Σαντορίνη: Επιπλέον 50% αστυνομικοί υπηρετούν στο νησί φέτος το καλοκαίρι
«O τουρισμός συνδέεται άρρηκτα με το αίσθημα ασφαλείας των ξένων και των ελλήνων τουριστών» διευκρίνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Θήρας – Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα.
Παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, συζήτησαν για θέματα ασφάλειας στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, το οποίο φέτος παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση.
Ο υπουργός Προστασίας κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει ότι: «Ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. O τουρισμός συνδέεται άρρηκτα με το αίσθημα ασφαλείας των ξένων και των ελλήνων τουριστών. Κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν φοβάται, κανείς δεν πηγαίνει κάπου εάν αισθάνεται ανασφαλής».
Για αυτό το λόγο, οι αστυνομικές δυνάμεις στο νησί της Σαντορίνης έχουν αυξηθεί φέτος κατά 50% και συγκεκριμένα βρίσκονται 96 αστυνομικοί.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.