Σε ένα παγκάκι που βρίσκεται στην Τεχνόπολη κάθισαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννηςκαι ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40.
Η κίνησή τους ήταν συμβολική, καθώς το παγκάκι είναι δώρο στην πόλη από τον κ. Ιμάμογλουπέρυσι, όταν και ιδρύθηκε το Δίκτυο, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνει πλέον η Αθήνα.
Η δημοτική αρχή αποφάσισε να εγκαταστήσει το παγκάκι στην Τεχνόπολη, ως σύμβολο φιλίας των δύο πόλεων και των δύο λαών.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας