Κινητοποιήσεις και πρόγραμμα δράσης για την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Τα νοσοκομεία, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αποδεκατίστηκαν από προσωπικό «καθώς αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση πάνω από 15.000 εργαζόμενοι και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας». Συγχρόνως, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και αδυνατούν να υποστηρίξουν βασικές λειτουργίες λόγω έλλειψης υγειονομικού προσωπικού, τροφίμων, υλικών και φαρμάκων.
«Είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί η πολιτική των Καταργήσεων, Συγχωνεύσεων Νοσοκομείων, Κλινικών, Κλινών, Οργανικών θέσεων και υπηρεσιών μέσω των διαθεσιμοτήτων. Εξάλλου είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Μπέζα για κατάργηση του συνόλου των υπηρεσιών στήριξης και ιδιωτικοποίησης των Νοσοκομείων» τονίζει η
ΠΟΕΔΗΝ και εξαγγέλλει το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων:
1.Δράσεις στα Νοσοκομεία: Περιοδείες, συγκεντρώσεις, γενικές συνελεύσεις.
2. Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Απριλίου 8πμ – 11πμ για την ανάδειξη του λειτουργικού χάους που θα προκληθεί από την διαθεσιμότητα των Οδηγών. Ενίσχυση και διεύρυνση των δράσεων με τη συμμετοχή τοπικών φορέων. Παράλληλα συνεχίζεται η Απεργία Διαρκείας των Οδηγών, Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες.
3. Την Δευτέρα 7/4 και την Τρίτη 8/4 Γενικές Συνελεύσεις και περιοδείες των Δ.Σ. των Σωματείων στα Νοσοκομεία για την προετοιμασία της Πανεργατικής Απεργίας.