Λάρισα: Θα στήσουμε μπλόκο που θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα, λένε οι αγρότες στη Νίκαια - Συγκεντρώθηκαν περί τα 300 τρακτέρ
«Δεν κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή….» , τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ξεκάθαρο μήνυμα πως το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και μάλιστα «θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα» προκαλώντας αντίστοιχα μπλόκα και σε άλλες περιοχές, έστειλε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
«Δεν κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή….» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας.
Προς το παρόν εκτιμάται πως έχουν συγκεντρωθεί περί τα 300 αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο, κάτω από την εθνική οδό. Αριθμός ωστόσο, που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σε ότι αφορά το μπλόκο, προς το παρόν τα τρακτέρ θα παραταχθούν δεξιά κι αριστερά του δρόμου αφήνοντας μία λωρίδα κυκλοφορίας ελεύθερη. Υπενθυμίζεται πως στην περιοχή υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων με πάνω από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ.
Τα αιτήματα των αγροτών
Κλείσιμο
Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών έχουν να κάνουν με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων, την μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, τη μείωση των τιμών των αγροεφοδίων, την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΑΓΑ στο 100% για τις καταστροφές (στο σύνολό τους στη ζωική και παραγωγή) και τέλος με τα μέτρα για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος από τη μείωση της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.