είμαι άνθρωπος που δεν χρωστάω, δεν δανείζομαι… Όλα καλά», τόνίζει. 




Έλενα Χριστοπούλου: Σοκαριστικό ότι ο ένας δράστης είναι αστυνομικός

Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την είδηση της εξιχνίασης του εγκλήματος η Έλενα Χριστοπούλου, η σύζυγος του Πάνου Καλλίτση, είπε στο protothema.gr για το σοκ που υπέστη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι. Η αστυνομία δούλεψε πάρα πολύ για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Από την άλλη είναι σοκαριστικό ότι ο ένας είναι αστυνομικός και προσβάλλει την Ελληνική Αστυνομία. Νομίζω ότι τώρα όλοι θα βάλουν τελεία σε όλα εκείνα τα σενάρια για συμβόλαια και χρηματοκιβώτια που ακούγαμε τόσο καιρό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όλες αυτές τις ανοησίες που μας ταλαιπωρούσαν. Αισθανόμαστε δικαίωση και ήμασταν σίγουροι ότι θα βρεθούν οι δράστες».



Τον πυροβόλησαν γιατί νόμιζαν ότι μετέφερε 200.000 ευρώ
Σύμφωνα με τα στοιχεία για την υπόθεση που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, δράστες της επίθεσης είναι τρία άτομα και τον πυροβόλησαν για να του αρπάξουν την τσάντα με τα μετρητά. 

Ο ένας Έλληνας είναι παλιός γνώριμος των αρχών, βρισκόταν στη φυλακή, πήρε άδεια -συμμετείχε στο αιματηρό χτύπημα- και επέστρεψε στις φυλακές, ενώ από την Πέμπτη ήταν πάλι σε άδεια, ο άλλος είναι αστυνομικός που πέρασε από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ τα τελευταία δυο χρόνια και ο τρίτος αλλοδαπός ιρακινής καταγωγής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες full face, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν 42χρονο κομμωτή και τη σύζυγό του, τη στιγμή που στάθμευε το αυτοκίνητό του στον υπόγειο πάρκινγκ της οικίας του στην περιοχή του Λυκαβηττού. Κατά την προσπάθεια ακινητοποίησης του 42χρονου, της πάλης που ακολούθησε και κατά την αποχώρησή τους, ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του θύματός του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος και στα δύο πόδια. Οι δράστες είχαν πληροφορίες ότι το θύμα τους μετέφερε 200.000 ευρώ γι αυτό και πυροβόλησαν τον Καλλίτση. 

Τελικά, υπήρχαν 4.000 ευρώ στην κατοχή του, τα οποία όμως δεν βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή. Οι πληροφορίες λένε πως πιθανότατα ο αστυνομικός με τον Έλληνα κακοποιό πλησίασαν τον κομμωτή, ενώ τσίλιες φύλαγε ο ιρακινός, όμως δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως καθώς ο ένας από τους συλληφθέντες τα ρίχνει στον άλλο υποστηρίζοντας πως δεν πυροβόλησαν απλώς φύλαγαν τσίλιες. 

Από την τετράμηνη  έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκε όλο το προανακριτικό υλικό, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και διαπιστώθηκε ότι κίνητρό τους ήταν η ληστεία. Πρόκειται για έναν 29χρονο ημεδαπό, ειδικό φρουρό, έναν 42χρονο ημεδαπό, έγκλειστο των φυλακών Αγιάς Χανίων, στον οποίο την 2-6-2016 είχε χορηγηθεί 11ήμερη τακτική άδεια και έναν 34χρονο υπήκοο Ιράκ. Ο 42χρονος ημεδαπός είναι σεσημασμένος για σύσταση συμμορίας, ένοπλες ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, εκτίοντας πολυετείς ποινές κάθειρξης. Το 2010 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία, σε βάρος χρηματαποστολής Ταχυδρομικής Εταιρείας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες φορώντας στολές αστυνομικών, πυροβόλησαν τον έναν εκ των υπαλλήλων και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Για την παραπάνω περίπτωση είχε καταδικασθεί σε 25ετή κάθειρξη, ενώ την 30-1-2016 (ημέρα διάπραξης της ληστείας σε βάρος του 42χρονου ημεδαπού) του είχε χορηγηθεί 9ήμερη τακτική άδεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης