Τραγωδία σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα: Ο 21χρονος στα Σπάτα πλησίασε τον έλικα και διαμελίστηκε

Τραγωδία σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα: Ο 21χρονος στα Σπάτα πλησίασε τον έλικα και διαμελίστηκε

Γύριζε με την οικογένειά του από Μύκονο πριν μπει σε ιδιωτικό τζετ για Αγγλία - Ερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος που προκαλεί φρίκη - Εξετάζεται γιατί δεν είχε σταματήσει η περιστροφή του πίσω έλικα για να αποβιβαστούν οι επιβάτες - Δείτε φωτογραφίες

copter-2
Ένας Βρετανός τουρίστας σκοτώθηκε χθες σε φρικτό δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αθήνα, κατά την επιστροφή από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του. Ο 21χρονος και τουλάχιστον ένα από τα αδέρφια του ταξίδευαν με το μισθωμένο ελικόπτερο, ενώ σε άλλο ελικόπτερο επέβαιναν οι γονείς του.

Μετά την αποβίβαση στην πίστα της εταιρείας Helipad, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.
copter-1
copter-3
copter-4
Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η τραγωδία σημειώθηκε καθώς ο νεαρός αποβιβάστηκε από το μαύρο Bell 407 - αγνοώντας ότι ένας έλικας περιστρεφόταν ακόμα και κατευθύνθηκε στην ουρά του ελικοπτέρου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο.

Κλείσιμο
Ο αδερφός του και ο πιλότος σοκαρίστηκαν όταν είδαν το νεαρό να διαμελίζεται μπροστά τα μάτια τους μετά το χτύπημά από  το ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία  και να πεθαίνει ακαριαία γύρω στις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο πιλότος του ελικόπτερου αμέσως έσπευσε να ειδοποιήσει στον ασύρματο τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του άτυχου 21χρονου, προκειμένου να μην προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad στο Λώλο στα Σπάτα που σκοτώθηκε το παιδί τους.  Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου έκανε  εκτροπή και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
helipad-m
Σύμφωνα με τη Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργεία και δεν ήταν  σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.

Η ταυτότητα της οικογένειας δεν αποκαλύφθηκε από τις αρχές - αλλά όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο πρόκειται για  εξαιρετικά εύπορη οικογένεια, καθώς  το ταξίδι τους με τα δυο ελικόπτερα από τη Μύκονο κόστιζε πάνω από 17.000 ευρώ.

Επίσης στα Σπάτα τους περίμεναν λιμουζίνες για να τους μεταφέρουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οπού θα επιβιβαζόντουσαν σε ένα «οικογενειακό ιδιωτικό τζετ» για να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ διαψεύδει ότι «πήγε» με τη γυναίκα του συνιδρυτή της Google - «Έχω αιώνες να κάνω σεξ»

Ασύλληπτο τροχαίο στη Λάρισα - Στο νοσοκομείο ζευγάρι με δύο μικρά παιδιά

Ο Ρίσι Σούνακ αναγορεύει την Κίνα στη «μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή» για τη Βρετανία 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης