ΗΠΑ: Επαφές του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή για το Κυπριακό

ΗΠΑ: Επαφές του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή για το Κυπριακό

Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στο θέμα της Αμμοχώστου και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης

ΗΠΑ: Επαφές του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή για το Κυπριακό
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπερνς, παρουσία του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών Έρικ Ρούμπιν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Κύπρο την προσεχή εβδομάδα, είχε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, πρέσβης Ανδρέα Μαυρογιάννης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε στον Λευκό Οίκο με το Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζέικ Σάλιβαν.

Τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή συνόδευαν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον, Γιώργος Σιακαλλής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι συζητήσεις εστιάστηκαν στο θέμα της Αμμοχώστου και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ ο κ. Μαυρογιάννης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την πορεία των διαπραγματεύσεων και αντάλλαξαν απόψεις για το πώς θα μπορούσε η διαδικασία να προχωρήσει με πιο ταχείς ρυθμούς και να έχει αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε χθες στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της Ουάσινγκτον και είχε, επίσης, συναντήσεις στο Κογκρέσο με την ηγεσία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς και με ανώτερους συνεργάτες βουλευτών και γερουσιαστών. Το βράδυ, παρακάθισε σε δείπνο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης