Ο «Ακύλας» ξετρύπωσε έξι κιλά κάνναβης και κοκαΐνη στη Χαλκιδική
Ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών εντόπισε οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους έξι κιλών και 50 γραμμαρίων
Μάνος Τσαγκαράκης
Για μια ακόμη φορά έκανε το καθήκον του ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Ακύλας» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, που κλήθηκε να ανακαλύψει τι έκρυβαν στα σπίτια τους ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός και στο κατάστημα του πρώτου, όπου γινόταν διακίνηση ναρκωτικών.
Οι δυο δράστες εντοπίστηκαν με συντονισμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., σε μια περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αφού συνελήφθησαν, ο εκπαιδευμένος σκύλος έκανε έρευνες στις κατοικίες τους, όπου βρέθηκαν οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους έξι κιλών και 50 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματακάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν και 150 ευρώ.
Στη συνέχεια, ο "Ακύλας" έκανε έρευνα και σε ένα κατάστημα που διατηρεί ο Έλληνας, όπου ανακάλυψε 21,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κοκαΐνης τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με άλλα 60 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.
Πάντοτε στην πρωτοπορία, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη αναζητούν τρόπους που προάγουν την ουσιαστική μάθηση και τη βαθιά κατανόηση. Και για να το πετύχουν αξιοποιούν τα τελευταία χρόνια την ψηφιακή τεχνολογία και το λάθος ως εργαλείο μάθησης.