«O Πολάκης νομίζει ότι είναι ο Δον Κιχώτης» λέει ο δημοσιογράφος που καβγάδισε με τον υφυπουργό

«O Πολάκης νομίζει ότι είναι ο Δον Κιχώτης» λέει ο δημοσιογράφος που καβγάδισε με τον υφυπουργό

«Δυστυχώς, κάποιοι υπουργοί κατά την κρίση τους, όταν οι δημοσιογράφοι τους “στριμώχνουν” νομίζουν ότι είτε εξυπηρετούμε πολιτικούς άλλων κομμάτων είτε επιχειρηματίες» λέει στο στο protothema.gr o Αιμίλιος Νέγκης

«O Πολάκης νομίζει ότι είναι ο Δον Κιχώτης» λέει ο δημοσιογράφος που καβγάδισε με τον υφυπουργό
Η συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης με αφορμή το πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας για τέσσερις ενημερωτικές καμπάνιες που υλοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την περίοδο 2012-2014 , «πυροδότησε» τον ούτως ή άλλως αψύ αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκης και προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου λεκτικό επεισόδιο με διαπιστευμένο συντάκτη του υπουργείου. 

«Το ύφος του αναπληρωτή υπουργού ήταν έντονο. Δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό. Η διαφθορά δεν καταπολεμάται με τις φωνές ούτε καν με την εντιμότητα. Είμαι ενοχλητικός με τους υπουργούς, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου», λέει στο protothema.gr ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Νεγκής και συμπληρώνει: Δημοσίως δεν με έχει προσβάλλει ποτέ κανένας υπουργός, εδώ και 24 χρόνια που ασκώ το επάγγελμα αυτό.

Η κατάσταση θύμιζε εξ΄ αρχής μπαρούτι μέσα στην αίθουσα λόγω της διαρροής του απόρρητου εγγράφου, που αναφέρεται στις παρατυπίες “εκατομμυρίων ευρώ” του ΚΕΕΛΠΝΟ, και στη δημοσίευση του στο εβδομαδιαίο περιοδικό HOTDOC, πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου.

Κλείσιμο
Ο κ. Νεγκής, θεώρησε υποχρέωση του να «στριμώξει» με ερωτήσεις τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο κ. Πολάκης να παίξει το ρόλο του υπερασπιστή προς τον συντοπίτη του και υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, ενόσω αυτός μιλούσε. 

«Γνωρίζω τον κ. Πολάκη από τότε που ήταν ακόμα ειδικευόμενος γιατρός και συνδικαλιστής στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Από τότε ήταν οξύθυμος. Η ιδιότητα όμως του συνδικαλιστή είναι από τη φύση της έντονη και οξύθυμη. Όταν αποκτάς ρόλο υπουργού ή υφυπουργού τότε πρέπει να είσαι πιο συγκρατημένος. Εκείνος μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί αυτό», λέει ο ίδιος. «Δυστυχώς, κάποιοι υπουργοί κατά την κρίση τους, όταν οι δημοσιογράφοι τους “στριμώχνουν” με τις επίμονες ερωτήσεις τους, νομίζουν ότι είτε εξυπηρετούμε πολιτικούς άλλων κομμάτων είτε επιχειρηματίες. Δεν γνωρίζουν ότι αυτή είναι η δουλειά μας; Δεν γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να “χαϊδεύουμε τα αφτιά” των υπουργών; Η διαφθορά δεν καταπολεμάται με τις φωνές ούτε καν με την εντιμότητα. Πρέπει να έχεις σωστούς συμβούλους και να δουλεύεις μεθοδικά και αποτελεσματικά για να παράγεις ένα καθαρό και σωστό σύστημα. Και άλλοι υπουργοί, με μεγαλύτερη εμπειρία στην υγεία πέρασαν από το υπουργείο αλλά δεν τα κατάφεραν» συμπληρώνει. 


Από τις παρατυπίες εκατομμυρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ ...στις ράτσες σκύλων 
Την ώρα που ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός εμφανιζόταν πιο ευγενικός και διατηρώντας πιο χαμηλό προφίλ από εκείνο του αναπληρωτή υπουργού, τα αίματα “άναψαν” και πάλι με λέξεις και εκφράσεις που αναμφισβήτητα δεν συνάδουν με το περιεχόμενο μιας δημόσιας συνέντευξης τύπου. 

Όταν ο δημοσιογράφος απευθυνόμενος προς τον υπουργό, είπε: «μάζεψε το σκύλο σου» (εννοώντας τον υφυπουργό), ο κ. Πολάκης πέρασε στην αντεπίθεση και τον χαρακτήρισε μαντρόσκυλο για να λάβει την απάντηση από τον κ. Νεγκή: «Τουλάχιστον εγώ είμαι σκύλος ράτσας και έχω πεντιγκρί». 

Ο δημοσιογράφος περιγράφει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη «ως έλλειψη αυτοσεβασμού διότι θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είμαστε (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) κομματικό κοινό που ακούμε το μονόλογο των υπουργών. Το ότι διακόπτουμε τον υπουργό δεν σημαίνει ότι δεν τον σεβόμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Έχω γνωρίσει ευγενέστατους υπουργούς που δεν τίμησαν το ρόλο τους. Να μάθουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να σέβονται».

Διαβάστε όλο το διάλογο μεταξύ δημοσιογράφου -υπουργού - υφυπουργού:

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Γιατί πετάγεσαι;

Κος ΞΑΝΘΟΣ: Πραγματικά δηλαδή, αφήστε με….

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Θα δείξεις το στοιχειώδη σεβασμό στον Υπουργό την ώρα που μιλάει και θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις μετά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Στοιχειώδη σεβασμό να δείχνεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Ομιλία μακριά από μικρόφωνο) Καλά, μη μας δείρετε.

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει;

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Όχι εμείς πάντως. Το είπα, το είπα από την αρχή. Χαμηλά λίγο τώρα.
(Διάλογος)
Κος ΞΑΝΘΟΣ: Να μιλήσουμε λίγο; Να μιλήσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, συγγνώμη. Ζητώ συγγνώμη.

Κος ΞΑΝΘΟΣ: Χαίρομαι που ζητάτε συγνώμη. Γιατί πολιτικές μπαρούφες δεν λέω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….

Κος ΞΑΝΘΟΣ: Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. 

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.

Κος ΞΑΝΘΟΣ: Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Εσύ πάντως, ούτε για πεκινουά δεν κάνεις...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, να μην κάνουμε συνεντεύξεις, να μην τσαντίζεστε…

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Και ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι;  Έτσι είναι το στυλ μου.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το στυλ σας στην Κρήτη, όχι εδώ.

Κος ΠΟΛΑΚΗΣ: Δεν θα μου υποδείξεις εσύ… 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης