Άγρια επίθεση Γιαννακόπουλου στην κυβέρνηση για τα φάρμακα

Άγρια επίθεση Γιαννακόπουλου στην κυβέρνηση για τα φάρμακα

Γεωργιάδης: Εάν ο κ. Γιαννακόπουλος έχει ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, το υπουργείο είναι ανοιχτό

Άγρια επίθεση Γιαννακόπουλου στην κυβέρνηση για τα φάρμακα
Για «τρομερές ελλείψεις στην εγχώρια αγορά φαρμάκου» προειδοποίησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο κ. Γιαννακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές», προέβλεψε ότι στην αγορά φαρμάκου θα υπάρξουν «τρομερές ελλείψεις» φαρμάκων αλλά και ότι η αγορά θα κατακλυστεί με φθηνά ανώνυμα γενόσημα φάρμακα «αμφιβόλου ποιότητας».

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της υγείας και την έγκριση της τροπολογίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων από τη Βουλή, δήλωσε:

«Πατώντας στην ανθρωπιστική κρίση και στην πλήρη απαξίωση της Υγείας, η κυβέρνηση πριμοδοτεί απροκάλυπτα συγκεκριμένες πολυεθνικές.

Όποιο ποσό κάτω από τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης θα επιφέρει:

Α)Τρομερές ελλείψεις στην εγχώρια αγορά του φαρμάκου και κατ' επέκταση σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Β)Κατακλυσμο της αγοράς με φθηνά ανώνυμα γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας από τρίτες χώρες.

Ήδη σε διαγωνισμούς δημοσίων νοσοκομείων συμμετέχουν (και κερδίζουν) εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας.

Όταν έρθει, λοιπόν, η ώρα της κρίσης, κανείς από τους κ.κ. Βουλευτές δεν θα δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τι ψήφιζε».

Γεωργιάδης: Εάν ο κ. Γιαννακόπουλος έχει ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, το υπουργείο είναι ανοιχτό

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά το πέρας της εκδήλωσης «Save Greece from Cancer», για τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά φαρμάκων για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς, απάντησε στον κ.  Γιαννακόπουλο.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφο για την επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος αναφέρθηκε σε διαγωνισμούς δημόσιου νοσοκομείου που μετέχουν και κερδίζουν εταιρείες με σκευάσματα των οποίων η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Αμερική λόγω επικινδυνότητας, είπε τα εξής:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Ελλάδα να κυκλοφορούν μη ασφαλή φάρμακα. Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν, ελέγχονται και από τον ΕΟΦ και από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εάν ο κ. Γιαννακόπουλος έχει κάποιες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία, το Υπουργείο είναι ανοιχτό για να τον ενημερώσει και να διασκεδάσει όλες του τις ανησυχίες. Όσον αφορά αν κάποιες εταιρείες συμμετέχουν σε διαγωνισμούς  στην Ελλάδα, ένας επιχειρηματίας του βεληνεκούς του κ. Γιαννακόπουλου γνωρίζει τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και φαντάζομαι ότι τους αποδέχεται για να είναι επιχειρηματίας», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά την κόντρα που ξέσπασε σήμερα στη Βουλή, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα για τον κ. Κουρουμπλή, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Για τον κ. Κουρουμπλή δεν έχω να πω τίποτα. Ο κ. Κουρουμπλής αδειάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε την πρότασή του για το μείον 20% που αποκηρύχθηκε από κ. Τσίπρα και από το ίδιο του το κόμμα. Τώρα, όσον αφορά στην ουσία, σήμερα ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Όπως καταλαβαίνετε οι 164 βουλευτές στους περίπου 240 που ήταν παρόντες, είναι μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πολύ ευρύτερη της υποστηρίξεως που έχει η Κυβέρνηση. Άρα, αυτό είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου στη νέα φαρμακευτική πολιτική την οποία ξεκινάμε από την επόμενη τιμολόγηση. Στόχος της πολιτικής είναι να διασφαλίσουμε απολύτως την επάρκεια σε καλό, ποιοτικό και ασφαλές φάρμακο στην ελληνική αγορά, με καλές τιμές για τον Έλληνα ασθενή και τα ασφαλιστικά ταμεία. Πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα αποφέρει πολύ γρήγορα καρπούς και αυτοί οι οποίοι σήμερα ψήφισαν «όχι», ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και η κα Τζάκρη, θα ντρέπονται μετά από λίγο για την ίδια τους την ψήφο».

Τέλος, για την παρουσία του στην εκδήλωσε είπε: «Εδώ βρίσκομαι για να στηρίξω - τη θέσαμε υπό την αιγίδα μας- την προσπάθεια κάποιων νέων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα για να μπορούν να δίνουν τα ακριβά φάρμακα για τους καρκινοπαθείς. Εκεί η Πολιτεία μας είναι σε αδυναμία. Φυσικά και εμείς λαμβάνουμε μέτρα ως κράτος, για να καλύψουμε την αδυναμία μας όσο περισσότερο μπορούμε αλλά στην εποχή της κρίσης, πιστεύω ότι όσοι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν, είναι καλό μήνυμα για την κοινωνία. Ήθελα με την προσωπική μου παρουσία να δώσω στην υποστήριξή μου, άλλωστε θα δώσω και ο ίδιος κάποια χρήματα από τον προσωπικό μου λογαριασμό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης