Ο Μαζιώτης λήστεψε την Τράπεζα στην Αχαΐα

Ο Μαζιώτης λήστεψε την Τράπεζα στην Αχαΐα

Δείτε καρέ-καρέ φωτογραφίες από τη ληστεία - Ταυτοποιήθηκε το βιολογικό υλικό που προήλθε από πυροβολισμό και είναι ίδιο με αυτό του τρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα»

Ο Μαζιώτης λήστεψε την Τράπεζα στην Αχαΐα
Το βιολογικό υλικό που βρέθηκε μετά την ένοπλη ληστεία που διεπράχθη στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας, φέτος το Μάρτιο, ταυτίζεται με του καταζητούμενου τρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκου Μαζιώτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών από τη ληστεία, στις οποίες απεικονίζονται δύο ληστές, εκ των οποίων ο ένας εικάζεται πως είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Κλείσιμο


Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ανακοινώνεται ότι:

«Ανιχνεύφθηκε βιολογικό υλικό άνδρα, σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό - με ανθρωποκτόνο πρόθεση - άγνωστου δράστη σε βάρος αστυνομικού, κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας τη 10-03-2014 στο υποκατάστημα της Τράπεζας «Πειραιώς» στην Κλειτορία Αχαΐας, το οποίο ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε πληθώρα αντικειμένων που κατασχέθηκαν:

- Κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα.
- Σε διαμερίσματα - κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση.
- Σε «γιάφκα» επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
- Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209».



Η ληστεία
Να σημειωθεί πως η ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είχε λάβει χώρα στις 2.30 το μεσημέρι της 10ης Μαρτίου. Δράστες ήταν δύο άτομα οπλισμένα με πιστόλια, τα οποία απείλησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν από τα ταμεία 4.000 ευρώ. Η ταυτοποίηση του βιολογικού υλικού προήλθε καθώς κατά τη διαφυγή τους οι δύο δράστες συνεπλάκησαν με αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν στο πόδι και του άρπαξαν το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ αντάλλαξαν πυροβολισμούς με άλλον αστυνομικό.
 
Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα παρακαλείται να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία στη Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014 στο υποκατάστημα της Τράπεζας «Πειραιώς», στις οποίες εμφανίζονται δύο δράστες, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.



Το πρόσφατο «χτύπημα» του «Επαναστατικού Αγώνα»
Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία «εκρηκτική» εμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», της οποίας μέλος είναι ο Νίκος Μαζιώτης, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κέντρο της Αθήνας, με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το οποίο εξερράτη στις 10 Απριλίου, στην οδό Αμερικής, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος. Προ ημερών,  για την τρομοκρατική αυτή επίθεση ανέλαβε την ευθύνη, με προκήρυξη, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης