Φωτογραφίες: Όλα έτοιμα στην ΕΡΤ για την επίσημη πρεμιέρα της Πέμπτης

Φωτογραφίες: Όλα έτοιμα στην ΕΡΤ για την επίσημη πρεμιέρα της Πέμπτης

Τι λένε οι εργαζόμενοι για τη νέα εποχή στην ελληνική ραδιοφωνία-τηλεόραση - Στόχος η απεξάρτησή από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα 

Όλα είναι έτοιμα για το άνοιγμα της ΕΡΤ. Οι εργασίες για το νέο πρόγραμμα είναι πυρετώδεις και μέσα στα γραφεία του Ραδιομεγάρου επικρατεί «οργασμός» προετοιμασιών και συσκέψεων σε κάθε όροφο και σε κάθε τμήμα. Ανάμεσα στους εργαζομένους είναι διάχυτο το αίσθημα αγωνίας κι ευθύνης για το αν θα καταφέρουν να προσφέρουν στον κόσμο την δημόσια τηλεόραση που από κοινού οραματίστηκαν. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν.


Ο,τι θύμιζε «ΝΕΡΙΤ» ξηλώθηκε από το Ραδιομέγαρο τη Δευτέρα

Η νέα ΕΡΤ έκανε δειλά την εμφάνισή της από τη Δευτέρα, όταν τα γράμματα «Ν» και «Ι» απομακρύνθηκαν από το Ραδιομέγαρο, όμως, η ΝΕΡΙΤ θα περάσει οριστικά στο παρελθόν και η νέα ΕΡΤ θα αναγεννηθεί στις έξι το πρωί της Πέμπτης. Η ημερομηνία αυτή δεν επελέχθη τυχαία. Στις 11/06/2015 θα έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια από τότε που ολόκληρος ο ελληνισμός κι ο κόσμος συνταράχθηκαν από το «μαύρο» που έπεσε στις οθόνες μας.


Τα γράμματα «Ν» και «Ι» έφυγαν κι έμεινε μόνο το «ΕΡΤ»

Το «πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα "κλείσιμο" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τρόπο "απεφασίσαμεν και διατάσσομεν"», όπως είχε επισημάνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, πυροδότησε κύματα αντιδράσεων σε εσωτερικό κι εξωτερικό. Δύο χρόνια μετά, όπως τονίζουν εργαζόμενοι που συνέχισαν τον αγώνα τους μέχρι τέλους, οι θυσίες τους δικαιώθηκαν.


Η εικόνα του Ραδιομεγάρου σήμερα

Κύριο μέλημα της νέας ΕΡΤ είναι η απεξάρτησή της από την εκάστοτε κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας των προτάσεων των εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ. Αυτή είναι η δέσμευση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, και της νέας διοίκησης. Η εκπλήρωση αυτού του οράματος είναι το μεγάλο διακύβευμα από εδώ και πέρα. Στόχος, όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι μιλώντας στο protothema.gr, είναι ο ρόλος «δημόσια» να αποκτήσει ουσιαστική σημασία κι η ελληνική ραδιοφωνία-τηλεόραση να υπηρετεί την κοινωνία που την πληρώνει.


Όλα έτοιμα και για τον ήχο

Η διατήρηση του «ΕΡΤ» επιλέχθηκε έπειτα από πρόταση των εργαζομένων, καθώς μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έγινε ένα ακόμη πιο ισχυρό «brand name» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η νέα ΕΡΤ σκοπεύει στο περιεχόμενό της να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας για ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό κι όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι «την Πέμπτη θα είναι όλα έτοιμα».


Και… γράφουμε

«Πρόκειται για μια εργατική διεκδίκηση που είναι η μακροβιότερη στα ιστορικά δεδομένα της Ελλάδας, η οποία δικαιώθηκε κι αυτό είναι μήνυμα για ολόκληρη την κοινωνία. Το σημαντικό ήταν να μην υπάρξει ξανά "μαύρο", γι' αυτό και η ΝΕΡΙΤ συνέχισε να λειτουργεί», σημειώνουν εργαζόμενοι, επισημαίνοντας ότι ο νόμος προβλέπει 20 ημέρες προθεσμία στους εργαζομένους που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου με την ΕΡΤ την 11η Ιουνίου του 2013 να δηλώσουν εάν επιθυμούν να αναβιώσει η εργασιακή τους σχέση. Σημειώνεται πως οι πρώτοι εργαζόμενοι που έκαναν χρήση του νόμου ήρθαν στο Ραδιομέγαρο στις 28 Μαΐου, ενώ η καταγραφή θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιουνίου. Με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις 1.700 εργαζόμενοι έχουν καταγράφει πανελλαδικώς.


Είμαστε στον… αέρα

«Από το μηδέν σχεδιάζεις πάρα πολύ εύκολα, αλλά αυξάνει τρομακτικά ο βαθμός δυσκολίας, όταν πρέπει να χτίσεις πάνω σε συντρίμμια. Αυτό που συναντήσαμε, όταν μετά από δύο χρόνια ξαναμπήκαμε στο Ραδιομέγαρο, ήταν μια πολύ άσχημη κατάσταση σε επίπεδο δομών και στελέχωσης τμημάτων», επισημαίνει στο protothema.gr ο Γιώργος Γιουκάκης, διευθυντής Ραδιοφωνίας.«Υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις. Η εικόνα που είδαμε ήταν μια εικόνα παραίτησης κι η λειτουργία κάποιων ραδιοσταθμών βασιζόταν σε παχυλά συμβόλαια ενοικίασης ολόκληρων ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Δεν αφήνουμε πίσω τίποτε από ό,τι υπήρχε στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013. Το μόνο που επιβάλλεται να αφήσουμε πίσω μας είναι τα προβλήματα, οι εντάσεις κι οι αντιπαλότητες που δημιουργήθηκαν μέσα στη διετία. Θεραπεύουμε οριστικά μια πρωτοφανή πληγή, που άνοιξε στη Δημοκρατία μας. Αποκαθιστούμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό κι όλοι μαζί βάζουμε τα δυνατά μας, για να ανταποκριθούμε στην απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να ξαναδεί και να ξανακούσει την ΕΡΤ, που αγάπησε και στήριξε αυτά τα δύο χρόνια», προσθέτει.


Κάνε λίγο πιο… κοντινό

Στο protothema.gr μίλησε κι ο Νίκος Τσιμπίδας, που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που έκανε εκπομπή στην ΕΡΑ κι ακούστηκε να λέει «ψυχή βαθιά» δευτερόλεπτα πριν τα ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης, 7 Νοεμβρίου του 2013, εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο, προσάγοντας τον ίδιο κι άλλους τρεις εργαζομένους, που έμειναν μέσα μέχρι τέλους.


Ο Νίκος Τσιμπίδας στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος   

«Είναι μυστήριο το συναίσθημα της επιστροφής, παρόλο που ξέραμε ότι θα επιστρέψουμε, γιατί πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε και θα νικήσουμε», σημειώνει ο κ. Τσιμπίδας, που είναι συντονιστής του Πρώτου Προγράμματος, υπογραμμίζοντας πως "εδώ και δύο χρόνια είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα και σε ύφος προγράμματος και σε επίπεδο δημόσιου λόγου κι οργάνωσης της δουλειάς. Κάποια από αυτά λειτούργησαν και μάλιστα πολύ καλά, άλλα δε δούλεψαν. Αυτά που δούλεψαν θέλουμε να τα κάνουμε πρακτική του ραδιοφώνου της ΕΡΤ».


Στους διαδρόμους της ΕΡΤ λίγο πριν την πρεμιέρα   

«Ιδέες έχουμε, όραμα έχουμε, όρεξη για δουλειά έχουμε, αγάπη για το ραδιόφωνο έχουμε. Όλα αυτά σημαίνουν μεράκι κι αν έχεις μεράκι θα κάνεις καλά αυτό που αγαπάς. Ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει και να απαιτεί από εμάς ότι θα έχει πάντα τη σχέση που απέκτησε μαζί μας κι εμείς μαζί του τα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή μία ενεργή συμμετοχή», προσθέτει.


Στις πρόβες της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ

«Τα πολυμέσα της ΕΡΤ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με ένα καινούριο site θα διανέμουν όχι μόνο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό προϊόν, αλλά θα παράγουν και πρωτογενές περιεχόμενο. Άξονες είναι η κοινωνία, ο πολιτισμός και το περιβάλλον. Πλαίσιο για τη λειτουργία είναι ο πολίτης, η ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας κι η ανάδειξη όλων των ελληνικών και παγκόσμιων θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με το πολίτευμα, την ποιότητα της Δημοκρατίας και τον ουμανισμό. Όλη μας η λειτουργία θα έχει χαρακτήρα διαφάνειας και λογοδοσίας και βαθμιαία αυξανόμενες διαδράσεις με τον πολίτη», τόνισε στο protothema.gr, ο συντονιστής περιεχομένου πολυμέσων της ΕΡΤ, Βασίλης Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο αέρας αλλαγής θα είναι διάχυτος από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο κομμάτι της ΕΡΤ.


Έτοιμο το μακιγιάζ


Και το μαλλί…

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως πέρα από τα σχέδια για τη νέα ΕΡΤ και το πρόγραμμα που θα βγει στον αέρα την Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ της ίδιας ημέρας οι πύλες του Ραδιομεγάρου θα είναι ανοικτές για το κοινό. Η γιορτή θα αρχίσει με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΡΤ και θα συνεχιστεί στα πρότυπα του διαρκούς φεστιβάλ που άνοιξε τους χώρους του Ραδιομεγάρου για τον κόσμο το καλοκαίρι του 2013.


Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα κι η Χορωδία της ΕΡΤ κάνουν πρόβεςΘέλουμε κι άλλα φώτα…Το πλάνο λίγο πιο δεξιά…Μισό λεπτό να βάλω το μικρόφωνό μου…«Γρήγορες κινήσεις, πάμε»Ο καιρός την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος

ΣΧΟΛΙΑ (45)

MARY V

Στις 11/6/2013 την ίδια ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι υπάλληλοι , απολύθηκα και εγώ απο την δουλεία μου (ιδωτικός τομέας φυσικά ) μετα απο 25 χρόνια σκληρής δουλειάς , και για ευχαριστώ μου έδωσαν το 50% της αποζημίωσης που έπρεπε να πάρω. Σήμερα βλέπω οτι οι κηφήνες, οι αργόσχολοι που μια ζωή ζούσαν σε βάρος του λαού , θα ξαναπληρώνονται απο τον λαό , που είναι άνεργος , που είναι απολυμένος η που είναι συνταξιούχος της πείνας. Ωραία αριστερή κυβέρνηση, βόλεψε τους δικούς της ανθρώπους ,τους δημοσίους , για το ενα εκατομμύριο και βάλε , απολυμένους τι θα κάνει ?

Φανή

Αντί να βριζόσαστε και να εκτονώνεστε στα διάφορα blogs, δεν κοιτάτε να πράξετε ο,τι μπορείτε καλύτερα και να συνεργαστείτε, για να σωθεί αυτή η χώρα; Η γκρίνια, η μιζερολογία και η εκτόνωση εκ του ασφαλούς βολεύουν την αποφυγή ευθύνης και την απραξία. Γι αυτό έφτασε η χώρα σ'αυτό το χάλι.Γιατί οι πολίτες μόνο βρίζονται και τσακώνονται αντί να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του κάθε εγκληματία.

ελενη

Γουστάρω τρελά που βλέπω τα δεξιόμουτρα να φτύνουν το φαρμάκι τους... Δεν πειράζει παίδες θα σας περάσει... στο κάτω της γραφής ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ σας τρώμε στη μάπα , γυρίζει ο τροχός όμως... ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!!!!

βας βας

Κι εμείς σας πήραμε στο μπάσκετ!

FYSTIKIS

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΧΗΛ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ !!!KAI MHN ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ '' ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ '' ΚΑΙ Η ''ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ'' ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ. ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

κωστας

οτι θα καταστρεφοταν οι χωρα για 2000 κηφήνες ποιος θα το ελεγε?κρεμασμα μαζι με τους κυβερνοντες θελετε σαν μελη του μορφώματος που καταστρεφει την ελλαδα !!

χρύσα

Δε βλέπω ΕΡΤ και δε ξέρω κανένα που να βλέπει. Γιατί στο λογαριαμό της ΔΕΗ που έχει γίνει ενα αβάσταχτο κόστος πρέπει να πληρώνω ΚΑΙ την ΕΡΤ. Γιατί να πληρώνω τους μισθούς 2000 ατόμων και ένα κανάλι που ούτε καν παρακολουθώ? Ας γίνει ιδιωτικό όπως όλα τα άλλα και ας προσλάβουν άλλους 5000 αλλά να πληρώνονται απο διαφημίσεις και όχι να τους πληρώνουμε εμείς που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα και παίρνουμε 700 ευρώ! Και ας επιστρέψουν και τις χοντρές αποζημιώσεις που πήραν ως απολυμένοι, κατι τέτοιο είναι κλεψιά. Εδώ το κράτος δεν έχει 200.000 ευρώ να σβήσει τη φωτιά στον Ασπρόπυργο και αναπνέουμε τον καρκίνο, αλλά για μισθούς και αποζημιώσεις της ΕΡΤ λεφτά υπάρχουν?ΕΛΕΟΣ.

Δημητροπουλου Βασιλική

Για ποιες αποζημιωσεις μιλας χωρις να ξερεις?.....και αν θες μην πληρωνεις την ερτ στον λογαριαμο της ΔΕΗ μπορεις να πληρωσεις μονο την καταναλωση και τα δημοτικα τελη που σου αρεσουν να τα πληρωνεις .....αλλα ουτε κι αυτο το ξερεις .....

akis

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΠΙΣΩ!!!!

Μαρία

Όλα τα ΛΑΜΟΓΙΑ, οι αργόσχολοι και τα κοματικά στελέχη, θα ξαναπληρώνονται από τον απλό Λαό που περνάει δύσκολα. Αυτή είναι η αριστερά. Όλα για τους δικους μας ανθρλωπους που μας βοήθησαν να πάρουμε τις εκλογές, όλα για τον κοματικό στρατό. Όλα για τον έλεγχο της ενημέρωσης από την αριστερή κυβέρνηση. Έρχονται και χειρότερα.

Εργαζόμενος στην ΕΡΤ

Το κυλικείο είναι έτοιμο; Η ερώτηση είναι πολύ καίρια, που θα περνάμε το 80% του χρόνου μας;

Παλιος Εργαζόμενος στην ΕΡΤ

Καλά εσυ θα πηγαίνεις στην ΕΡΤ, ψάρακα...

Νικος Λ.

Σε φαρμακα ρε κοπριτες κηφηνες ......βαριδια της χωρας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης