Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: O γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός - Δείτε βίντεο

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: O γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός - Δείτε βίντεο

«Zητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης» - H τοποθέτηση του μητροπολίτη 

mitropolitis__8_
Στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών εναντιώνεται ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος λέγοντας ότι ο γάμος «είναι σχέση ανδρός και γυναικός». Προσθέτει ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση τους «έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης».

«Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία» σημειώνει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην #TV100 έδωσε σήμερα (Δευτέρα 8-1-24), ο νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος. Μιλώντας στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» με τον Βασίλη Κοντογουλίδη πήρε θέση για το θέμα των ημερών, το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Posted by TV100 Thessaloniki on Monday, January 8, 2024


Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης υποστήριξε τα εξής: 

Κλείσιμο
«Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μια μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει. Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία».

Ειδήσεις σήμερα:

Αποβάλλεται δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο ο μαθητής που έκανε bulling στον 14χρονο στην Αγία Παρασκευή

Περαστικός εντόπισε... άθικτο ένα iPhone που έπεσε από το αεροσκάφος της Alaska Airlines από τα 16.000 πόδια - Φωτογραφίες


Πέθανε ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης