Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή οι γονείς και οι φίλοι του που δέχθηκαν την επίθεση

Δολοφονία Άλκη: Στον ανακριτή οι γονείς και οι φίλοι του που δέχθηκαν την επίθεση

Η «θυσία» του παιδιού μας να ενώσει του φιλάθλους, λένε οι γονείς του 19χρονου που δολοφονήθηκε - Τραύμα στη παλάμη από μαχαίρι φέρεται να έχει ο δολοφόνος του Άλκη - Σε 22χρονο Αλβανό καταλήγουν οι Αρχές - Ο Αλέξης Κούγιας έδειξε φωτογραφία με μαχαίρι που ανέβηκε στα social media

alkis_goneis_anakriti_xr
Μια εβδόμαδα έχει περάσει από τη στιγμή που «πάγωσε» ο χρόνος στη γειτονιά της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, εκεί  όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Άλκης Καμπανός δεχόμενος δολοφονική επίθεση από ένα τάγμα εφόδου αποτελούμενο από 11 χούλιγκαν.

Περίπου στις 10:30 περίπου ο Αλέξης Κούγιας, μαζί με τους γονείς του 19χρονου, καθώς και τους δύο φίλους του και τους γονείς τους, οι οποίοι εκείνο το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης, τραυματίστηκαν από τους χούλιγκαν βρέθηκαν στο καφέ απέναντι από τα δικαστήρια και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να συναντηθούν με την ανακρίτρια.

Δείτε την άφιξή τους στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης:

Η άφιξη των γονιών του 19χρονου και η δήλωση του Α.Κούγια

 
Κλείσιμο


Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Κούγιας έδειξε  μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι, η οποία ανέβηκε στα social media μετά την νίκη του ΠΑΟΚ εναντίον του Άρη, και, όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος, την ανήρτησε ο Γιώργος Σαββίδης.

kougias-photo__2_

«Oι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μού έδωσαν μία εντολή σήμερα, να φθάσει η υπόθεση αυτή όσο πιο ψηλά μπορεί χωρίς καμία διάθεση εκδικήσεως».

«Ο γονείς του μου είπαν να σας δημοσιοποιήσω μία φωτογραφία: Αυτή τη φωτογραφία ανήρτησε ο Γιώργος Σαββίδης μετά τη νίκη του Άρη εναντίον του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας», πρόσθεσε.

«Είναι ανατριχιαστικό και πρέπει επιτέλους να τελειώνει», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με το thesstoday, οι γονείς του Άλκη και οι δύο φίλοι του θα έχουν συνάντηση με τον ανακριτή, ωστόσο κανείς δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια κατάθεση. Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του αναμένεται να ζητήσει αντίγραφο της δικογραφίας.

Ο δράστης της δολοφονίας του Άλκη έχει τραύμα από το μαχαίρι του φόνου στη παλάμη

Ενα νέο στοιχείο βλέπει τώρα το φως της δημοσιότητας καθώς οι αστυνομικοί, φτάνουν όπως όλα δείχνουν στον χούλιγκαν που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 19χρονο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες, έχει τραύμα στο χέρι του, που όπως διαπιστώθηκε προήλθε από το μαχαίρι που κρατούσε και δολοφόνησε τον άτυχο Άλκη. Πρόκειται για έναν 22χρονο Αλβανό, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή, μαζί με άλλους 7 που πήραν μέρος στη φονική επίθεση.

Ο 22χρονος έχει τραυματιστεί από το μαχαίρι που χρησιμοποίησε στη δεξιά του παλάμη. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το τραύμα και όπως αναφέρουν αυτό προήλθε όταν κατά τη διάρκεια της επίθεσης του έφυγε για λίγο από τα χέρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. 

Ο ίδιος για την ώρα αρνείται πως είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Δεν μπορεί όμως να εξηγήσει πειστικά, πως προήλθε το τραύμα στην παλάμη του. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση και τον ανέκριναν, θεωρούν πλέον πως έχουν στα χέρια τους, το στοιχείο κλειδί για τον δράστη της ανθρωποκτονίας.


Γονείς Άλκη: Η «θυσία» του παιδιού μας να ενώσει του φιλάθλους

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς του δολοφονημένου Άλκη, συγκινώντας για ακόμη μια φορά. Ο κ. Αριστείδης είπε πως στόχος της οικογένειας είναι να γίνει η «θυσία» του παιδιού τους εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η πολιτική βία.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θεμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», είπε ο κ. Αριστείδης, αν και είπε λίγο αργότερα πως το αίτημα μοιάζει λίγο ουτοπικό, φοβούμενος πως στο μέλλον πάλι κάποια άλλη οικογένεια θα βρεθεί σε θέση αντίστοιχη με την δική τους.

Η μητέρα του άτυχου Άλκη, η κ. Μελίνα, εμφανώς συγκινημένη, είπε «Να μην ξαναφύγει άδικα ένα νέο παιδί, να μην ξαναθρηνήσουν οικογένειες. Εμένα θα μου δώσει ανακούφιση αν συμβεί αυτό».

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αναφέρθηκε και στις αποδοκιμασίες κατά των συλληφθέντων για την φονική επίθεση, λέγοντας «βγήκε κόσμος να αποδοκιμάσει τους κατηγορούμενους. Δεν είναι σωστές ενέργειες, δεν είναι δείγμα πολιτισμού, προτιμούμε μια σιωπηλή στάση, παρά τις φωνές».

Συγκλόνισε η μητέρα του 19χρονου, λέγοντας πως «αυτή η ηρεμία που έχω, που ίσως μου στέλνει το ίδιο μου το παιδί που είχε ηρεμία, είχε αγάπη ψυχής. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο κύκλος αίματος».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chqgh0bnqwb5-sf)
 

Το ίδιο πρόσωπο «δείχνουν» οι περισσότεροι συλληφθέντες ως δολοφόνο του Άλκη, λέει ο συνήγορος του 23χρονου

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος Θεόδωρος Σιμόπουλος που εκπροσωπεί τον 23χρονο Αλβανό που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο συνήγορος 23χρονου σημείωσε ότι «ο βασικός εμπλεκόμενος έχει την ευθύνη» και προσέθεσε ότι «το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, είναι αυτό που βρήκαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος».

«Αυτός που έφερε το όπλο με το οποία έγιναν τα χτυπήματα, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά ευρήματα. Είναι αρκετοί από τους κατηγορούμενους που λένε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο κρατούσε το όπλο με το οποίο έγιναν τα χτυπήματα», υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Σε ότι αφορά την σχέση του πελάτη του με την φονική επίθεση στον Άλκη, ο κ. Σιμόπουλος είπε πως ο 23χρονος ήταν στην περιοχή της επίθεσης, αλλά δεν είναι ο δολοφόνος, καθώς ήταν ο οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων διαφυγής της ομάδας των νεαρών από το σημείο της επίθεσης, που έχουν καταγραφεί και σε βίντεο.

«Βρισκόταν στην περιοχή, αλλά δεν πλησίασε στο σημείο της επίθεσης, δεν χτύπησε και δεν χρησιμοποίησε κανένα όπλο. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, κανείς εκ των επιβατών δεν έφερε όπλο», είπε ο συνήγορος του κατηγορούμενου, υποστηρίζοντας ακόμη πως «η αρχική εκτίμηση της Αστυνομίας είναι πως τα όπλα που βρέθηκαν πεταμένα, δεν σχετίζονται με την επίθεση».

Ο 23χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορο του, «έδωσε αναλυτικότατη περιγραφή των γεγονότων, εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν και πλέον γίνεται αντιστοίχιση με τα άλλα στοιχεία της έρευνας»
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chqhf1zwyl15-sf)
 
Δολοφονία Άλκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την «πομπή» αυτοκινήτων

Το «τάγμα εφόδου» των χούλιγκαν βγήκε στους δρόμους της Χαριλάου έτοιμο να επιτεθεί εκείνη τη νύχτα. Μια επίθεση 11 ατόμων με μαχαίρι, δρεπάνι, ρόπαλα και άλλα πολεμικά όπλα σε τρεις φίλους που έκαναν τη βόλτα τους.

Μία εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα, έρχεται στο φως ένα νέο βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή. Δείχνει τον τρόπο που τα τρία αυτοκίνητα των χούλιγκαν έφτασε στο σημείο που ο Άλκης και οι δύο φίλοι του περπατούσαν μετά από βόλτα. Εικόνες που οδήγησαν τους αστυνομικούς σε συμπεράσματα και στα ίχνη των ατόμων που έψαχναν.
Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν στη δολοφονία του Άλκη
 

Το ένα -λευκό- αυτοκίνητο οδηγούσε ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, ενώ το δεύτερο αμάξι ήταν στα χέρια ενός 20χρονου Έλληνα ποδοσφαιριστή σε τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Βίντεο ντοκουμέντο: Τα αυτοκίνητα των δραστών λίγο πριν τη δολοφονία του Άλκη
 

Το χρονικό της καταδρομικής επίθεσης


Η «παρέα» είχε συγκεντρωθεί από το προηγούμενο βράδυ και παρακολούθησαν τον αγώνα βόλεϊ της ομάδας τους. Ακολούθως πήγαν στον σύνδεσμο των οργανωμένων οπαδών. Εκεί, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους, αποφάσισαν να βγουν... περιπολία και να την... πέσουν, σε οπαδούς του Άρη, μέσα στο... σπίτι τους, στου Χαριλάου.

Τα τρία ΙΧ αυτοκίνητα ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από τον σύνδεσμο των οπαδών. Αργά το βράδυ της αποφράδας εκείνης μέρας, αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση, που είχε ως τραγική κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλκη. Το υλικό από τις κάμερες βοήθησε τους αστυνομικούς να καταγράψουν τη διαδρομή των χούλιγκανς-δολοφόνων. Οπτικό υλικό και καταθέσεις από μάρτυρες, συνέθεσαν το χρονικό της εγκληματικής ενέργειας. Μέσω του υλικού από τις κάμερες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τις πινακίδες των οχημάτων, τους ιδιοκτήτες τους, καθώς και εκείνους που επέβαιναν στα οχήματα.

Όλα τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Δακτυλικά αποτυπώματα και ομολογίες των δραστών μετά τη σύλληψη των εννέα, αποσαφήνισαν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο τα τελευταία 24ωρα. Μοναδική εκκρεμότητα, στην παρούσα φάση, είναι ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο ατόμων από την ομάδα των 11, που διαφεύγουν, με τον έναν να βρίσκεται στην Αλβανία, καθώς και να αποσαφηνιστεί ποιος κρατούσε το «δρεπάνι» και αν τελικά ο θάνατος του Άλκη προήλθε από το φονικό αυτό όπλο, ή από το σύνολο των χτυπημάτων.

Οι κάμερες, οι συνομιλίες από τα κινητά και οι μάρτυρες, «φωτογράφησαν» τους εμπλεκόμενους, με αποτέλέσμα οι εννέα από τους 11 να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Οι έξι είναι σεσημασμένοι, με εμπλοκή και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «εξπρές» με πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

«Μηδενική ανοχή στην κυνικότητα»: Οι συμβολισμοί της αποπομπής Λιβανού και της διαγραφής Δούκα

Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς: Aπό «τρίτο πρόσωπο» βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης