Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: Ζημιές σε κτίρια από τη δόνηση, δείτε βίντεο και εικόνες
Φθορές σε διατηρητέα κτίρια - Έχουν πέσει μεγάλα τμήματα σοβάδων - Στην Κρήτη μεταβαίνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης
Ζημιές σε κτίρια καταγράφουν οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ, ανοιχτά της Κρήτης.
Οι ζημιές, σύμφωνα με το creta24 δεν αφορούν μόνο σε ετοιμόρροπα κτίρια, όπως στο ιστορικό ξενοδοχείο «Μίνως», ή διατηρητέα κτίρια, όπως το Μέγαρο Κοθρή, αλλά και σε τμήματα μπαλκονιών.
❗️Βίντεο από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ από την περιοχή του Ηράκλειο 22-05-2025 06:19 Βίντεο : Ψιμουλάκης Γιώργος #earthquake#greecequake#seismos
Το παλιό κτίριο του ΕΦΚΑ στον Άγιο Μηνά, υπέστη φθορές από τον ισχυρό σεισμό, με μεγάλα τμήματα σοβάδων να έχουν πέσει στο εσωτερικό του, ενώ στο κτίριο παρουσιάστηκαν και ρωγμές.
Στην οδό Πετροπουλάκη τμήματα ενός παλιού σπιτιού έπεσαν στον πεζόδρομο.
Ίδια η εικόνα και στην οδό Μονής Καρδιωτίσσης, όπου το πλέγμα δεν εμπόδισε κομμάτια παλιού κτιρίου να πέσουν στον πεζόδρομο.
Ζημιές σημειώθηκαν και σε σπίτι στην οδό Αυλώνος, όπου σοβάδες από ένα εμφανώς προβληματικό μπαλκόνι έπεσαν στο πεζοδρόμιο.
Στην Κρήτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Στο μεταξύ, στην Κρήτη θα μεταβεί στις 14:30 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Παπαευσταθίου και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθυμη Λέκκα, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στην Αλικαρνασσό και στη συνέχεια σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.