Απίστευτο αλαλούμ: Οι Ιταλοί μιλούν τώρα για 427 διασωθέντες και 458 επιβαίνοντες

Απίστευτο αλαλούμ: Οι Ιταλοί μιλούν τώρα για 427 διασωθέντες και 458 επιβαίνοντες

Οι ελληνικές αρχές ανεβάζουν τώρα σε 479 τους επιβαίνοντες στο Norman Atlantic - Ιταλός υπουργός Μεταφορών: «Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοουμένων. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για λίστα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων»

Απίστευτο αλαλούμ: Οι Ιταλοί μιλούν τώρα για 427 διασωθέντες και 458 επιβαίνοντες
Απίστευτο αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοουμένων και των επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic το οποίο έπιασε φωτιά και εξέπεμψε Mayday τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών αρχών που είχαν την ευθύνη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας 427 άνθρωποι έχουν διασωθεί, εκ των οποίων 56 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται 234 Έλληνες, 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 18 Γερμανοί, 10 Ελβετοί.

Ο εκπρόσωπος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού επισήμανε πως στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό τυχόν ναυαγών.
Κλείσιμο



Ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτζιο Λούπι, θέλοντας να εξηγήσει το θρίλερ με τους αγνοούμενους δήλωσε: «Δεν αναφερόμαστε στους αγνοούμενους γιατί υπάρχει μία λίστα με τα ονόματα των 427 διασωθέντων. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε αν πρόκειται για λίστα με ονόματα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων. Δε θέλουμε να κάνουμε πρόβλεψη για τον αριθμό των αγνοούμενων, δεν πρόκειται για κάτι ώριμο. Το συζητήσαμε και με τον Έλληνα υπουργό».



Την ίδια στιγμή, ο υπουργός πρόσθεσε: «Ανέβηκαν όλοι στο πλοίο; Αλλωστε υπήρξε μία στάση του πλοίου και επομένως κάποιος μπορεί να αποβιβάστηκε. Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοούμενων».

Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε πως από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επομένως πρέπει να εξετασθεί από την αρχή ο αριθμός και τα ονόματα των επιβαινόντων.

Την ίδια στιγμή, δεύτερος εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής επισήμανε πως κατέληξαν στη θάλασσα μόνο δύο άνθρωποι που περισυλλέγησαν ζωντανοί.



Την ίδια στιγμή, δεύτερος εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής επισήμανε πως κατέληξαν στη θάλασσα μόνο δύο άνθρωποι που περισυλλέγησαν ζωντανοί, ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση του Norman Atlantic «case study».

Σχετικά με τις ελλείψεις που είχαν παρατηρηθεί παλαιότερα, εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών δήλωσε πως το πλοίο όταν απέπλευσε από το λιμάνι της Πάτρας δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως το πλοίο San Giorgio, στο οποίο επιβαίνουν διασωθέντες, βρίσκεται ακόμα σε κοντινή απόσταση από το «Norman Atlantic» και παραμένει στο σημείο όπου πραγματοποιούνται προσπάθειες εντοπισμού τυχόν αγνοούμενων, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο λιμάνι θα καταλήξει. Παράλληλα, παραμένει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι επιβαίνοντες του San Giorgio να μεταφερθούν στις ιταλικές ακτές μέσω ελικοπτέρου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ιταλικής ακτοφυλακής.

Ιταλική πλευρά: 33 οι αγνοούμενοι
Χωρίς να αναφέρονται σε αριθμό, οι εκπρόσωποι των ιταλικών αρχών προσδιορίζουν τον αριθμό των αγνοούμενων από τη ναυτική τραγωδία στους 33. Κι αυτό διότι ο αριθμός των διασωθέντων είναι 427, ενώ οι Ιταλοί υπολογίζουν τους επιβαίνοντες (επιβάτες και πλήρωμα) στους 458. Αν προστεθούν και οι οκτώ νεκροί, συνολικά πρόκειται για 435 άτομα επί συνόλω 458, οπότε οι αγνοούμενοι για την ιταλική πλευρά φαίνεται να ανέρχονται στους 33. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης