Υδροστρόβιλος ανοιχτά της Χίου - Εντυπωσιακή εικόνα
Ο υδροστρόβιλος είχε κατεύθυνση βόρεια, μέχρι που εξαφανίστηκε
Οι καιρικές συνθήκες, με την υψηλή υγρασία και τις διαφορές σε θερμοκρασία φαίνεται ότι είναι η αιτία της δημιουργίας υδροστρόβιλων στη θάλασσα.
Αυτό παρατηρήθηκε το πρωί και στη Χίο, όπου κατά διαστήματα παρατηρήθηκε έντονη βροχόπτωση.
Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το λιμάνι της Χίου, του Μάρκου Καλογεράκη.
Η εντυπωσιακή εικόνα καταγράφηκε και από τον ψαρά Γιώργο Ζαννίκο που βρισκόταν ανοιχτά της περιοχής του Καστέλου της Χίου, και όπου ο υδροστρόβιλος είχε κατεύθυνση βόρεια, μέχρι που εξαφανίστηκε.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.