Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ: Άκης Πετρετζίκης – Τα λαδερά μας
Άκης Πετρετζίκης: Την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, στο νέο τεύχος μας μαγειρεύουμε τα πιο υγιεινά αλλά και εναλλακτικά Λαδερά μας!
Τα αγαπημένα πιάτα του καλοκαιριού σερβίρονται όχι μόνο σκέτα αλλά και με... Κρεατικά · Λαχανικά · Ψάρι & θαλασσινά · Όσπρια
Κάνουμε statement τα φασολάκια, τις μπάμιες, το σπανάκι, τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια, τα όσπρια και τις ντομάτες! Όλα παντρεύονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φυσικά και ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα, το άρωμα και τη γεύση τους...
Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.
14ο τεύχος! Τα Λαδερά μας
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού γίνεται η αφορμή να ξανασυστηθούμε με τα λαδερά, που μας δημιουργούν την αίσθηση ότι ήταν στο τραπέζι μας από πάντα. Τώρα, πιο επίκαιρα από ποτέ!
Συνδυάζονται με κρέας, ψάρι και θαλασσινά, ακόμα και με όσπρια, εμπλουτίζονται με επιπλέον λαχανικά εποχής και φέρνουν στο πιάτο μας μια πανδαισία χρωμάτων, υλικών και δυνατών γεύσεων.
Μαζί και 8 τέλειες συνταγές για ψωμιά, για βούτες! Με γρήγορο προζύμι, πολύσπορο, με αλεύρι ζέας, χωρίς γλουτένη, με κινόα και σπόρους τσία, με χαρούπι, με μπίρα & cottage bread. Πανεύκολα και για όλα τα γούστα...
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του τεύχους και ανακαλύψτε:
-16 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το ελαιόλαδο
-8 συνταγές για ψωμιά, που θα κάνουν το ζύμωμα και το ψήσιμο στο σπίτι την αγαπημένη μας συνήθεια!
360ο tour στα λαδερά
Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι το δικό μας τραπέζι, και η υψηλή διατροφική αξία τους.
Και οι συνταγές!
Με κρεατικά
Κρέας στα λαδερά! Γιατί; Γιατί τρώγονται ακόμα πιο εύκολα και αποκτούν ακόμα περισσότερη γεύση! Μιλάμε για συνταγές ανεπανάληπτες!
Μοσχαράκι με αρακά, Γεμιστά με κιμά, Μπάμιες με κοτόπουλο, Μουσακάς, Χοιρινό με λάχανο Με λαχανικά
Τα κλασικά λαδερά, εμπλουτισμένα με εποχικά λαχανικά, μέσα από την απλότητα και το μεστό τους σώμα, πατάνε «go» και αρχίζει η μάχη της βούτας με μπόλικο ψωμί και φέτα...
Ιμάμ μπαϊλντί, Φασολάκια, Γεμιστά, Σπανακόρυζο, Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι Ψάρι και θαλασσινά
Όταν ακούμε «λαδερά» δεν μας έρχονται τα καλούδια της θάλασσας στο μυαλό, αλλά αυτές οι συνταγές θα κάνουν την ανατροπή!
Χταπόδι με πατάτες, Κοκκινιστό μυδοπίλαφο, Καλαμάρια στιφάδο, Μπακαλιάρος πλακί, Παπουτσάκια με κιμά γαρίδας και πουρέ πατάτας Με όσπρια
Τα όσπρια είναι ό,τι καλύτερο στο τραπέζι μας, για την υγεία, το πορτοφόλι μας και τη γεύση μας. Και όταν παντρεύονται και με την τεχνική των λαδερών, πραγματικά αλλάζουν το παιχνίδι. Με ένα μικρό twist, όλα φανταστικά και πεντανόστιμα!
Οσπριάδα με χωριάτικο λουκάνικο, Φακές γιουβέτσι, Ρεβίθια λεμονάτα, Γίγαντες στον φούρνο, Κοκκινιστά φασόλια με σπανάκι Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.