Πισπιρίγκου: Εκκλήσεις από τη Δήμητρα, εμμονές από τη Ρούλα σε 95 sms

Πισπιρίγκου: Εκκλήσεις από τη Δήμητρα, εμμονές από τη Ρούλα σε 95 sms

«Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα;» ανέφερε προς την αδελφή της, η Δήμητρα Πισπιρίγκου» - Γιατροί «φωτογραφίζουν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου ως τον άνθρωπο που έβγαλε το οξυγόνο από την Τζωρτζίνα

aderfes_pispirigkou_xr
Δηλωτικά της καθημερινής ατμόσφαιρας πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου στην Πάτρα είναι τα όσα ανατριχιαστικά καταγράφονται στα 95 γραπτά μηνύματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο αδελφές, Δήμητρα και Ρούλα Πισπιρίγκου, αποτυπώνοντας στοιχεία του χαρακτήρα, αλλά και της συμπεριφοράς τους.

Στις στιχομυθίες μεταξύ των δύο γυναικών, που τοποθετούνται χρονικά μετά το θάνατο της Ίριδας και πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο το 2021, αντανακλώνται γλαφυρά τα συναισθήματα, αλλά και οι μύχιες σκέψεις τους, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, να παραμένει προσκολλημένη στον πρώην σύζυγό της. Πιο ρεαλίστρια, αλλά και με συμβουλευτικό ρόλο προς την αδελφή της εμφανίζεται η Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία φαίνεται να προτάσσει την ψυχική υγεία της Ρούλας και την υποστήριξη της άτυχης Τζωρτζίνας από την μητέρα της, σε αντιδιαστολή με την κατηγορούμενη, η οποία αναζητά διακαώς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη, επιζητώντας κυρίως να μάθει αν εκείνος δηλώνει ακόμη «παντρεμένος» ή αν φορά τη βέρα του.

Απειλώντας, από πλευράς της, με αυτοκτονία, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αναστατώσει το οικογενειακό της περιβάλλον, με την αδελφή της να την καλεί να σκεφτεί τη μικρή Τζωρτζίνα, ενώ φτάνει στο σημείο να την απειλήσει πως θα ενημερώσει τις Εισαγγελικές Αρχές, ώστε το παιδί να δοθεί σε ίδρυμα για λόγους προστασίας, επισημαίνοντας πως «αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα».

Τα επίμαχα sms καταγράφηκαν κατά την περίοδο από τις 6/4/21 έως και τις 29/4/2021, οπότε η 33χρονη, Ρούλα Πισπιρίγκου είχε εγκαταλείψει προσωρινά το σπίτι της, τραβώντας την προσοχή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Στα όσα συζητούν γραπτά οι δύο αδελφές, σοκαριστική είναι η αναφορά της μητέρας της Τζωρτζίνας, όταν εκείνη εμφάνισε χαμηλούς παλμούς, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να σχολιάζει πως «έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό εχέστηκα!». Στον αντίποδα, «μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί … Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα» της γράφει με τη σειρά της η αδελφή της, Δήμητρα, η οποία εμφανίζεται καθόλα επικριτική αναφορικά με την ανατροφή του εναπομείναντος μέχρι τότε στη ζωή παιδιού της, προκρίνοντας να δοθεί η Τζωρτζίνα στον πατέρα της, για να την μεγαλώσει.

Κλείσιμο
Επίσης εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην αποστροφή της Δήμητρας Πισπιρίγκου ότι «το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε», η αδελφή της, Ρούλα εμφανίζεται πρόθυμη να αποχωριστεί τη Τζωρτζίνα, λέγοντας πως «λοιπόν, άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί».

Οι αδελφές Πισπιρίγκου σε 95 sms

Ρούλα 6/4/2021: «Άμα έχεις ενοχές, τράβα αυτοκτόνα. Από χθες μου στέλνεις να πεθάνω. Να σας δείξει τα μηνύματα και τώρα πάει στο τμήμα (σ.σ. ο Μάνος) λέει ,δεν ξέρω τι θα γίνει μόνο να προσέχετε το παιδί».

- Δήμητρα Πισπιρίγκου (6/4/21 – 2.51 μ.μ.) «Σήκω το τηλέφωνο θα σε πάρει ο διάολος…Τα έχεις κάνει πουτάνα…Αντί να σκεφτείς γ***** τον Χριστό σου γ*** ,ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα λες αρχ**…Τσακίσου και σήκωσέ το…Μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί … Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιό π*******. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές»

Ρούλα 6/4/21 3.01: «Να του τα δώσετε…Και να της πεις ότι η μαμά την αγαπάει πολύ…Και να μην τον απειλείτε»

Δήμητρα: «Σήκωσέ το τώρα…Και μετά αυτοκτονία…Αν δεν το σηκώσεις θα πάω στον εισαγγελέα και θα σα καταγγείλω και τους δύο και θα πάει σε ίδρυμα το παιδί…Αν αυτό θες για το παιδί σου, ντροπή σου που είσαι μάνα»

Ρούλα: «Ντροπή μου εμένα που είμαι μάνα, αυτουνού όχι ντροπή το να μας παρατάει με δύο παιδιά πεθαμένα. Μπράβο σας. Βαρεθήκαμε τις απειλές σας, πνίγηκα ρε, δεν μπορώ άλλο πόνο. Να τον πάρεις τηλέφωνο να δεις τι στέλνει, να σας δείξει και μετά θα μου πεις ντροπή μου εμένα. Του το είπα. Δεν αντέχεται άλλος πόνος. Ρε καθίστε εσείς ή δίνετε συμβουλές συνέχεια, να μπορέσετε να συνεχίσετε εγώ δεν μπορώ δεν μπορώ άλλο, τέλος…Εμένα πρήζετε, αυτός τίποτα, Κύριος σε όλα…Μπράβο σας»

Δήμητρα 6/4/21 6.17 μ.μ.: «Αλλιώς θα έρθει η αστυνομία και θα σε κατεβάσει…Κατέβα τώρα…Μόνη μου είμαι με τον Τς… Πες μου πού είσαι να ανέβω να μιλήσουμε…Μην μπλέξουμε τσάμπα. Έλα και θα τα βρούμε όλα»

Ρούλα: «Παίρνω εγώ την αστυνομία τώρα και θα δείτε όλοι. Είμαι 32 χρονών και θέλω να είμαι μόνη μου. Τι θα πείτε ρε στην αστυνομία τι; Ότι έφυγα απ’ το σπίτι και; Η πρώτη είμαι ή η τελευταία; Παίρνω τον δικηγόρο τώρα όμως αν δεν με αφήσετε ήσυχη»

Δήμητρα: «Πήραμε εμείς το δικηγόρο, θα σε χώσουν μέσα. Ξεκόλλα χαζή, θα σε βάλουν στην ψυχιατρική»

Ρούλα: «Ποια ψυχιατρική ρε, τι λέτε, πάτε καλά; Όποιος φεύγει από το σπίτι του είναι τρελός;»

Δήμητρα: «Έχει στείλει μηνύματα και θα τα χρησιμοποιήσει αυτός. Σκέψου μόνο το παιδί σου»

Ρούλα: «Μίλησα με τον δικηγόρο, δεν μπορεί να το πάρει ο Μάνος το παιδί αφού εγκατέλειψε το σπίτι του, σκέψου λογικά…Εγώ δεν έχω στείλει τίποτα…Δεν ξέρω τι λέει»

Δήμητρα: «Έλα να μιλήσουμε και μετά κάνε ότι θες…Έχει στείλει, μου τα έστειλε τα μηνύματα μη λες μαλ*** τώρα σε μένα»

Ρούλα: «Εγώ του είπα μόνο ότι θα εξαφανιστώ γιατί δεν αντέχω άλλο, αν έχει μηνύματα να τα δείξει…Εγώ σου είπα ότι αυτό μου έλεγε θα πεθάνω»

Ρούλα 6/4 /21 6.24 «Λοιπόν για κλείσε να πάρω το δικηγόρο να δούμε δεν κατάλαβα να με ψάχνει η αστυνομία για ποιο λόγο; Δεν είμαι ανήλικη»

Δήμητρα: «Ρε έλα να μιλήσουμε να τελειώνουμε θα μπλέξουμε… θα μείνεις μόνη σε αυτό θες; Ή θες να πεθάνεις… έθαψες δύο παιδιά γ*** το κεφάλι σου…»

Ρούλα: «Εγώ δεν είπα πουθενά να πεθάνω δεν ξέρω τι λέτε και τι λέει ο Μάνος ή τον ακούτε κιόλας»

Δήμητρα: «Τον γράφω στα α****** μου τον Μάνο. Εγώ τον πήρα να του πω ότι θα πάρω εγώ το παιδί και μου είπε ότι έχει βάλει δικό του δικηγόρο και θα το πάρει αυτός… Το παιδί σου έκλαιγε και σε ζήταγε…Τελείωνε μη μου τρως το Χριστό»

Ρούλα: «Λοιπόν άκου, θα έρθει, θα του δώσετε το παιδί και δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και άστον με το παιδί να το μεγαλώσει όπως μπορεί»

6/4/21 «Τώρα ο δικηγόρος δεν το σηκώνει μην το συνεχίζετε γιατί θα πάρω εγώ την αστυνομία… Μάνος μου είπε ότι το βράδυ θα έρθει να πάρει το παιδί. Δώστο γιατί θα μπλέξετε όντως…Αν δεν θέλετε φέρε μου κάπου το παιδί να το πάρω εγώ να φύγω, αλλά θα φύγω και δεν θα ξέρει κανείς»

Δήμητρα: «Μου είπε ο δικηγόρος «καλή μου κοπέλα ότι έχει εγκαταλείψει το σπίτι και από τη στιγμή που δεν θέλει το παιδί δεν μπορεί να πάει μαζί του…Να το πάρεις εσύ και να φύγεις χίλιες φορές»

Ρούλα: «Επειδή θέλω τα καλύτερα για το παιδί μου για αυτό δεν τ ‘ ακούω απ την αρχή αλλιώς θα την έπαιρνα και θα φεύγαμε μαζί γι’ αυτό. Επειδή δεν θέλω άλλο να τη στεναχωρώ άλλο δώστη στον Μάνο, εφόσον τη θέλει και τέλος…Πες να μιλήσετε όλοι μαζί χωρίς εμένα…Και αν είναι και αλλάξει γνώμη να έρθει να βρει, αν όχι θα με πάρεις για να μου το πεις…Εγώ δεν θέλω να είμαι μπροστά σε όλους μιλήστε του εσείς μόνο με τον πατέρα του».

Μηνύματα στο Facebook

Εκτός από τα γραπτά μηνύματα, οι αδελφές Πισπιρίγκου επικοινωνούν συχνά και μέσα από την εφαρμογή του Facebook – Messenger σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από τις 8/4/2021, δηλαδή την ημερομηνία εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, μέχρι και τις 15/4 2021 που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, στο Ρίο.

Εντύπωση προκαλεί ότι στον σύντομο διάλογο μεταξύ των δύο γυναικών, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτάει τέσσερις φορές για την κατάσταση της Τζωρτζίνας, με την αδελφή της να της ζητά να αλιεύσει πληροφορίες για τη ζωή του Μάνου, μέσα από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζητά από την αδελφή της δύο φορές να αφήσει τη Τζωρτζίνα να κοιμηθεί, ενώ εκτιμά πως η κατάσταση της υγείας της άτυχης μικρούλας είχε επιδεινωθεί για ψυχολογικούς λόγους.

Ρούλα (8/4/21): «Μήπως πρόσεξες αν είχε βέρα σήμερα, γιατί μου είπε την έχει βγάλει»

Δήμητρα: «Όχι δεν τον κοίταξα καθόλου»

Ρούλα: «Γ***** ούτε εγώ»

8/4/21 ώρα 11.50 «Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε αυτό εχέστηκα!»

Δήμητρα: «Άμα τον ξαναδούμε θα το κοιτάξω… Κοιμήθηκε το παιδί;…«Τέτοια λέγε να χορεύω πεντοζάλι απόψε»

Ρούλα: «Ευτυχώς ήταν νοσηλεύτρια εδώ και μου λέει είναι που της πήρα πίεση ναι τώρααα»

Ρούλα 9/4/21 3.18: «Για μπες στο προφίλ (σ.σ. του Δασκαλάκη) του μία»

Δήμητρα: «Όλα τα ίδια…Και δεν έχει ανεβάσει και τίποτα…Εντάξει μ… Τώρα πως είναι;»

Ρούλα: «Αρχίζει να νυστάζει, καλά είναι όμως»

Δήμητρα: «Για άστη να κοιμηθεί ρε παιδί μου… Και αν το ξανακάνει εγώ είμαι σίγουρη ότι θα είναι ψυχολογικό γιατί εκεί ηρεμεί και της βγαίνουν όλα…Και μακάρι να είναι αυτό δλδ»

Ρούλα: Και εγώ αυτό λέω μακάρι να ναι αυτό. Τπτ άλλο γιατί δεν με κρατάν τα πόδια»

Ρούλα 9/4/21 8.20: «Κοίτα το προφίλ του γιατί γέννησε η γυναίκα του στιχουργού μήπως έχει ανεβάσει τπτ για βαφτιστήρι κτλπ και βγάλτο φωτό και κράτα το»

Δήμητρα: «Ναι μισό…Τίποτα δεν έχει ανεβάσει…Το FACEBOOK ΄μπορεί να το έχει κλειδώσει και να μην μπορώ να δω»

Ρούλα: «ΟΚ…Κοίτα μία το έβγαλε το παντρεμένος;»

Δήμητρα: «Όχι…Το παιδί πώς είναι;»

Ρούλα: Τη βέρα ήξερε να τη βγάλει…κοιμάται(η Τζωρτζίνα)»

Δήμητρα: Όλα καλά δλδ;

Ρούλα: «Ναι κοιμάται»

Δήμητρα Πισπιρίγκου (10/4/21 10.42 μμ) «Τι γίνεται ρε πες μου εδώ τα έχουμε δει όλα»

Ρούλα: «Δεν ξέρω ρε…Περίμενε, είναι όλοι από πάνω της ακόμα…Μιλάει»

Δήμητρα: «Τι έπαθε;»

Ρούλα: «Βγήκε λέει κάτι ,φαίνεται να ξεκινάει σαν βρογχίτιδα»

Δήμητρα: «Δεν είναι κάτι σοβαρό όμως… Αυτό μας νοιάζει»-

Ρούλα: «Πάει η γαστρεντερίτιδα τώρα πάμε στη βρογχίτιδα ,για να δούμε»

Δήμητρα: «Μήπως έχει και τα δύο;»

Ρούλα: «Ναι έχει τα κέρατά τους»

Τι λέει ο δικηγόρος της Ρούλας

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί η επιλογή του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου να χαρακτηρίσει την πελάτισσά του «μαγκάκι», σημειώνοντας πως «είναι ιδιαίτερα ψύχραιμη μέσα στις φυλακές και δεν έχει καμία επαφή με τον εν διαστάσει σύζυγό της». Σύμφωνα με το δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο (μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7), «τα μηνύματα περιγράφουν περισσότερο σκέψεις και συναισθήματα παρά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά» στον απόηχο της αποκάλυψης των sms κι ενώ ο ίδιος διαπίστωσε πως «αυτή τη στιγμή θα σας έλεγα ότι ίσως να μη μάθουμε ποτέ τί ακριβώς συνέβη με αυτή την υπόθεση».

Εξίσου σοκαριστικό υπήρξε και το μήνυμα του Μάνου Δασκαλάκη προς την πρώην σύζυγό του, με αφορμή τους θανάτους των παιδιών του. «Τι θα γίνει τώρα, θα έχουμε από μια απώλεια, κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι;», είχε γράψει προς τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης, μολονότι ο τελευταίος υποστήριξε ότι η φράση του αφορούσε σε μια ενδεχόμενη απόπειρα αυτοκτονίας της πρώην συζύγου του και όχι τους διαδοχικούς θανάτους των παιδιών του. Ωστόσο, «το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μη τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις, κάνε ότι γουστάρεις… Αμα έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα…»! φέρεται να έχει γράψει προς την κατηγορούμενη ο πρώην άνδρας της.

Στην αλυσίδα των αποκαλύψεων προστέθηκε χθες και η παύση από τα καθήκοντά της, της κοινωνικής λειτουργού που εξέτασε την καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας, το 2014.

Η απόφαση ελήφθη από το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, αφού δεν είχε διαπιστώσει τότε σημάδια κακοποίησης. Πάντως, «είναι προφανές ότι ασκεί επί μακρόν καταφανώς πλημμελώς τα καθήκοντα της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, καθιστώντας αδύνατη την εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω Διεύθυνσης», αναφέρει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» στο στέλεχος των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Συνέχεια δίνεται, όμως, και στο τεχνικό σκέλος των ερευνών, αφού ειδικός φασματογράφος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει επιστρατευθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει πολύ περισσότερες ουσίες ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Στο επίπεδο των μαρτυρικών καταθέσεων, νέα στοιχεία προσθέτει η κατάθεση γιατρού από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, περιγράφοντας μια εξαιρετικά ήρεμη μητέρα, παρά τη σκληρή δοκιμασία της Τζωρτζίνας. «Μας χτύπησε την πόρτα με έναν ράθυμο τρόπο, εμείς βρισκόμασταν μέσα στο γραφείο και είπε “σαν να ακούγεται το οξύμετρο”» φέρεται να κατέθεσε η γιατρός, που μετέβη τότε με δύο συναδέλφους της στο δωμάτιο της 9χρονης, εντοπίζοντάς την ωχρή, άσφυγμη με απώλεια ούρων, με μυδρίαση και δεν ανταποκρινόταν.Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην Πάργα αλλά αρνήθηκε να εξεταστεί

Survivor: Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση και τα νεύρα που έφεραν προειδοποίηση αποκλεισμού – Δείτε βίντεο


Ήρθε στην Ελλάδα το Starlink του Έλον Μάσκ - Ξεκίνησαν παραδώσεις του δορυφορικού ίντερνετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης