Μια πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/7) στη Θεσσαλονίκη, στο ισόγειο της πολυκατοικίας στην οδό Μακεδονομάχων 19, στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Το thestival.gr αναφέρει ότι ένας άντρας και μια γυναίκα τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα γυαλιά. Και οι δύο έχουν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.
Η σφοδρότατη έκρηξη, που ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο ισόγειο της πολυκατοικίας και σε τουλάχιστον τέσσερις παρακείμενες πολυκατοικίες. Ακόμη, έξι αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές ενώ και από το ωστικό κύμα είχαμε ζημιές σε μεγάλη απόσταση.
Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πολυκατοικία διαμένει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων. Η πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ήταν ότι το χτύπημα στην πολυκατοικία είναι τρομοκρατικό.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.