Στο χειρουργείο έστειλαν φωτορεπόρτερ οι αστυνομικοί!

Στο χειρουργείο έστειλαν φωτορεπόρτερ οι αστυνομικοί!

Ξυλοκόπησαν με γκλομπ τον Μάριο Λώλο, πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ - Κατεπείγουσα δικαστική έρευνα ζήτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που πρέπει να δώσει απαντήσεις για το ποιοι ευθύνονται

Στο χειρουργείο έστειλαν φωτορεπόρτερ οι αστυνομικοί!
«Αυτό το χτύπημα δεν ήταν στον Μάριο, ήταν στο κεφάλι, στα μάτια και τα αυτιά όλων μας».

Με αυτά τα λόγια οι φίλοι και συνάδελφοι του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν το χτύπημα που δέχθηκε ο Μάριος Λώλος από άνδρα των ΜΑΤ κατά την διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος.

Κλείσιμο
Ο 46χρονος φωτορεπόρτερ εισήχθη χθες βράδυ στο νοσοκομείο «με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πλήξη με γκλομπ, (κάταγμα-εμπίεσμα κρανίου), το οποίο χρήζει χειρουργικής παρέμβασης».

Ο Μάριος Λώλος μεταφέρθηκε το μεσημέρι για την χειρουργική επέμβαση στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Υγεία. Διαβάστε  εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) Μάριου Λώλου και για την άμεση απόδοση ευθυνών, δεσμεύθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.

Την ανθρώπινη συμπαράστασή του εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αναλυτικά η δήλωσή του:

video platform video management video solutions video player

«Εκφράζω την ανθρώπινη συμπαράστασή μου στον Πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, κ. Μάριο Λώλο. Εύχομαι να είναι υγιής και να επανέλθει γρήγορα στη δουλειά του και στην οικογένειά του.

Καταδικάζω κάθε περιστατικό αυθαίρετης βίας, από όπου και αν προέρχεται. Οι συνθήκες τραυματισμού του κ. Λώλου διερευνώνται μέσα από κατεπείγουσα δικαστική έρευνα, για την οποία ζητήθηκε η παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ούτως ώστε, να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για το αδιάβλητό της.



Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη και υπηρεσιακή έρευνα, ούτως ώστε άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια και να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό αυτό.

Κάνω έκκληση προς όλους για ψυχραιμία. Βιώνουμε σαν κοινωνία μία δύσκολη και επώδυνη περίοδο. Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, και βεβαίως το να διατηρήσουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις και τις ελευθερίες που κερδίσαμε με αγώνες».

Ταυτόχρονα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη πραγματοποιείται αυτή την ώρα από το διασωματειακό των ενώσεων τύπου.

Οι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερς και τεχνικοί που διαμαρτύρονται για τη δολοφονική επίθεση κατά του συναδέλφου Μάριου Λώλου σε σχετική ανακοίνωση του διασωματειακού τους οργάνου αναφέρουν:

«ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ δολοφονούν, εδώ και τώρα να διαλυθούν" είναι ένα από τα κεντρικά τους συνθήματα, ενώ χαρακτηριστικό είναι και ένα μαύρο πανό που έχουν υψώσει στο οποίο γράφονται τα εξής: "Αντίσταση και αλληλεγγύη, κανένας εργαζόμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μη νιώσει ότι είναι πλέον μόνος του - Δίκτυο Αλληλεγγύης και Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ».

video platform video management video solutions video player

«Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας ως Πολιτεία, να προχωρήσουμε σε πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών τραυματισμού του και την άμεση απόδοση ευθυνών», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Καψής, εκφράζοντας τη βαθύτατη λύπη του για τον τραυματισμό του προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης».

Για «δολοφονικό και στοχευμένο χτύπημα με ανάποδο γκλοπ» στο κεφάλι του προέδρου της ΕΦΕ μίλησε στο Radio 9 η γραμματέας της Ένωσης, Χριστίνα Ζαχοπούλου, η οποία γνωστοποίησε ότι η ΕΦΕ, από κοινού με την ΕΣΗΕΑ, θα ζητήσουν τα στοιχεία της διμοιρίας των ΜΑΤ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό, αλλά και όσα κατήγγειλαν δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ υπενθυμίζουν πως η χθεσινή βάναυση επίθεση εις βάρος εκπροσώπων του τύπου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς έχουν προηγηθεί και άλλα «χτυπήματα» όπως αυτό κατά του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία, ενώ την ίδια ώρα αναπάντητες μένουν δεκάδες επώνυμες καταγγελίες «για την προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης (όπως αυτή σε βάρος της συναδέλφου Τατιανας Μπόλαρη) με τη συνήθη διαδικασία αρχειοθέτησης της οποιασδήποτε ΕΔΕ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι διαμαρτυρίες των δημοσιογραφικών ενώσεων που σημειώνουν ότι κατά την διάρκεια της προχθεσινής είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς οι δημοσιογράφοι Ρένα Μανιού και Γιώργος Γεραφέντης.

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριου Λώλου από γκλοπ αστυνομικού στα χθεσινά επεισόδια, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας ενημέρωση για την έκβαση των έως τώρα ΕΔΕ για παρόμοια περιστατικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά ποια είναι τα αποτελέσματα των ΕΔΕ που διετάχθησαν για τους προηγούμενους σοβαρούς τραυματισμούς δημοσιογράφων, αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας και έξαρση αστυνομικής βίας από τον αστυνομικό που χτύπησε στο κεφάλι με γκλόπ τον κ. Λώλο και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νέο κρούσμα ωμής βίας εναντίον του φωτορεπόρτερ.

Αίσθηση προκαλεί και το κείμενο διαμαρτυρίας που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο οι φίλοι και συνάδελφοι του προέδρου της ΕΦΕ λίγες ώρες πριν ο Μάριος Λώλος περάσει την πόρτα του χειρουργείου:

«Συνάδελφοι, σε λίγες ώρες ο Μάριος Λώλος μπαίνει στο χειρουργείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χτυπιέται από τα ΜΑΤ – έτσι και τούτη τη φορά δεν πιστεύαμε ότι είναι κάτι σοβαρό. Και τούτη τη φορά νομίζαμε όλοι ότι θα την γλιτώσει με ένα καρούμπαλο, με δυο μώλωπες και η ζωή θα συνεχιστεί.

Όπως συνεχίστηκε όταν χτύπησαν κατά πρόσωπο την Τατιάνα. Όπως συνεχίστηκε όταν στρίμωξαν τον Άρη. Όπως συνεχίστηκε όταν άφησαν ανάπηρο τον Μανώλη. Όπως, άλλωστε, συνεχίστηκε όταν χτύπησαν ξανά τον Μάριο πριν λίγο καιρό. Όμως αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά.

Αυτή τη φορά η γκλοπιά του «οργάνου» (που πάμε στοίχημα; Για άλλη μια φορά καμία ΕΔΕ δεν θα αποκαλύψει το όνομα και το βαθμό του) ήταν πισώπλατη. Και άνοιξε το κρανίο του και προκάλεσε αιμορραγία και πιέζει τον εγκέφαλό του και τον στέλνει στο χειρουργείο. Αν δεν κάνει, μας λένε, την επέμβαση μπορεί για όλη την υπόλοιπη ζωή του να είναι επιληπτικός. Γιατί;

Γιατί ήταν εκεί όταν εκατοντάδες συμπολίτες μας διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία που ήθελαν να περάσει για αυτοκτονία».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης