Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο νεαρούς για την οπαδική επίθεση στη Νέα Μηχανιώνα

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους δύο νεαρούς για την οπαδική επίθεση στη Νέα Μηχανιώνα

Η οπαδική επίθεση της Δευτέρας στα δύο αδέλφια με την μπλούζα του Άρη

dias
Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος των δύο συλληφθέντων οπαδών που κατηγορούνται για την επίθεση με θύματα δύο αδέλφια, στη περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Οι δύο άντρες, 23 και 24 ετών που συνελήφθησαν την Τρίτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατηγορούνται για ληστεία και για επικίνδυνη σωματική βλάβη μεταξύ οπαδών αθλητικών ομάδων, από κοινού. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 7η τακτική ανακρίτρια και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος έχει απασχολήσει πρόσφατα τις διωκτικές Αρχές για ανάλογο επεισόδιο, με οπαδικά κίνητρα, που σημειώθηκε στην περιοχή της Βούλγαρη τον περασμένου Οκτωβρίου. Μάλιστα, σε εκείνο το επεισόδιο, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Μετά τη σύλληψή του και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του, είχε αφεθεί ελεύθερος υπό τον όρο να μη παρακολουθεί αγώνες της ομάδας που υποστηρίζει.

Η οπαδική επίθεση της Δευτέρας στα δύο αδέλφια

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η βίαιη επίθεση εκδηλώθηκε στις 20.30 όταν οι περίπου δέκα άγνωστοι δράστες εντόπισαν τους δύο άντρες, 37 και 42 ετών και έτρεξαν κατά επάνω τους βγαίνοντας από ένα εγκαταλειμμένο οίκημα που βρίσκεται στο σημείο, πλησίον της Σκάλας. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με τις κουκούλες από τις μπλούζες τους, τους επιτέθηκαν προκειμένου να τους ληστεψουν και να αρπάξουν την μπλούζα με τα διακριτικά του Άρη που φορούσε ο ένας εκ των δύο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια της οπαδικής επίθεσης, τα άτομα φώναζαν προς τα θύματά τους, «Βγάλ’ το αυτό. Εδώ μόνο Π.Α.Ο.Κ.», ενώ κατάφεραν να αφαιρέσουν δια της βίας την ζακέτα του ενός που είχε το σήμα της ομάδας του ΑΡΗ. Αφού ολοκλήρωσαν την επίθεση, στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με τα θύματα να μεταβαίνουν στην αστυνομία για να καταγγέλλουν την επίθεση.

Από τα χτυπήματα που δέχθηκαν ο ένας άντρας τραυματίστηκε κάτω από το αριστερό μάτι, στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ ο αδελφός του στο σαγόνι και στην πλάτη. Τα θύματα φέρεται να είπαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν είναι οργανωμένοι φίλαθλοι σε κάποιον σύνδεσμο της ομάδας του ΆΡΗ που υποστηρίζουν και χαρακτήρισαν αναίτια την επίθεση που δέχθηκαν.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε άμεσα σε σε συνολικά δώδεκα προσαγωγές ατόμων, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δε προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. Εχθές συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην οπαδική επίθεση.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για αδικήματα περί αθλητικής βίας, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και σωματικές βλάβες.

Τις έρευνες για την επίθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

H πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή της

Μπαρζάν Ματζίντ: Ο «Σκορπιός» του trafficking και η άγνωστη διαδρομή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης