Belh@ara: Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Δείτε πώς «χτίζεται» η πρώτη ελληνική φρεγάτα

Belh@ara: Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Δείτε πώς «χτίζεται» η πρώτη ελληνική φρεγάτα

Τοποθετήθηκαν πέντε προεξοπλισμένοι τομείς της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «KIMΩN» - Τα χαρακτηριστικά της - Τι ακολουθεί ως προς τη ναυπήγηση

fdi_hn_pn_arthro
Νέα σημαντικά ορόσημα στο πρόγραμμα των φρεγατών FDI HN για το Πολεμικό Ναυτικό, τα οποία εξασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξή του, επιτυγχάνει τις τελευταίες εβδομάδες η Naval Group.

Συγκεκριμένα, μόλις επτά εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ της FDI HN1 στη δεξαμενή, στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν, πέντε προεξοπλισμένοι τομείς της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «KIMΩN», τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους.

FDI2-HN1_-_T02B-T03B-T04B-T05-T06__-


Οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, έχουν ήδη παραδοθεί στο Λοριάν και η τοποθέτησή τους στο πλοίο θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους.

Κλείσιμο


Ο Gilles Langlois, Διευθυντής του Προγράμματος FDI HN, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025».

FDI2-HN1_-_view_of_the_ship_assembly_from_the_aft___
FDI2-HN1


Ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ελληνική βιομηχανία

Χάρη σε ένα συνεκτικό σχέδιο συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία (HIP, Hellenic Industry Participation Plan), το πρόγραμμα FDI HN δημιουργεί σημαντικές σε αριθμό βιομηχανικές ευκαιρίες για την Ελλάδα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία στη χώρα. Οι ομάδες της Naval Group έχουν ήδη δημιουργήσει πολυάριθμες συνεργασίες με Έλληνες βιομηχανικούς εταίρους και έχουν υπογράψει διάφορα συμβόλαια με την ελληνική βιομηχανία.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group συμβάλλει, έτσι, στην κατασκευή της FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος. Οι δομημένες και μακροπρόθεσμες συνεργασίες που προτείνει η γαλλική εταιρεία ενισχύουν την παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης και κάλυψης μελλοντικών αναγκών.

FDI2-HN1_-_Bow_block_after_painting___-
FDI2-HN1_-_pre-mounting_of_the_navigation_bridge_block__


Ισχυρή, καινοτόμος και κυβερνοασφαλής φρεγάτα μάχης πολλαπλών ρόλων

Η FDI HN διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες σε όλους τους τομείς πολέμου: κατά πλοίων, έναντι εναέριων απαιλών, ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων όπως και προβολής ειδικών δυνάμεων. Η προστασία της έναντι εναέριων και απειλών επιφανείας εξασφαλίζεται από τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Thales Sea Fire, του πρώτου πολυψηφιακού ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με 4 σταθερών διατάξεων κεραία.

Η FDI HN είναι εξοπλισμένη με έναν μοναδικό ενσωματωμένο ιστό που συγκεντρώνει όλους τους αερομεταφερόμενους αισθητήρες, επιτρέποντας μόνιμη επιτήρηση 360°. Ως η πρώτη φρεγάτα στην αγορά που προστατεύεται εγγενώς από την απειλή του κυβερνοχώρου, η FDI HN είναι εξοπλισμένη με δύο κέντρα δεδομένων που φιλοξενούν σχεδόν όλες τις εφαρμογές του πλοίου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της FDI HN:

• Εκτόπισμα: 4,500 t;onoi
• Μήκος: περίπου 122 μέτρα
• Πλάτος: 18 μέτρα
• Μέγιστη ταχύτητα: 27 κόμβοι
• Εναέρια Μέσα: Ελικόπτερο 10 τόνων,VTOL μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV)

Τα κύρια όπλα της FDI HN:

• 32 πύραυλοι Aster της MBDA
• 8 Exocet MM40 B3C πύραυλοι επιφανείας της MBDA
• Πύραυλοι RAM
• Τορπίλες MU 90 της Naval Group
• Πυρόβολο 76μμ
• 4 τορπιλοσωλήνες
• Αντίμετρα τορπιλών CANTO της Naval Group



Ειδήσεις σήμερα:

«Καμένοι βουτούσαν στη θάλασσα να σωθούν» - Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το Μάτι

Τα εντυπωσιακά θραύσματα της ζωφόρου που επιστρέφει το Βατικανό - Δείτε φωτογραφίες

Επεισόδιο Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη στη Βουλή: «Τους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης