Δολοφονία στην Πάφο: Πώς βρήκε τον θάνατο στα χέρια του συντρόφου της η 28χρονη Λέσια

Δολοφονία στην Πάφο: Πώς βρήκε τον θάνατο στα χέρια του συντρόφου της η 28χρονη Λέσια

Πήγε να βγάλει selfie κι έπεσε στον γκρεμό, λέει ο Γεωργιανός για την κοπέλα - Συντριπτικά στοιχεία εις βάρος του - Η νεαρή Ουκρανή έψαχνε την ασφάλεια στην Κύπρο, αλλά βρήκε τον θάνατο

kypros_rwsida_xr
H 28χρονη Λέσια Μπίκοβα, αφήνοντας πίσω της την Ουκρανία στις 6 του περασμένου Ιανουαρίου, αναζητούσε ασφάλεια στη Κύπρο, όπου ζει τα τελευταία χρόνια η μητέρα της. Ήξερε πως δεν θα κοιμόταν και δεν θα ξυπνούσε κάθε μέρα με τον φόβο των ρωσικών βομβαρδισμών και τις εικόνες των ερειπίων μέσα από τα οποία ανασύρονται πτώματα. Ήθελε να ξεφύγει από τον θάνατο… χωρίς να υποπτεύεται ότι ερχόταν να τον συναντήσει, στη κατά τ άλλα ασφαλή, Κύπρο.

Μακριά από το τόπο της, το περιβάλλον της, τους φίλους της, γνωρίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 30χρονο ομογενή από τη Γεωργία, κάτοχο ελληνικού διαβατηρίου. Και οι δύο είχαν κοινή γλώσσα συνεννόησης τα ρώσικα, και έτσι συναντήθηκαν και άρχισαν να κάνουν παρέα.

Η σχέση αυτή, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έγιναν γνωστά ως τώρα, εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ερωτική. Κάθε βήμα σε αυτή τη σχέση έφερνε τη Λέσια πιο κοντά στο θάνατο, χωρίς ωστόσο η ίδια να αναγνωρίζει τον κίνδυνο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cr5glws9oc2x)


Δεν γνώριζε πολύ κόσμο στη Κύπρο και όσους γνώριζε ήταν μέσω της μητέρας της που είχε δημιουργήσει κάποιο κύκλο φίλων. Η μητέρα της Λέσια λόγω κάποιων οικογενειακών προβλημάτων πριν λίγες μέρες αναγκάστηκε να επιστρέψει προσωρινά στην Ουκρανία, αφήνοντας την 28χρονη μόνη στο διαμέρισμα τους στη Πάφο.

Βράδυ θανάτου

Κλείσιμο
Η περασμένη Παρασκευή ήταν η τελευταία νύχτα της Λέσια. Βγήκαν να διασκεδάσουν με τον 30χρονο, χωρίς τίποτα να δείχνει ότι εκείνο το βράδυ θα ήταν μοιραίο. Οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες αλλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν όταν ο 30χρονος θα αντιληφθεί ότι τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια άρνησης για το πως η Λέσια βρέθηκε νεκρή κοντά στη Πέτρα του Ρωμιού σε γκρεμό 100 μέτρων κοντά στη θάλασσα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Protothema.gr ότι τα επιστημονικά ευρήματα των ιατροδικαστών, άλλα στοιχεία αλλά και οι αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει ο 30χρονος ομογενής, οδηγούν στο σενάριο της δολοφονίας και των σκηνοθετημένων δικαιολογιών.


Συντριπτικά στοιχεία

Ο 30χρονος αρχικώς αντιμετωπίστηκε ως μάρτυρας ενός τραγικού συμβάντος που οδήγησε στο θάνατο της Λέσια. Ο ίδιος ενημέρωσε την αστυνομία για το σημείο που βρισκόταν το πτώμα της 28χρονης και έδειχνε σοκαρισμένος. Ωστόσο τα στοιχεία που άρχισαν να προκύπτουν από την έρευνα τον κατέστησαν κύριο ύποπτο δολοφονίας. Οι πρώτες υποψίες γεννήθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Στη συνέχεια οι ιατροδικαστές Ορθόδοξος Ορθοδόξου και Αγγελική Παπέττα, ενίσχυσαν τις υποψίες σε σημείο που η δολοφονία να θεωρείται βέβαιη

Στα χέρια του 30χρονου υπήρχαν αμυχές που παρέπεμπαν σε βίαιη σωματική επαφή με άλλο πρόσωπο και το μόνο πρόσωπο σε αυτή τη τραγωδία ήταν η Λέσια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αυτή προσπάθησε να βγάλει μια φωτογραφία Selfie και παραπάτησε στην άκρη του γκρεμού και στη προσπάθεια του να τη κρατήσει προκλήθηκαν τα τραύματα στα χέρια του. Η φύση όμως αυτών των αμυχών δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει το σενάριο του. Στο σώμα της κοπέλας υπήρχαν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση ενώ στο λαιμό τους διαπιστώθηκαν μώλωπες που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό. Σε στραγγαλισμό παραπέμπει και το κάταγμα στο υοειδές οστό. Τα τραύματα στο σώμα της δείχνουν επίσης πως αυτά δεν προκλήθηκαν από τη πτώση αλλά πριν αυτή πεθάνει.

Τα ευρήματα οδήγησαν τους ανακριτές σε σύλληψη του 30χρονου.


Αρνείται τα πάντα

Ο 30χρονος αρνείται ότι δολοφόνησε της Λέσια και ζητάει μέσω των δικηγόρων του και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, θεωρώντας πως η πρώτη δεν είναι αξιόπιστη. Πιθανότατα η σορός θα εξεταστεί και από ιδιώτη ιατροδικαστή που θα διορίσει ο 30χρονος, ο οποίος όμως θα πρέπει να δώσει και άλλες εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτός και το θύμα βρέθηκαν στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. Εικάζεται ότι μετά από διασκέδαση σε νυκτερινό κέντρο με κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών από τον 30χρονο, ο ύποπτος για τον φόνο αντί να οδηγήσει την Λέσια στο διαμέρισμα της την πήγε στην περιοχή που βρέθηκε το πτώμα της. Υπάρχουν υποψίες ότι επιχείρησε να τη βιάσει και αυτή αντιστάθηκε. Αυτό που μένει να διαφανεί είναι αν την στραγγάλισε και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της από τον γκρεμό, ή αν η κοπέλα ήταν ζωντανή και την έσπρωξε ή έπεσε μόνη της.

Το σενάριο της πτώσης ενώ προσπαθούσε να βγάλει selfie φωτογραφία δεν πείθει καθώς την ώρα εκείνη δεν είχε ξημερώσει και η ορατότητα ήταν χαμηλή. Το σημείο του γκρεμού είναι πολύ κοντά στο δρόμο και θα μπορούσε κάποιος να φτάσει εκεί με το αυτοκίνητο.

Από την έρευνα θα διαπιστωθεί, αν η πτώση από τον γκρεμό αποτελούσε προσπάθεια του 30χρονου, να καλύψει ίχνη θεωρώντας πως το σώμα της Λέσια θα υφίστατο μεταθανάτια τραύματα που θα δυσκόλευαν την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο 30χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί με απόφαση δικαστηρίου και ανακρίνεται. Ταυτόχρονα εξετάζεται το παρελθόν του, ενώ θα εξεταστούν και οι εικόνες από κάμερες σε διάφορα σημεία που επισκέφθηκε με το θύμα πριν φτάσουν στη Πέτρα του Ρωμιού.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι αρχαιολόγοι μπλοκάρουν τις οικοδομές στη Μύκονο μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου τους

Άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα, χαλάει πάλι από αύριο ο καιρός

Έκρηξη σε κατάστημα στη Νέα Ερυθραία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης