Canadair στέλνει η Ελλάδα στη Γαλλία για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Canadair στέλνει η Ελλάδα στη Γαλλία για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Eκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με δύο πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά - H Γαλλία που είναι αντιμέτωπη και με το κύμα καύσωνα ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ

25959078__1_
Με δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415) ενισχύει η χώρα μας τη Γαλλία, όπου βρίσκονται μαίνονται μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών ζητήθηκε από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει δασικές πυρκαγιές που καίνε στο διαμέρισμα Ζιρόντ, ενώ δέχεται υψηλή επιχειρησιακή πίεση λόγω του καύσωνα στα νότια της χώρας.

Φωτιές στη Γαλλία

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και τα 2 Canadair θα πετάξουν από τη Θεσσαλονίκη στη Ζιρόντ προκειμένου να επιχειρήσουν στις μεγάλες πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία εκατοντάδες πυροσβέστες, με τη βοήθεια αεροσκαφών, δίνουν μάχη με δύο πυρκαγιές στα νοτιοδυτικά.

Στη Ζιρόντ έχουν καεί μέχρι τώρα τουλάχιστον 27.000 στρέμματα δάσους, είπε η περιφερειάρχης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV.  Παραμονές της Ημέρας της Βαστίλης, της εθνικής γιορτής της Γαλλίας, η περιφέρεια της Ζιρόντ είχε απαγορεύσει τα πυροτεχνήματα μέχρι τη Δευτέρα σε πόλεις και χωριά κοντά σε δάση.

fwties-gallia


Ειδήσεις σήμερα:

Εμπρηστική παραμένει η Μόσχα: «Θα υπάρξει ειρήνη μόνο εάν η Ουκρανία αλλάξει τα εδάφη της»

Έτοιμη η Ελλάδα ακόμα κι αν κλείσει ο Πούτιν την στρόφιγγα του αερίου - Ενισχύεται το ποσοστό του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα

Ο Τσίπρας αποδοκιμάζει Βερναρδάκη: Απαράδεκτη διατύπωση που δεν μας εκφράζει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης