Άγιοι Ανάργυροι: «Χειριστικός, με επιλεκτική αμνησία» - Οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις για τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: «Χειριστικός, με επιλεκτική αμνησία» - Οι ψυχιατρικές γνωματεύσεις για τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος, στην εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν» μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

drastis-ag-anargiroi-arthrou
Διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Αττικόν» παραμένει ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής καθώς αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο 39χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα φέρνει το Mega, τις γνωματεύσεις των ψυχιάτρων, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο 39χρονος δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ γίνεται λόγος για χειριστικές συμπεριφορές.

«Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας. Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού» αναφέρει η γνωμάτευση του πρώτου ψυχιάτρου.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0e1u9onidrt)

«Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης» υπογράμμισε ο δεύτερος ψυχίατρος στην γνωμάτευσή του.

Πώς έκανε θηλιά με τους επιδέσμους και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο 39χρονος - Το χρονικό

Με τη γάζα που του είχαν βάλει οι γιατροί στο κεφάλι, όταν αυτοτραυματίστηκε, αφότου σκότωσε με μαχαίρι την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων προσπάθησε να αυτοκτονήσει ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την προφυλάκισή του ο δράστης είχε τοποθετηθεί σε χώρο της Ε’ πτέρυγας των φυλακών, όπου κρατούνταν με αυξημένα μέτρα επιτήρησης. Κάθε 20 λεπτά και μετά από εντολή αρχιφύλακα, γινόταν έλεγχος στο κελί του, ενώ ο ίδιος απαγορευόταν να έχει επαφή με άλλο κρατούμενο εκτός χώρου.

Στις 00:25 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, κατά τον έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, καθώς είχε προσπαθήσει να απαγχονιστεί με την αυτοσχέδια θηλιά από τους επιδέσμους που φορούσε στο κεφάλι την οποία είχε δέσει από τον πλαστικό σωλήνα ύδρευσης στον χώρο της τουαλέτας, απ’ όπου είχε αποσπάσει και τη βίδα πάνω στην οποία έδεσε τη θηλιά.

Στο σημείο σήμανε συναγερμός και ο σωφρονιστικός υπάλληλος που τον εντόπισε κάλεσε συναδέλφους του για βοήθεια. Αμέσως έκοψαν τον επίδεσμο και ο 39χρονος μεταφέρθηκε κατευθείαν για τις πρώτες βοήθειες στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος. Ωστόσο, ο σφυγμός του ήταν πολύ αδύναμος. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Αττικόν, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΝΦΙΑ: Άρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Σε τεντωμένο σκοινί η Μέση Ανατολή - Οι απειλές του Ιράν και οι περιπολίες ισραηλινών υποβρυχίων με πυρηνικά

Ζάκυνθος: Χρήματα αντί στεφάνων ζητούσε στην κηδεία του άντρα της η 49χρονη που κακοποιούσε τα υιοθετημένα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης