Στο νοσοκομείο δύο απο τους τραυματίες των κουκουλοφόρων στο ΑΠΘ

Στο νοσοκομείο δύο απο τους τραυματίες των κουκουλοφόρων στο ΑΠΘ

Απίστευτη εισβολή με ρόπαλα στους χώρους του Πανεπιστημίου- Επεισόδια με κουκουλοφόρους και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αθηνών 

Στο νοσοκομείο δύο απο τους τραυματίες των κουκουλοφόρων στο ΑΠΘ
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 40 κουκουλοφόροι με ρόπαλα στα χέρια έκαναν την εμφάνισή τους μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο και ήρθαν σε συμπλοκή με άλλους φοιτητές. Στη Γεωπονική Σχολή, οι κουκουλοφόροι άρχισαν να σπάνε τραπέζια και να προκαλούν ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τέσσερα μέλη της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα επίσης με το thestival, η ομάδα των κουκουλοφόρων κινήθηκε απειλητικά και σε άλλες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, φθορές προκλήθηκαν και στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η εκλογική διαδικασία.
Κλείσιμο

Γύρω από το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί αστυνομική δύναμη.

Διοικητής ΑΧΕΠΑ: Δύο ελαφρά τραυματισμένοι φοιτητές στο Νοσοκομείο 

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ), σε δύο από τους τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι φοιτητές είναι ελαφρά τραυματισμένοι. 

Πανούσης: Όχι σε ένα αστυνομοκρατούμενο, αλλά όχι και σε ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο

Ερωτηθείς για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πολίτης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα σχολίασε πως «πρέπει η ακαδημαϊκή κοινότητα να παίρνει την ευθύνη της διαχείρισης. Αλοίμονο αν κάθε φορά που γίνονται φοιτητικές εκλογές ή εξετάσεις καλείται η αστυνομία να λύσει το θέμα. Είναι θέμα ωριμότητας του ακαδημαϊκού και φοιτητικού κινήματος να τα λύνει».

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε συνολικά στο ζήτημα της επέμβασης της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, τονίζοντας πως δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά παραθέτει γενικές σκέψεις του: «Η αστυνομία, όταν έχουμε κίνδυνο ζωής και μια ομοφωνία εισαγγελικών αρχών, θα μπορούσε να δει πώς θα επέμβει. Όχι να έχουμε ένα αστυνομοκρατούμενο πανεπιστήμιο, αλλά ούτε και ένα ανεύθυνο πανεπιστήμιο που διεκδικεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά δεν μπορεί ούτε τα του οίκου του να λύσει».

Δείτε το βίντεο:


Επεισόδια και στο Παιδαγωγικό Αθηνών 

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Αθηνών στην οδό Ναυαρίνου όταν δέκα κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κτίριο αναποδογυρίζοντας τραπέζια και πετώντας εκλογικό υλικό. Στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή ή σύλληψη. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το ΑΠΘ 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης