Λάρισα: Στη γειτονιά γνώριζαν ότι η μάνα κρατούσε κλεισμένη την κόρη της για 42 χρόνια!

Λάρισα: Στη γειτονιά γνώριζαν ότι η μάνα κρατούσε κλεισμένη την κόρη της για 42 χρόνια!

«Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι αν ο εγκλεισμός αυτός του παιδιού ήταν βίαιος ή ηθελημένος» λέει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λάρισας - Τι αποκαλύπτει στο protothema.gr

larisa_12
Συγκλονίζει η ιστορία της 51χρονης γυναίκας, που βρέθηκε να ζει κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια, μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με την 76χρονη μητέρα της κοντά στο κέντρο της Λάρισας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 76χρονης συνταξιούχου, στο κλιμακοστάσιο της διπλοκατοικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η 51χρονη βρέθηκε σ ένα φυσιολογικό και καθαρό περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανήκει στα άτομα που χρήζουν υποστήριξη, καθώς φαίνεται πως βρίσκεται στο στάδιο του αυτισμού. Στόχος τόσο των γιατρών που την έχουν αναλάβει και της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Λαρισαίων είναι να απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει, αφού τόσο η γειτονιά όσο και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον γνώριζαν την αλήθεια.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκε να ζει η γυναίκα αυτή δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο:

«Η υπηρεσία από το Σάββατο που αποκαλύφθηκε η υπόθεση έτρεξε να βοηθήσει και να υποστηρίξει την 51χρονη γυναίκα που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα. Προσπαθούμε να την προστατέψουμε και να μάθουμε από εκείνη όλα αυτά που συνέβαιναν στο σπίτι της, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Η κοπέλα βρίσκεται υπό την προστασία και την εποπτεία και του ευρύτερου οικογενειακού της περιβάλλοντος. Όλοι θα βοηθήσουμε ώστε να της παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ποιότητα ζωής, όπως προβλέπεται αυτό από τις κοινωνικές υπηρεσίες» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και συνεχίζει:

«Το σπίτι ήταν περιποιημένο, με οικονομικές δυνατότητες η οικογένεια, η οποία προστάτευε το παιδί που αντιμετώπιζε κάποια θέματα. Μιλάμε για μια μάνα που ζούσε με το παιδί της, το οποίο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα να το συντηρεί και να το προστατεύει μόνη της. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι αν ο εγκλεισμός αυτός του παιδιού ήταν βίαιος ή ηθελημένος. Στο σημείο όπου ζούσαν υπάρχει ισχυρή γειτονιά που γνώριζε τι συνέβαινε, ένα τέτοιο περιστατικό δεν κρύβεται. Το παιδί σίγουρα παρακολουθούνταν από γιατρούς και σίγουρα κάποιες ιατρικές δομές θα είχε επισκεφτεί».

Κλείσιμο
Η 51χρονη όπως αποκαλύφθηκε, ήταν κλεισμένη στο συγκεκριμένο διαμέρισμα για 42 ολόκληρα χρόνια, έχοντας να βγει από το σπίτι από τα 9 της έτη, όταν δηλαδή ήταν μαθήτρια της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου:

«Εξετάζουμε τα πάντα. Δυστυχώς τα σχολεία την εποχή που μεγάλωνε το παιδί αυτό ήταν λίγο πολύ απορριπτικά απέναντι σε αυτά τα άτομα. Δεν υπήρχαν τότε ειδικά σχολεία μετά το 1984 άρχισε σιγά-σιγά να εμφανίζονται δειλά δειλά στις μεγαλουπόλεις. Το σίγουρο είναι πως η γυναίκα αυτή ανήκει στο φάσμα των ατόμων που χρειάζονται κάποια υποστήριξη».


Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος για την 21χρονη στο Παγκράτι που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Στη ΓΑΔΑ η Δήμητρα Πισπιρίγκου - Την αποδοκίμασαν

Σε ανασχηματισμό προχωρά η πρωθυπουργός της Γαλλίας – Ο Μακρόν δεν αποδέχθηκε την παραίτησή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης