Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου 2025 το
νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης
της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στη μαγειρική, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσει το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Λάρισας της
ΔΥΠΑ.
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 250 ωρών, έχει σκοπό οι καταρτιζόμενοι να είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων σε εστιατόρια, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να εκτελούν επιτυχώς τις βασικές αρμοδιότητες του βοηθού σεφ και να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε, έπειτα από αίτημα του Δήμου Τρικκαίων και θα καταρτιστούν 15 άνεργοι, ηλικίας 18-60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι του Δήμου Τρικκαίων ή όμορων Δήμων του Νομού Τρικάλων.
Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους, που θα παραχωρήσει για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Τρικκαίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης.
Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης από το ΚΔΒΜ Λάρισας της ΔΥΠΑ.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ειδήσεις σήμερα:
Πώς έφτασαν μέσω... Λιθουανίας στον 59χρονο «κατάσκοπο-ελαιοχρωματιστή» της Αλεξανδρούπολης
Αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη στο Βατικανό: Τι τρώνε οι Καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο - Οι κανόνες που εφαρμόζονται εδώ και 750 χρόνια
Κώστας Συνολάκης στο protothema: Μετά από έναν μεγάλο σεισμό στην Τουρκία, το ρολόι μετρά αντίστροφα για την Ελλάδα