Μέχρι και στη Μύκονο έφτασαν οι Σύροι πρόσφυγες

Μέχρι και στη Μύκονο έφτασαν οι Σύροι πρόσφυγες

Ιστιοφόρο μετέφερε συνολικά 41 άτομα - Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό χώρο- Προσφορές σε τρόφιμα και ρούχα από επαγγελματίες του νησιού

Μέχρι και στη Μύκονο έφτασαν οι Σύροι πρόσφυγες
Με φαγητά από τα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου που το μενού απευθύνεται μόνο σε οικονομικά ευκατάστατους τουρίστες υποδέχτηκαν οι Μυκονιάτες τους πρώτους μετανάστες του νησιού.

Σεντόνια και κουβέρτες έδωσαν οι ξενοδόχοι ενώ και οι κρεοπώλες θα προσφέρουν αρκετά κιλά κρέας για το αυριανό μενού

Oι σαράντα ένας μετανάστες έφτασαν με ιστιοφόρο στο νησί της Μυκόνου λίγο μετά τις εφτά και μισή το απόγευμα, ανάμεσά τους και τέσσερα ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους και αυτή την ώρα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νέο Λιμένα στην περιοχή Τρούλο.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, στο protothema.gr «Οι Μυκονιάτες ήμασταν προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο της άφιξης μεταναστών. Για αυτό το λόγο μόλις ενημερωθήκαμε ότι έφτασαν στο νησί μας 41 άτομα, έπειτα από συνεννόηση με το δήμο, οι Μυκονιάτες επιχειρηματίες έσπευσαν να προσφέρουν βασικά τρόφιμα. Έχουμε ενημερώσει σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία για είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αρκετοί ξενοδόχοι πρόσφεραν κουβέρτες και σεντόνια ενώ οι ιδιοκτήτες εστιατορίων τους πρόσφεραν φαγητό».

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το Κέντρο Υγείας της περιοχής το οποίο έχει ενημερωθεί για την άφιξη των μεταναστών. Ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, καθώς όλοι δείχνουν να είναι καλά στην υγεία τους.
Κλείσιμο

Απόψε θα περάσουν τη νύχτα στο καινούριο λιμάνι του νησιού και σε εσωτερικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλο για τη φιλοξενία των πρώτων μεταναστών της Μυκόνου. του νησιού και σε εσωτερικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλο για τη φιλοξενία των πρώτων μεταναστών της Μυκόνου.








































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης