Λάρισα: Επεισοδιακή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για να «σπάσει» κατάληψη σε δημόσιο κτήριο - Βίντεο και φωτογραφίες
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Η ΕΛΑΣ «έσπασε» κατάληψη σε δημόσιο κτήριο - «Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος
Ολοκληρώθηκε περίπου στις 9 το πρωί της Δευτέρας με οκτώ προσαγωγές νεαρών η αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο επί της οδού Τζαβέλα, όπου επί χρόνια βρίσκονταν η κατάληψη «Ντουγρού»…
Σύμφωνα με το larissanet, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 7 π.μ. όταν στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια στον τόπο αφίχθησαν και πυροσβέστες ώστε να ανοίξουν την πόρτα του κτιρίου η οποία ήταν κλειδωμένη.
Μόλις οι νεαροί που βρίσκονταν μέσα κατάλαβαν όσα εξελίσσονταν εκτός κτιρίου ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα – έπιπλα, μπουκάλια κ.α. – ενώ σχηματίστηκε αστυνομικός κλοιός στην πόρτα του κτιρίου μέχρι τελικώς αυτή να ανοίξει.
Στη συνέχεια η «μάχη» συνεχίστηκε… Οι νεαροί πετούσαν αντικείμενα, ενώ ανέβαιναν τους ορόφους με τους αστυνομικούς να ακολουθούν.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε: «Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».
Κλείσιμο
Μάλιστα, νεαροί βρέθηκαν και στην ταράτσα διπλανού κτιρίου με τους αστυνομικούς τελικά να τους περικυκλώνουν και να γίνονται οι οκτώ προσαγωγές.
Πλέον έχει ανοίξει για την κυκλοφορία οχημάτων η οδός Τζαβέλα, ενώ αστυνομικοί βρίσκονται εντός του κτιρίου όπου τελούσε υπό κατάληψη.
Θεοδωρικάκος: Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε:«Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του ΔήμουΛάρισας.Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».
Δείτε βίντεο: Λάρισα: Επεισοδιακή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για να «σπάσει» κατάληψη σε δημόσιο κτήριο
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.